Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

κάμπινγκ Αναιρέσεις στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά-30 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου.



Αυτοοργανωμένο κάμπινγκ Αναιρέσεις στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά
Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση / νΚΑ ( οργ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)σας καλεί και φέτος στο 8ο κατά σειρά Camping Των Αναιρέσεων, το οποίο θα διοργανωθεί στην περιοχή Κριτονού Κεφαλονιάς από τις 30 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου.
Μετά από 3 χρόνια στο Χορευτό Πηλίου, όπου το κάμπινγκ των Αναιρέσεων έγινε γνωστό και αγαπητό πανελλαδικά από χιλιάδες νέους και νεες, φέτος μεταφερόμαστε  στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά, σ’ ένα πανέμορφο χώρο ανάμεσα στο Αργοστόλι και το Ληξούρι, στην περιοχή Κριτονού
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τα μέλη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση οι εργασίες διαμόρφωσης και ανάπλασης του χώρου .
 http://www.narnet.gr/sites/default/files/pictures/anaireseis/camping_2014.jpg
Το Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, μέτα από 8 χρόνια παρουσίας, φέτος επιλέγει να επισκεφτεί την Κριτονού Κεφαλονιάς. Μια επιλογή όχι τυχαία αλλά συνειδητή. Επιλέγουμε να πάμε στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και σε ένα Camping που τις πληγές του δεν επέλεξε να επουλώσει κάποιο ΕΣΠΑ η success story της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Σύνθημά μας: «δοκιμάζουμε το μέλλον μας αλλιώς»! Αλλιώς από τον μονόδρομο του καναπέ, της ατομική διαπραγμάτευσης, της μοιρολατρίας και της αδράνειας. Δηλώνουμε καθαρά πως για μας υπάρχει άλλος δρόμος που περνά μέσα από την οργάνωση της πάλης τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη.
Αυτός ο άλλος δρόμος περνά και μέσα από την επιλογή του προγράμματος των πολιτικών εκδηλώσεων του κάμπινγκ. Ένα πολιτικό πρόγραμμα που επιχειρεί να ανοίξει διάλογο με την ιστορία με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, καταπιάνεται με όχι και τόσο γνωστές πτυχές της ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να αναζητήσει δρόμους στην θεωρία και στο πεδίο των αξιών. Ενώ τέλος ανοίγεται και στη Κεφαλλονίτικη κοινωνία με δύο εκδηλώσεις μία στο Αργοστόλι και μια στο Ληξούρι.


Η παραχώρηση του χτυπημένου απο το σεισμό Camping δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούμε το χώρο αυτόν, χωρίς εργοδότες και εργαζόμενους, “προϊστάμενους” και “χαμάληδες”, αλλά μέσα από μία άλλου τύπου συλλογική οργάνωση.
Όταν οι διακοπές τείνουν να γίνουν προνόμιο για λίγους, αποκλείοντας το μεγαλύτερο τμήμα της εργαζομένης, άνεργης και σπουδάζουσας νεολαίας, τότε η αλληλεγγύη δεν μπορεί παρά να γίνει πράξη. Αποτελεί αρχή των Αναιρέσεων η εξασφάλιση όσο το δυνατόν πιο χαμηλών τιμών και ο μη αποκλεισμός των συμμετεχόντων για οικονομικούς λόγους. Μέσα από τη συλλογικά επιμερισμένη εργασία, μπορούμε να επιτύχουμε και τη βέλτιστη μείωση του κόστους στο επίπεδο των 3 Ευρώ ημερησίως/30 ευρώ και για τις 12 μέρες. Απέναντι στο πρότυπο των καταναλωτικών διακοπών, διαχειριζόμαστε και λειτουργούμε το χώρο του Camping όλοι μαζί, συντροφικά, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει δυνατότητα για αλληλεγγύη και αλληλοστήριξη μέσα στη δίνη της κρίσης.
Οι φετινές εκδηλώσεις του camping θα ξεκινήσουν στις 3 Αυγούστου, με την παρουσίαση των εκπαιδευτικών συστημάτων της περιόδου 1917-1936, στην Ε.Σ.Σ.Δ. και τη Δύση, και την απόπειρα προσέγγισης ενός σύγχρονου εργατικού προγράμματος παιδείας. Στις 4 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση παρουσίασης της πολιτικής πρότασης του ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ενώ στις 6 Αυγούστου στο Ληξούρι θα συζητήσουμε για την ιστορία της περιοχής και τα απελευθερωτικά κινήματα στην Κεφαλονιά (Κίνημα ριζοσπαστών - εαμική αντίσταση). Καθ' όλη τη διάρκεια του camping έχουν επίσης προγραμματιστεί οι εκδηλώσεις: «Το αυθόρμητο στοιχείο στα κινήματα», «Νίκος Καββαδίας, ο ποιητής της Κεφαλονιάς», «Ο μαρξισμός για την ανεργία», «Παρουσίαση της προγραμματικής διακήρυξης του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση», «Ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και το διεθνιστικό καθήκον της αντικαπιταλιστικής αριστεράς», «Κοινωνικά αγαθά και ιδιωτικοποιήσεις», «Ο ρόλος του πολέμου στο σύγχρονο ολοκληρωτικό καπιταλισμό». Παράλληλα θα λάβουν χώρα θεματικά εργαστήρια (workshops) με θέματα: «Το μειονοτικό ζήτημα», «Για το αναγκαίο πολιτικό φοιτητικό κίνημα», «Κρίση και ψυχική υγεία», «Η πρωτοβουλία attack για τη νεολαία».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
---------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 1/8 | Golden Brown - RadioSol

Κυριακή 3/8 | JazzMatazz acoustic Trio

Τρίτη 5/8 | Λαϊκό γλέντι: Αλκαίος Σουγιούλ (μπουζούκι) Ανατολή Κουγιουμτζίδου (κιθάρα) Νίκος Αναγνωστόπουλος (πιάνο) Λαμπρογιάννης Πεφάνης (βιολί) - Κομπανία νΚΑ

Πέμπτη 7/8 | Αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία: Σαν Ξέμπαρκοι

Παρασκευή 8/8 | Πούλμαν για Σάμη: Saristra Festival

Σάββατο 9/8 | BAiLdSA - Paint it Blue

Κυριακή 10/8 | One Leg Mary - Ω RAY

Δευτέρα 11/8 | ΧΑΪΝΗΔΕΣ

Στον χώρο του camping θα υπάρχει , θερινό σινεμά και θέατρο.