Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013



Οι  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ  του  Ιδιωτικού και Δημόσιου  τομέα  Λάρισας  καταγγέλουν  την  προσπάθεια  εκφοβισμού  των  εργαζομένων  που  επιχειρείται  με  τις  δικαστικές αποφάσεις κατά  συνδικαλιστών. Η καταδίκη  συνδικαλιστών  του ΕΚΛ  αποτελεί ολοκάθαρα  μια  προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και των λαϊκών αγώνων, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, απέναντι στην βάρβαρη ταξική επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, εργοδοσίας, στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης.Δεν  μπορούν  πλέον  να  ανεχθούν  ούτε  τα  στοιχειώδη  δημοκρατικά  δικαιώματα  των  εργαζομένων και  με  όχημα  τα  δικαστήρια  παλεύουν  να  τα  εξαφανίσουν.Στόχος τους  είναι  να  ξεπεράσουν την  κρίση τους  διαλύοντας  και  ισοπεδώνοντας  κάθε  δικαίωμα  και  ελπίδα  του  εργαζόμενου  λαού. Στα  πλαίσια  αυτά  το  κεφάλαιο και  οι  <<υπάληλλοι>>  του  (κυβέρνηση – δικαστές) ξεκινάνε  μια  σειρά  από  δίκες  ενάντια  σε  όσους  το  προηγούμενο  διάστημα  μάχονταν  ενάντια  στην πολιτική  εξαθλίωσης  των  εργαζομένων  και  ξεπουλήματος  της    δημόσιας  περιουσίας. Καλούμε  τον  λαό  της   περιοχής  μας  να  συμμετέχει  στις  κινητοποιήσεις  που  διοργανώνονται  ενάντια  στις  διώξεις  συνδικαλιστών και  πολιτών  το  επόμενο  διάστημα  όπως αυτές  για τους  συνδικαλιστές  του εργατικού κέντρου λάρισας (10&14-1) , των  πολιτών του Αμπελώνα  που αρνήθηκαν το  δημοτικό χαράτσι  για το νερό (11-1) , των  πολιτών  που παλεύουν  για  την  κατάργηση  των  διοδίων (16&18-1). Η Αλληλεγγύη  είναι  ένα  από τα όπλα  μας απέναντι  στον  οδοστρωτήρα  των  αλλεπάλληλων   μνημονίων  που  επιβάλλουν  η  τρόικα  εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)   και  η τρόικα  εξωτερικού (ΕΕ – ΕΚΤ-ΔΝΤ), ας  είμαστε  όλοι  εκεί.       





ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ    ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ       ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΝΕΡΟ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Nερό καλεί όλους τους κατοίκους, τους φορείς, τους συλλόγους, τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, τους βουλευτές του Νομού,  στην Συγκέντρωση Συμπαράστασης στην δίκη  μελών της Επιτροπής Αγώνα, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, στις 10 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.
Ο 16μηνος ασταμάτητος αγώνάς μας, μας έδειξε ότι όταν ο λαός δεν κάμπτει γόνυ των αφεντάδων,  τότε οι τελευταίοι σταματούν και μένουν ενεοί, χρησιμοποιώντας όλα τα ύπουλα μέσα για να μας χτυπήσουν, να μας παραπλανήσουν και να μας εκφοβίσουν. Αλλά εμείς δεν πτοούμαστε, ούτε δειλιάζουμε, ακόμα και με δικαστικές διώξεις αλλά και αν χρειαστεί σώμα με σώμα θα παλέψουμε για το δικαίωμα μας να ζήσουμε στα σπίτια μας, στον τόπο μας....
Διεκδικώντας αρχικά τα αιτήματα του παλλαϊκού αυτού αγώνα:
-  0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,
-  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),
-  ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,
-  ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,
και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,  σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.
Συνεχίζοντας να διεκδικούμε Φθηνό Ρεύμα, Κατοικία, Υγεία…..

Επίσης συγκαλείτε Νέα Λαϊκή Συνέλευση στο παλαιό δημαρχείο Αμπελώνα (πάνω από την ΑΤΕ) την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα για το παραπέρα συντονισμό του Αγώνα.
Θα νικήσουμε! Είμαστε οι πολλοί! Το νερό δεν είναι εμπόρευμα!

