Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - video 4, Δυνατή Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Αποχώρησε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α από τη διακομματική του Δήμου Αθήνας για τις εκλογές

Αποχώρησε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α από τη διακομματική του Δήμου Αθήνας για τις εκλογές

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Α ΑΘΗΝΑΣ

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αντίθετη στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις αποκλεισμού της αριστεράς από τα ΜΜΕ ενώ την ίδια ώρα το μόνο μέσο προβολής των απόψεων μας, η αφίσα, καταδιώκεται με κάθε μέσο από το Δήμο της Αθήνας.
Δεν νομιμοποιούμε με την συμμετοχή μας στη Διακομματική Επιτροπή τη στήριξη του Δήμου της Αθήνας στα κόμματα του Μνημονίου, με τις σκανδαλώδης κατανομές των χώρων προβολής απόψεων. Οι μεθοδεύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια και προέκταση της αντιδημοκρατικής  εκστρατείας εναντίον της Αριστεράς, με τις προτάσεις Καμίνη για απαγόρευση των διαδηλώσεων, καταστολής των κινητοποιήσεων και παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου.
Άλλωστε, η Αθήνα έχει μετατραπεί σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη, με τις απαράδεκτες ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας, που στρώνουν το έδαφος για την στήριξη  των φασιστών του ΛΑΟΣ και των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Το να μιλά η δημοτική αρχή για «αντικειμενικότητα των κριτηρίων» είναι το μεγαλύτερο ατόπημα, όταν παραχωρεί τους χώρους που φιλοξένησαν τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις και σηματοδοτήθηκαν από τις λαϊκές συνελεύσεις στα κόμματα του Μνημονίου, την πλατεία Συντάγματος στη ΝΔ (!) και την πλατεία Κλαυθμώνος στο ΠΑΣΟΚ(!).
Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να σεβαστούμε τις κατανομές που έγιναν με αυτά τα απαράδεκτα κριτήρια και θα τοποθετούμε τις αφίσες στα πλαίσια και τους χώρους που αντιδημοκρατικά στερεί ο Δήμος Αθηναίων από τη φωνή της αντίστασης, για να παραδώσει στα κόμματα που ευθύνονται για τη φτώχεια, τη εξαθλίωση, το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων.
Όση φίμωση και αν επιχειρήσουν να μας επιβάλουν, τόσο στην προεκλογική περίοδο, όσο και μετά, στους δρόμους της Αθήνας θα ακουστεί γερά η φωνή της αντίστασης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.»

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη τύπου 19/4/2012 για την παρουσίαση του πολιτικού στίγματος και των ψηφοδελτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του πολιτικού στίγματος και των ψηφοδελτίων της, αύριο Πέμπτη 19/4/2012 στη 1.00 μμ, στα γραφεία της Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας, Αιόλου 47, 5οςόροφος.
Η συνέντευξη τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από το site της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
 

Ένας ακόμα εργάτης νεκρός,θυσία στο βωμό της "ανταγωνιστικότητας".

Ένας ακόμα εργάτης νεκρός, θυσία στο βωμό της "ανταγωνιστικότητας".

το κεντρικό σάιτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
http://www.antarsya.gr/
 
  Ο πακιστανός εργάτης Μοχάμεντ Ικμπάλ έχασε τη ζωή του με φριχτό τρόπο χτες Τρίτη, 17 Απρίλη, μέσα στην εταιρεία Γενική Ανακύκλωση ΑΕ, στον Ασπρόπυργο όπου εργαζόταν. Μεταλλικό εξάρτημα της πρέσας τον χτύπησε στην αριστερή πλευρά του κρανίου. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει ως ενόχους τα αφεντικά της επιχείρησης και την κυβέρνηση.
  Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνει τη ζωή του εργάτης μέσα στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Μόλις το καλοκαίρι του 2009, ο Γκουλάφ Μίαχ, από το Μπαγκλαντές, είχε βρεθεί καταπλακωμένος από τόνους πεπιεσμένου υλικού. Πίσω από τα μεγάλα λόγια της ιδιοκτησίας (οικογένεια Λαζόπουλου) για τη συνεισφορά τους στην ποιότητα του περιβάλλοντος, αποκαλύπτεται ένα κολαστήριο για τους εργάτες.
  Η εταιρεία Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανακύκλωσης χαρτιού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Περηφανεύεται ότι εξάγει τα προϊόντα της ακόμα και στο Πακιστάν, εκεί που οι συγγενείς του Μοχάμεντ Ικμπάλ θα περιμένουν αυτές τις μέρες τη σορό του. Η Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. έχει πελάτες οργανισμούς του Δημοσίου και οργανισμούς τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι πρόκληση το Δημόσιο όχι μόνο να ελέγχει και να μην επιβάλλει την τήρηση των όρων ασφαλούς εργασίας, αλλά να συνεργάζεται και να επιδοτεί αυτούς που κερδοσκοπούν πάνω στο αίμα των εργατών.
  Τέτοιου είδους “επιχειρηματίες” είναι που απολαμβάνουν τους καρπούς των Μνημονίων, έχοντας την άνεση να ρίξουν κι άλλο τους μισθούς και να επιδεινώσουν κι άλλο τις συνθήκες εργασίας, για να γίνουν ακόμα πιο “ανταγωνιστικά”. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να μπουν στη μάχη για την υπεράσπιση της ασφάλειας και της ζωής όλων των εργατών, ντόπιων και μεταναστών. Οργανώνοντας τη συλλογική μας δύναμη, δεν θα αφήσουμε τον καπιταλισμό να μας συνθλίψει.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της "BLE"-θεσσαλονίκη