Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ανακοινώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την λογοκρισία και τις διώξεις των δημοσιογράφων στα ΜΜΕ

Nα σταματήσει κάθε δίωξη του Κ. Βαξεβάνη. Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν σταματάμε.
Έγινε κι αυτό! Όταν ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα, που έχει καταδικάσει στη φτώχεια, στη φορολεηλασία και την καταπίεση τον λαό, κρύβει επί δύο χρόνια μια λίστα με πιθανούς μεγαλοφοροφυγάδες και κυκλοφορεί στη Βουλή και σε κανάλια και λέει ότι την έχασε ή ότι δεν την βρίσκει(!), δεν υπάρχει πρόβλημα! Όταν ένας δημοσιογράφος και ένα έντυπο δημοσιεύει τα ονόματα της λίστας, τότε… παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα και οι Αρχές –δικαστική και αστυνομική- παρεμβαίνουν και τον συλλαμβάνουν! Τόσο φοβούνται οποιαδήποτε ρωγμή στο αποπνικτικό τείχος των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που έχουν στήσει.
Όποιος πάει να σπάσει την ομερτά της συμμορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των πολιτικών και των λαμογιών βρίσκεται αντιμέτωπος με το κράτος του νόμου.
Η δίωξη και η σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι απαράδεκτες. Η απελευθέρωσή του το μεσημέρι της Κυριακής δεν αρκεί. Πρέπει να σταματήσει κάθε δίωξή του.
Στη χώρα που κάνει ελεύθερα εκπομπή ο κομιστής του dvd Ζαχόπουλου, στη χώρα που η ΓΑΔΑ διαπομπεύει διαδηλωτές δίνοντας τις φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα με την σύμπραξη των εισαγγελικών αρχών, στη χώρα που δεν έχει διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη κανένα από τα πραγματικά οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα που -με πολύ κόπο- είδαν το φως της δημοσιότητας, στη χώρα που οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ απολαμβάνουν πλήρη ασυλία ακόμη και στο χαράτσι της ΔΕΗ, σε αυτή τη χώρα η δικαιοσύνη και η αστυνομία δρουν αστραπιαία μόνο όταν είναι να σταματήσουν όποιον ετοιμάζεται να αποκαλύψει αυτές τις αλήθειες.

Μαζί με τα κοινωνικά δικαιώματα, η σύγχρονη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ καταργεί τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Δεν φοβίζουν πια κανέναν οι επιθανάτιοι ρόγχοι ενός συστήματος που καταρρέει ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά. Μόνο μας πεισμώνουν.

 Τον τρόμο της συγκυβέρνησης απέναντι στην αλήθεια δείχνει το κόψιμο Αρβανίτη-Κατσίμη. Δε θα περάσει η λογοκρισία
Και νέο κρούσμα κυβερνητικής λογοκρισίας,  μετά τη δίωξη του Κ. Βαξεβάνη: Κόπηκε σήμερα το πρωί από τη ΝΕΤ η εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη, ύστερα από αναφορά που …ενόχλησε τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Νίκο Δένδια για το θέμα του βασανισμού στην ΓΑΔΑ των συλληφθέντων αντιφασιστών. Ο τρόμος της άθλιας συγκυβέρνησης απέναντι στην αλήθεια, ο φόβος απέναντι στην λαϊκή οργή που φουντώνει, μετατρέπεται σε άμεση καταστολή οποιασδήποτε δημοσιογραφικής φωνής έχει την αξιοπρέπεια και το θάρρος να αμφισβητήσει το μνημονιακό πέπλο σιωπής.
Η προκλητική κατάργηση, μέχρι νεοτέρας, της επιτυχημένης πρωινής εκπομπής των Κ. Αρβανίτη – Μ. Κατσίμη δείχνει τον πανικό του θίασου Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη και των αχυρανθρώπων που έχουν τοποθετήσει στη διοίκηση της ΕΡΤ. Της ΕΡΤ που την μεταχειρίζονται, όπως όλες οι κυβερνήσεις, σαν να είναι τσιφλίκι τους, κάνοντας κυβερνητική – κρατική ντουντούκα, το κατά τα άλλα «δημόσιο μέσο», που πληρώνει ο ελληνικός λαός.
Το μαζικό λαϊκό κίνημα, οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, στο πλαίσιο του συνολικού τους αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και της σύγχρονης «χούντας» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, πρέπει να δώσουν από κοινού την μάχη για να μην περάσει η κυβερνητική επιχείρηση λογοκρισίας. 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Το περήφανο ΟΧΙ του λαού στο νέο Μνημόνιο τίμησε το ΟΧΙ της 28ης Οκτώβρη 1940 ενάντια στο φασισμό
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα εργατικά συνδικάτα, το λαό που κινητοποιήθηκε στις σημερινές παρελάσεις ενάντια στο νέο Μνημόνιο που ετοιμάζει η κατάπτυστη τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό το ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ζωής μας και της χώρας ήταν που τίμησε όπως του πρέπει το ΟΧΙ στο φασισμό και τον αγώνα του λαού ενάντια στη φασιστική-ναζιστική Κατοχή.
Από τη μεγάλη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της Αθήνας μέχρι το Ηράκλειο και από τη Λέσβο μέχρι την Πρέβεζα έσπασε το τείχος του φόβου και της σιωπής. Ακούστηκε δυνατό το ΟΧΙ στο Μνημόνιο, την κυβέρνηση και την Τρόικα, το ΟΧΙ στο νέο φασισμό των νεοναζί στηριγμάτων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, το ΟΧΙ στην εξαφάνιση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας για χάρη των κερδών του ελληνικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου.
Παπούλιας και εκπρόσωποι της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, απομονωμένοι πλήρως από το λαό και χωρίς καμιά νομιμοποίηση πλέον, έτρεξαν να κρυφτούν πίσω από ένα τείχος από πλήθη αστυνομικών και χαφιέδων, τη βία των ΜΑΤ, τις κλούβες και τα κάγκελα. Επικίνδυνη αντιδημοκρατική εξέλιξη είναι η επιλογή της κυβέρνησης να κατεβάσει το στρατό στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα στην παρέλαση. Ο Σαμαράς με τη συνενοχή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά απειλούν το λαό ενόψει της κατάθεσης των ολέθριων μέτρων τους στη Βουλή. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν! Το μήνυμα της λαϊκής κινητοποίησης είναι ξεκάθαρο: οι απειλές και η τρομοκρατία δε θα περάσουν, ο λαός θα αγωνιστεί για την απελευθέρωση από τα απανωτά Μνημόνια. 
Μήνυμα αισιοδοξίας έρχεται από τις μαχητικές διαδηλώσεις σε Ισπανία και Ιταλία ενάντια στις πολιτικές μνημονιακού τύπου που επιβάλλουν κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν είναι ανίκητοι, είναι απομονωμένοι.
Με την ίδια μαχητικότητα, με την πιο μεγάλη μαζικότητα, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στα νέα μέτρα, για την ήττα και την ανατροπή της πολιτικής των Μνημονίων και κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.