Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015

1.    Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μα βαριά ήττα για τις αντιδραστικές κυβερνητικές δυνάμεις ΝΔ κι ΠΑΣΟΚ. Ο λαός καταδικάζοντας τις δυνάμεις αυτές, μαζί με όλες τις δυνάμεις που πήραν μέρος στην επίθεση (ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΛΑΡ, ΛΑΟΣ), αναδεικνύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα εκδηλώνει την αγανάκτησή του απέναντι στην βαρβαρότητα της επίθεσης, το ξεπέρασμα του φόβου, την απόφαση του να φύγουν όσοι μας έφεραν μέχρι εδώ, να γυρίσει σελίδα.

2.    Εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα αποτελεί η τρίτη θέση της εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ, που δείχνει ότι απέναντι στις φασιστικές ιδέες και πρακτικές απαιτείται διαρκές μέτωπο, πάλη όχι μόνο για να καταδικαστούν ισόβια οι ναζί αλλά και να ξηλωθούν τα στηρίγματά τους στην αστυνομία και στο κράτος συνολικότερα. Μάχη για να ξεριζωθεί το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο από τις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς.

3.    Το αποτέλεσμα της πολιτικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ είναι θετικό. Υπήρξε διπλασιασμός σε σχέση με τις εκλογές του Ιούνη του 2012. Το αποτέλεσμα της πολιτικής συνεργασίας αντανακλά την επίδραση του άλλου δρόμου της ρήξη και της σύγκρουσης με το χρέος, το ευρώ, την ΕΕ, τις δυνάμεις του κεφαλαίου, που άλλωστε είναι πιο σημαντική από αυτό που καταγράφεται εκλογικά. Αποτύπωσε την διαμαρτυρία και την προειδοποίηση ενός αριστερού κόσμου απέναντι στη δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική συνεργασία έδωσε πρόσθετη δυναμική στο εκλογικό αποτέλεσμα και δίνει ώθηση στην προοπτική συνέχισης και εμβάθυνσης του εγχειρήματος. Συνολικά το αποτέλεσμα μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και την επόμενη μέρα.

4.    Το αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμάσει από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης την πολιτική που επιδιώκει «ανακούφιση» του λαού, μέσα στο πλαίσιο των συνθηκών της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιμένει ότι χωρίς παύση πληρωμών στο χρέος, χωρίς ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ, χωρίς εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, η ελπίδα του εργατικού κινήματος και του λαού δεν θα δικαιωθεί. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χωρίς καμιά αναμονή και περίοδο χάριτος, θα συμβάλλει στην εργατική και λαϊκή αντεπίθεση, θα παλέψει για να επιβληθούν φιλολαϊκά μέτρα, να ξηλωθούν τα μνημόνια, να συνδεθούν οι αγώνες με το πρόγραμμα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, στο πλαίσια της λογικής της αριστερής, εργατικής και λαϊκής αντιπολίτευσης.

5. Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, τις φίλες και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ που έδωσαν με αυταπάρνηση την μάχη. Θα αποτιμήσει με συλλογικό και συντροφικό τρόπο το αποτέλεσμα και την εμπειρία κι θα χαράξει τα επόμενα ενωτικά βήματα, επιμένοντας στο δρόμο της μετωπικής συνεργασίας των δυνάμεων και των αγωνιστών που αναζητούν την Αριστερά της ρήξης και της ανατροπής. Θα παρέμβει οργανωμένα με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην νέα περίοδο των οξυμένων πολιτικών και κοινωνικών μαχών που ανοίγεται μπροστά μας.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: Πρώτη Ανακοίνωση για τα εκλογικά αποτελέσματα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ: Πρώτη Ανακοίνωση για τα εκλογικά αποτελέσματα


Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα
Ο λαός καταδίκασε αποφασιστικά και γκρέμισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση της χώρας. Καταδίκασε ταυτόχρονα όλα τα κόμματα που οργάνωσαν και διαχειρίστηκαν την αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, με την καταβύθιση της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑΟΣ και την τοποθέτηση του κόμματος Γ. Παπανδρέου εκτός Bουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε καθαρή εκλογική νίκη, εκφράζοντας το αίτημα του λαού «να φύγουν» αυτοί που κατέστρεψαν τη ζωή του και να έρθουν φιλολαϊκές αλλαγές. Αυτή η ελπίδα, ωστόσο, δεν μπορεί να δικαιωθεί με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δώσει διαπιστευτήρια ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί, αντίθετα θα κινηθεί μεσα στο πλαίσιο Ευρωζώνης - ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αρνητικό και ανησυχητικό στοιχείο η κατάκτηση, παρά την κάμψη της, της τρίτης θέσης από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Ο αγώνας, ιδεολογικός, πολιτικός και κινηματικός, για το τσάκισμα των φασιστών είναι ανάγκη να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ιδιαίτερα μέσα στη νεολαία και στις γειτονιές.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτή τη φορά η μεγάλη εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνοδεύτηκε με απορρόφηση δυνάμεων από τα αριστερά του, γεγονός που αποτυπώνει μια ευρύτερη τάση αναζήτησης ανατρεπτικής πολιτικής.
Το εκλογικό αποτέλεσμα της Πολιτικής Συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ, με την ενίσχυσή της σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου 2012, μέσα σε συνθήκες πόλωσης και εκλογικών διλημμάτων, αποτελεί ένα μικρό θετικό βήμα. Αποτελεί κυρίως έκφραση της πολύ ευρύτερης δυνατότητας της αντισυστημικής, σε μετωπική κατεύθυνση Αριστεράς, να συμβάλει στην αντεπίθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος. Και σε αυτό το καθήκον θα ανταποκριθεί την επόμενη μέρα. Με στόχο να καταδικαστεί και να αλλάξει η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόστηκε και όχι μόνο ο διαχειριστής. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για την προσδοκία του κόσμου για αλλαγή σελίδας και ανατροπή της βαρβαρότητας. Η συμβολή των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς στην ενίσχυση της κοινωνικής απαιτητικότητας, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν, για να κατακτήσουμε όσα μας ανήκουν, θα δώσει ώθηση στην αναγκαία εργατική λαϊκή αντεπίθεση. Χωρίς «ανοχή» στην αντιλαϊκή πολιτική και στο κοινωνικό σφαγείο που έχει επιβληθεί, χωρίς «περίοδο χάριτος» σε νέα διαχείριση.
Γραφείο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, Αθήνα 26/1/2015