Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑΡΙΣΑ-ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔεκΣτο σύνολο η απεργία και στην Λάρισα απότέλεσε μια δυναμική απάντηση με υψηλή συμμετοχή και στην πορεία,που με την πίεση για να ξεπεραστούν κολλήματα διαχωρισμάν σεβόμενοι την αυτοτέλεια καθε χώρου και παρα την υγιειονομική ζώνη "περιφρούρησης"
πέτυχε να γίνει μια μεγάλη πάνω από 3,5 με 4 χιλιάδες άτομα πορεία.
Στην κεφαλή της πορείας ηταν το ΠΑΜΕ,και σωματεία του Εργατικό κεντρο,.ΟΙ εργατικές κινήσεις ,παρεμβάσεις από όπου και οι φωτογραφίες,η ταξικη πορεία,η πρωτοβουλία εναντια στα μέτρα,και φοιτητές από την κατειλλημενη βιοτεχνολογία και τα ΤΕΙ,και ο Ιος στο τέλος.
Αυτό ολο το κομματι με τα μπλοκ συνεχισε προς τα δικαστηρια ,σε συμπαρασταση στους ανήλικους μαθητες του Δεκέμβρη(2008)που κατηγορούνται άδικα,και την Παρασκευη
το πρωί τελειώνει η περιπέτεια τους.

Ο κόσμος της δουλειάς μίλησε ξανά!

Απεργία 15 Δεκέμβρη: Ο κόσμος της δουλειάς μίλησε ξανά! PDF Εκτύπωση E-mail
15.12.10
.
Πιάνοντας το νήμα της 5 Μάη, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι συμμετείχαν σήμερα στην Πανεργατική Απεργία και στις διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, παρά την αρχική βροχή, μια τεράστια συγκέντρωση συγκροτήθηκε από το Μουσείο μέχρι το ύψος της Κάννιγγος. Τα μεγάφωνα του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλούσαν στη συγκέντρωση και διαδήλωση και εκφωνούσαν αιτήματα και ψηφίσματα σωματείων. Με πυκνά μπλοκ και παλμό ξεκίνησε η τεράστια διαδήλωση λίγο μετά τις 12.00. Φτάνοντας στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, το σχέδιο της αστυνομίας ήταν σαφές. Βροχή δακρυγόνων και χημικών προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία για να μη μήνει κανένας έξω από τη Βουλή. Με μαχητικό τρόπο, για ώρες ο κόσμος ανασυγκροτούνταν και συνέχιζε από διάφορες κατευθύνσεις. Όργιο καταστολής από την αστυνομία με ξύλο και χημικά σε όλα τα σημεία της διαδήλωσης. Μπλοκ εργατικών σωματείων μετά την Ομόνοια κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της ΓΣΕΕ, για να απαιτήσει συνέχεια και κλιμάκωση, με νέα πανεργατική Απεργία, και να καταγγείλλει τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που ξεπουλάει πια ανοιχτά τους αγώνες. Έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ πολλές ομάδες ΔΕΛΤΑ όρμηξαν στους διαδηλωτές και χτύπησαν, διαλύοντας την συγκέντρωση.
Όπως τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της "Η τεράστια μαζικότητα των διαδηλώσεων, τα πολιτικά συνθήματα και η απαίτηση να φύγουν η κυβέρνηση και η τρόικα, η εμφάνιση ενός μαζικού και οργανωμένου ανεξάρτητου αγωνιστικού ρεύματος με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα συνδικάτα που αντιστέκονται και η πρωτοφανής μαχητικότητα και αποφασιστικότητα των σημερινών διαδηλώσεων, αποτελούν τα καινούργια στοιχεία της 15ης Δεκέμβρη και της νέας ανατρεπτικής δυναμικής που αναπτύσσεται."
Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλουν το όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής. Σύσκεψη του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων για τη συνέχιση του αγώνα και ανακοίνωση για την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Βροντερή, μαζική και μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση της βίας

Κάτω η κυβέρνηση της βίας και της εξαθλίωσης PDF Print E-mail
Wednesday, 15 December 2010 18:56