Η Επιτροπή Αγώνα                             Αμπελώνας 9 Ιανουαρίου 2013






Συμπληρώνονται 22 χρόνια από τις 8 Γενάρη 1991, όταν δολοφονήθηκε στην Πάτρα ο   καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας   μαθηματικός, 38 ετών, αγωνιστής εκπαιδευτικός. 
Μια πολιτική δολοφονία μέσα στη φλόγα της εξέγερσης και του κινήματος του 1990-91, με τις μαζικές καταλήψεις και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια, ένα ακόμα μεγαλειώδες κίνημα ενάντια στην συντηρητική αντεργατική πολιτική. Μια πολιτική δολοφονία από στελέχη και μέλη της ΟΝΝΕΔ, δηλαδή τους ομοϊδεάτες και τη νεολαία της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας της Ν.Δ., η οποία συνεχίζει με τις "νέες ιδέες" της να εξαθλιώνει, να ¨σκοτώνει" καθημερινά τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία. Γι΄ αυτό, ένας πανεργατικός και Παλλαϊκός ξεσηκωμός είναι απαραίτητος όσο ποτέ, για να φύγουν μαζί με τις δολοφονικές ιδέες και πολιτικές τους!
Το Γενάρη του 1991 ο Νίκος Τεμπονέρας, υπερασπίζοντας τους μαθητές του, την παιδεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες, όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό και την βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου. Ταυτίστηκε με ένα κίνημα και μια ολόκληρη γενιά αγωνιστών.
Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει και θα ζει στους αγώνες μας. Θα εκδικείται σε κάθε μάχη ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική, σε κάθε προσπάθεια για την ανατροπή των νόμων και της κοινωνίας του κέρδους και της αγοράς. Είναι παρών στις νέες γενιές. Βαδίζει μαζί μας σε κάθε πορεία, απεργία, συνέλευση, κατάληψη. Με Πέτρουλα-Λαμπράκη μας οδηγεί. Σήμερα εμπνέει τους αγώνες ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.
Η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, όπως και όλα τα αμέτρητα γεγονότα αυταρχισμού και καταστολής του κράτους, των μηχανισμών του, των αστικών κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων, δείχνουν, ότι προκειμένου να περάσει η πολιτική τους, προκειμένου να διασφαλιστεί το οικονομικό και πολιτικό σύστημά τους, τα κέρδη και η εξουσία τους, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν καμία μορφή βίας και επιβολής πάνω στους εργαζόμενους, το κίνημα και τις δυνάμεις της αντίστασης και της ανατροπής.
Η καταστολή και ο αυταρχισμός, είναι συστατικό στοιχείο της βάρβαρης πολιτικής τους, απαραίτητο στοιχείο για να εφαρμόζουν την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους. Η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα, για τις σύγχρονες λαϊκές ελευθερίες, ενάντια στην καταστολή και τον πολύμορφο αυταρχισμό – κρατικό, εργοδοτικό, φασιστικό-απαιτεί ταυτόχρονα την πάλη για να ανατραπούν οι πολιτικές του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις του, να ανατραπεί το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης. Αυτό το χρέος έχει η Αριστερά, οι εργαζόμενοι και το κίνημα απέναντι στους νεκρούς τους, απέναντι στην ιστορία τους, αλλά και απέναντι στο μέλλον τους.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η βρόμικη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δείχνει την ανάγκη να φύγει άμεσα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ



