Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ PDF Print E-mail
Friday, 10 September 2010 18:12

Οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν την κρίση του χώρου αυτού. Οι καταστροφικοί μικροκομματικοί ανταγωνισμοί, οι προσωπικές στρατηγικές, οι κάθε είδους χειρισμοί, αποτελούν την έκφραση μιας βαθύτερης πολιτικής, προγραμματικής και στρατηγικής κρίσης. Η αδυναμία λήψης καθαρής θέσης σε κομβικά ερωτήματα όπως το χρέος και η αναγκαία διαγραφή του, η επιμονή σε μια φιλο-ΕΕ τοποθέτηση, οι αυταπάτες περί «αριστερής διακυβέρνησης», η συμπόρευση με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία αποτελούν τις αιτίες αυτής της κρίσης.


Διέξοδο απέναντι σε αυτή την κρίση δεν μπορούν να δώσουν ούτε οι συμπορεύσεις με μεγαλοδικηγόρους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, εκλεκτούς των ΜΜΕ στο όνομα μιας «αντιμνημονιακής» πάλης που αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ, ούτε η λογική των «σωτήρων» της Αριστεράς και των «μετώπων» χωρίς σαφείς πολιτικές τοποθετήσεις.

νεα

Περίπτερο της ΔΕΘ απέκλεισαν δεκάδες εκπαιδευτικοί

Με αίτημα να γίνουν μαζικοί διορισμοί

Κατάληψη στο περίπτερο 15 της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποίησαν δεκάδες ωρομίσθιοι και αναπληρωτές καθηγητές, ζητώντας την απόσυρση του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί απέκλεισαν το περίπτερο με πανό για περίπου μία ώρα και φώναξαν συνθήματα κατά της εκπαιδευτικής πολιτικής, ενώ ζήτησαν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας (που φέτος δεν συμμετέχει στην ΔΕΘ).

Ζήτησαν επίσης μαζικούς διορισμούς, κάνοντας λόγο για μεγάλο αριθμό κενών στα σχολεία, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα, εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων φέτος χιλιάδων
Advertisement

Π.Ε. ΝΑΡ: ήττα του αστικού μπλοκ εξουσίας, αντικαπιταλιστική πάλη

Συνεδρίασε στις αρχές Σεπτέμβρη η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης, τα πρώτα συμπεράσματα από τον "πρώτο γύρο" της πάλης ενάντια στην αστική επίθεση και τα πολιτικά καθήκοντα και τους στόχους για την επόμενη περίοδο. Όπως εκτιμά η απόφαση της Π.Ε. του ΝΑΡ: "Το κίνημα και η αριστερά βρίσκονται σε μια μεγάλη καμπή, μπροστά σε ένα μεγάλο ερώτημα: ή θα συνεχίσουν με τα «παλιά καύσιμα», αναπαράγοντας τις ανεπάρκειές τους και θα οδηγηθούν σε συντριπτική και στρατηγική ήττα ή θα κάνουν το αναγκαίο άλμα στο μέλλον, στην ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος και στην αντικαπιταλιστική και επαναστατική ανασυγκρότησή της η αριστερά στην κατεύθυνση ενός νέου απελευθερωτικού/κομμουνιστικού προγράμματος πετυχαίνοντας ιστορικά βήματα προς τα μπρος."

περισσοτερα εδώ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΔΕΘ-διοδια στοπ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ,ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΘ ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΑΝΟ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΤ0 ΜΠΛΟΚ.