Βροντερή, μαζική και μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση της βίας και της εξαθλίωσης του λαού έδωσαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι, στις τεράστιες απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Παρά το κλίμα κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας, πολλοί τομείς της οικονομίας νέκρωσαν ή υπολειτούργησαν, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι της χώρας μετατράπηκαν σε οργισμένα ποτάμια ενάντια στο «σφαγείο» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Η τεράστια μαζικότητα των διαδηλώσεων, τα πολιτικά συνθήματα και η απαίτηση να φύγουν η κυβέρνηση και η τρόικα, η εμφάνιση ενός μαζικού και οργανωμένου ανεξάρτητου αγωνιστικού ρεύματος με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα συνδικάτα που αντιστέκονται και η πρωτοφανής μαχητικότητα και αποφασιστικότητα των σημερινών διαδηλώσεων, αποτελούν τα καινούργια στοιχεία της 15ης Δεκέμβρη και της νέας ανατρεπτικής δυναμικής που αναπτύσσεται.

Λίγες ώρες αφότου ο κυβερνητικός κοινοβουλευτικός λόχος των 156 εναπομεινάντων προθύμων πρωτοκολλητών της τρόικα, του ΣΕΒ και των τραπεζών, ψήφισε το τερατούργημα του πολυνομοσχεδίου και μία ημέρα από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού του αίσχους με τους πολιτικούς αρχηγούς αναζητώντας συναίνεση, οι εργαζόμενοι και το κίνημα γέμισαν τους δρόμους ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποδέχονται το πραξικόπημα του Mνημονίου και τους νόμους του, ότι απαιτούν την ανατροπή της κυβέρνησης της τρομοκρατίας και της πτώχευσης του λαού!

Ολοένα και πιο απομονωμένη η κυβέρνηση καταφεύγει στο τελευταίο «επιχείρημα» της εξουσίας, την κρατική βία και καταστολή. Η μεθοδευμένη προσπάθεια διάλυσης της πορείας, η εκτεταμένη χρήση χημικών (ακόμα και μέσα στα μαζικά μπλοκ), οι δολοφονικές επελάσεις των ΜΑΤ και των «μπουραντάδων» της ΔΙΑΣ και της Δέλτα, η χρήση ακόμα και «φλογοβόλων»(!), οι αχαλίνωτες συμμορίες εκατοντάδων ασφαλιτών που προπηλακίζουν, προβοκάρουν, συλλαμβάνουν, δεν μπορούν πλέον να σταματήσουν τα εργατικά κύματα αγώνα. Απλά μεγαλώνουν την οργή και την ορμή τους. Η προσπάθεια να κτυπήσουν ειδικά το μαζικότατο μπλοκ του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Αθήνα, τα μπλοκ των καθηγητών και των δασκάλων, των μεταναστών εργατών, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη, έπεσε στο κενό καθώς οι διαδηλωτές αντιστάθηκαν και υπεράσπισαν το δικαίωμά τους στη διαδήλωση. Ήταν τέτοια η τυφλή αγριότητα των χτυπημάτων στο μπλοκ της Επιτροπής αλληλεγγύης συνδικάτων και συνδικαλιστών όπου τραυματίστηκε βαριά με χτύπημα στο κεφάλι και το πρόσωπο η Ελένη Μπούμπουρα, μέλος του ΣΕΚ και υποψήφια με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Η σημερινή παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα ορίζει και την απάντηση που πρέπει να δώσει το κίνημα και η Αριστερά. Απαιτείται σήμερα ένα ριζοσπαστικό εργατικό κίνημα, που θα υπερβεί τον υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό της ήττας και της παρακμής των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, οι οποίες περιθωριοποιούνται στη συνείδηση ολοένα και ευρύτερων μαζών.Απαιτείται διαρκής πολιτικός αγώνας από το εργατικό, φοιτητικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση του αίσχους, το αντιλαϊκό πραξικόπημα και το σφαγείο ΣΕΒ, ΕΕ, ΔΝΤ. Χρειαζόμαστε κλιμάκωση των αγώνων με απεργία διαρκείας ιδιαίτερα στους χώρους που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και πανεργατικές απεργίες. Ήδη οι συγκοινωνίες, η Αγροτική Τράπεζα, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (που απεργούν για να μην εκδοθούν τα κυριακάτικα φύλλα), οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθήνας (παρότι η γνωστή βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων κήρυξε την απεργία τους παράνομη), έχουν κάνει το βήμα και χρειάζονται έμπρακτη στήριξη εδώ και τώρα.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Κλιμάκωση του αγώνα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή! Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις και στις νέες απεργίες.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος μαζικά στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Δευτέρα 20 Δεκέμβρη, στις 5.00 μμ στον Κεραμεικό.