Δεν είναι μόνο που κόμπαζε ότι «σώζει τη χώρα» την ώρα που «έσωζε» τους συγγενείς του. Δεν είναι μόνο που συνεχίζει να λέει ανερυθρίαστα ψέματα ότι δεν ήξερε ούτε το περιεχόμενο της λίστας ούτε πού την είχε βάλει, όταν ως τσάρος της Οικονομίας χαράτσωνε μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν είναι μόνο η λυσσώδης αντίδραση απέναντι σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, και ειδικά στο άκουσμα των λέξεων «ψεύτες και κλέφτες». Τα όσα αποκαλύφθηκαν τώρα για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και μία από τις εκδοχές της «λίστας Λαγκάρντ» είναι μονάχα το κερασάκι στην τούρτα!
Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και 2,5 χρόνια οι ίδιοι οι κυβερνώντες που «σώζουν» τη χώρα καταστρέφοντας το λαό της, φροντίζουν με διάφορους τρόπους να γεμίσουν τις τσέπες τους και να καλύψουν τους «κολλητούς» τους με ομερτά. Όσοι σήμερα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι, «πέφτουν από τα σύννεφα» ή δίνουν ο ένας τον άλλον, είναι αυτοί που έχουν άμεση εμπλοκή στο φαγοπότι και φροντίζουν να πάρουν τις αποστάσεις τους. Δεν πείθουν πλέον κανέναν!
Καθώς πέφτουν οι μάσκες της υποκρισίας, γίνεται φανερό ότι η σαπίλα διαπερνά το σύνολο του πολιτικού σκηνικού που κυβερνά και του μιντιακού σκηνικού που το στηρίζει. Ξεκινώντας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, μέχρι τα δεκανίκια του Μνημονίου, τη ΔΗΜΑΡ και προηγούμενα το ΛΑΟΣ, οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν στήριξαν και εφάρμοσαν τα Μνημόνια που καταβύθισαν το λαό και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση είναι συνένοχες στη λεηλασία του τόπου. Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις δίνουν ασυλία στη φοροαπαλλαγή και τη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου και όσων το στηρίζουν και στη συνέχεια κατακλέβουν με τη φορομπηξία και τα χαράτσια τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγροτοκτηνοτρόφους, τη φτωχολογιά, αφού πρώτα τους κατασυκοφαντούν ως «μπαταξήδες».
Ακόμη και σήμερα, την ώρα που όλοι ασχολούνται με τη λίστα Λαγκάρντ, κανείς δεν μιλάει για το νέο οικονομικό έγκλημα που ετοιμάζεται με την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την πώληση όλης της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, για το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα, για τα νοσοκομεία που κλείνουν και τα σχολεία που δεν έχουν θέρμανση.
Το σάπιο πολιτικό σκηνικό που κυβερνά, στο όνομα δήθεν της νομιμότητας χτυπάει τους κοινωνικούς αγώνες, διώκει αγωνιστές, στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια σε κάθε αντίσταση του λαού, κάθε σκίρτημα που αμφισβητεί την επιβολή μιας ζωής υποταγμένης στην κερδοσκοπία των τραπεζών και βιομηχάνων. Την ίδια στιγμή βουλιάζει μέσα στην ανομία και τη διαφθορά που είναι σύμφυτα με το καθεστώς που υπηρετεί.
Ούτε ξαφνικά το γεράκι του ΔΝΤ και οι δήμιοι της Ε.Ε. έγιναν οι διώκτες της διαφθοράς. Πρόκειται για τα ίδια κοράκια που επιβάλλουν τις ιδιωτικοποιήσεις μαζί με τον αγοραστή, που επιβάλλουν τη φτωχοποίηση για τους εργαζόμενους και τις ειδικές απαλλαγές για τον «επενδυτή», πρόκειται για αυτούς που παίρνουν δουλειές από την καταστροφή της χώρας.
Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα επόμενα επεισόδια του δακρύβρεχτου σήριαλ «λίστα Λαγκάρντ». Όμως, είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα σωθούν θυσιάζοντας τον Γ. Παπακωνσταντίνου ή κάποιον άλλο «απρόσεχτο» από το σινάφι τους. Ήρθε η ώρα να φύγουν όλοι, μαζί με την πολιτική τους και τα Μνημόνια, μαζί με το ευρώ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Μαζί με το δηλητήριο του φασισμού που κηρύσσει την υποταγή στον ισχυρότερο, δηλαδή στο κεφάλαιο, και τον εμφύλιο ανάμεσα στους φτωχούς. Ήρθε η ώρα ο λαός με το κίνημά του να ανοίξει το δρόμο για να περάσουν ο πλούτος και ­­­η εξουσία θα περάσουν στους εργαζόμενους.
Σε αυτό το δρόμο πρέπει να στρατευτεί και όλη η Αριστερά, χωρίς να υποτιμά την σημασία της διαπόμπευσης και της τιμωρίας όσων πιαστούν με το χέρι στο μέλι, αλλά και χωρίς να υποτιμά την προσπάθεια δεξιάς αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού μέσα από άλλη μια επιχείρηση δήθεν «εκκαθάρισης σκανδάλων». Το πραγματικό σκάνδαλο είναι η ίδια η εκμετάλλευση και η μεγαλύτερη τιμωρία για τους «ενόχους» είναι η ανατροπή του!
Η "κάθαρση" από την κλεψιά, την εκμετάλλευση και την διαπλοκή της οικονομικής-πολιτικής και μιντιακής εξουσίας δεν μπορεί να μείνει στην αίθουσα του κοινοβουλίου και των στημένων διαδικασιών.. Πρέπει να γίνει εδώ και τώρα υπόθεση της πάλης του μαζικού λαικού κινήματος. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!