Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Τοποθέτηση της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας EKA

Τοποθέτηση της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας EKA

Τοποθέτηση της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας EKA στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατόπιν καλέσματος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ «προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που πλήττονται από τα σφαγιαστικά μνημονιακά μέτρα, για κοινή αγωνιστική δράση ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων και των ιδιωτικών συμφερόντων, η οποία επιβάλλει την φτώχεια και την εξαθλίωση στους εργαζόμενους και στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

Τοποθέτηση
Πρώτα απ όλα θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι για μας η κρίση , η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα  , δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλυθούν μέσα από λόγους δεκάρικους και επαναστατικές κορώνες η ανεπάρκεια και οι ευθύνες αυτών των συνδικαλιστικών παρατάξεων που με τις συμπεριφορές τους ,την διαπλοκή και την συνδιαχείριση  οδήγησαν το εργατικό κίνημα στις ήττες που όλοι αναφέρατε και που τις βιώνει με τον χειρότερο τρόπο ο λαός και οι εργαζόμενοι .
Αυτές οι τακτικές , οι συμπεριφορές δεν ξεχνιούνται από την εργατική τάξη.
Το πισώπλατο χτύπημα της απεργίας των καθηγητών από τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ-ΟΛΜΕ, αλλά και από τις μεγάλες ομοσπονδίες και συνδικάτα , μας κάνει ολοφάνερο των ρόλο των ηγεσιών στις κρίσιμες μάχες.
Επειδή ποτέ δεν είναι αργά για την ταξική ανασυγκρότηση , οι κινήσεις κατ εμάς είναι απλές. Για να γίνουν όμως στρατηγικό σχέδιο πρέπει να έχουν συγκεκριμένο στόχο. Και για την εργατική τάξη ο στόχος είναι σαφής:
·        Ανατροπή των μνημονίων
·        Ανατροπή της κυβέρνησης
·        Ανατροπή του καπιταλισμού
Να βγουν σήμερα εδώ οι ηγεσίες των Ομοσπονδιών , των εργατικών κέντρων , των σωματείων , που τουλάχιστον στο μιλητό  εκφράζουν διάθεση επαναστατικότητας και πρόθεση για αγώνα να διαμορφώσουν κοινό κείμενο-πλαίσιο  , κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους  για την ανατροπή της φασιστικής κυβέρνησης.
Εφόσον , όπως και οι ίδιοι λέτε , τα τριτοβάθμια όργανα και ειδικά η ΓΣΕΕ δεν ανταποκρίνονται ,να αποφασιστεί εδώ σήμερα η διοργάνωση ενός πανελλαδικού καλέσματος όλων των ομοσπονδιών , όλων των εργατικών κέντρων , όλων των συνδικάτων για να παρθεί απόφαση για :
·        την ανατροπή της πολιτικής του διεθνούς και ντόπιου μαύρου μετώπου.
·        Απόκρουση κάθε μορφής ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων οργανισμών και ΔΕΚΟ.
·        Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ ,τα ΣΔΙΤ και η εργολαβοποίηση των υπηρεσιών.
·        Πάλη ενάντια στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών ( υγεία , παιδεία , μεταφορές , ενέργεια , νερό, ενημέρωση)
·        Άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν από τον Γενάρη του 2010.
·        Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις
·        Απαγόρευση των απολύσεων
·        Άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας
·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
·        Σε συνεννόηση με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους σε ΠΝΟ , ΜΕΤΡΟ και τους εκπαιδευτικούς ,διοργάνωση πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για άρση των επιστρατεύσεων.
·        Στήριξη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και άμεση ανάκληση της πράξης νομοθετικού παρεχομένου της διάλυσης του Δημόσιου τομέα και των απολύσεων.
Με αυτές τις δράσεις , μ αυτά τα αιτήματα θα δημιουργήσουμε τον στρατό των εργαζομένων που είπε πριν ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ.
Έχετε τις πλειοψηφίες.  Μένει να δούμε αν έχετε και πραγματική διάθεση.
Γιατί βάζετε έτσι γενικόλογα το θέμα της απεργίας διαρκείας ;
Να αποφασιστεί σήμερα
Να συμφωνηθεί σήμερα
Να ορισθεί η ημερομηνία εκκίνησης της.
Διαφωνούμε κάθετα με το σκεπτικό όλων όσων μίλησαν ότι πρέπει να κάνουμε αντίσταση.
 Δεν υπάρχει καιρός για ημίμετρα.
Η θα προχωρήσουμε στην εργατική αντεπίθεση με κάθε τρόπο η θα χάσουμε.

Κείμενο 18 κινήσεων πόλης και περιφερειών για τον αγώνα της ΕΡΤ


Κείμενο 18 κινήσεων πόλης και περιφερειών για τον αγώνα της ΕΡΤ

Η ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ!
Η μαύρη οθόνη πάνω στη συχνότητα της ΕΡΤ αναδεικνύει, τόσο σε κυριολεκτικό, όσο και σε συμβολικό επίπεδο, την μαύρη καταχνιά της επίθεσης κυβέρνησης – EE – ΔΝΤ απέναντι στην κοινωνία.
Η συγκυβέρνηση των προθύμων από την Τρίτη στις 11:13 το βράδυ έκοψε το σήμα όλων των ραδιοφωνικών & τηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ μαζί και την αναμετάδοση ξένων τηλεοπτικών καναλιών, κατέβασε ακόμα και τις ιστοσελίδες της ΕΡΤ, προσπαθεί να εμποδίσει την αναμετάδοση από άλλες συχνότητες, ζητά την εκκένωση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ απειλώντας με επέμβαση των ΜΑΤ, εκβιάζει προσπαθώντας για ακόμα μια φορά να φοβίσει τον κόσμο.
Οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των νέων 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρης διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα είμαστε όλοι, που βλέπουμε καθημερινά να στερούμαστε στοιχειώδεις κοινωνικές υπηρεσίες, να κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, να καταρρέουν  ασφαλιστικά ταμεία, μισθοί και συντάξεις. Μαζί με τις απολύσεις πάνε πακέτο τα χαράτσια, η φοροληστεία, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, οι επιστρατεύσεις απεργών, ακόμα και εν δυνάμει απεργών. Δίπλα στους απολυμένους της ΕΡΤ είναι οι επιστρατευμένοι καθηγητές και εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, οι απολυμένοι χαλυβουργοί, οι απεργοί της ΜΕΒΓΑΛ,  είναι οι εργαζόμενοι στη Δωδώνη και οι παραγωγοί γάλακτος.
Για να πράξουν το έγκλημα, προχωράνε σε μια χυδαία, οργανωμένη, σχεδιασμένη και καλά πληρωμένη εκστρατεία συκοφάντησης και σπέκουλας, ενάντια σε κάθε κλάδο εργαζομένων.
Συκοφαντούν και απαξιώνουν τους γιατρούς για να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν τη δημόσια υγεία.
Συκοφαντούν και απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς για να κλείσουν σχολεία και να διαλύσουν τη δημόσια παιδεία.
Συκοφαντούν και απαξιώνουν τους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, λιμάνια, ΕΥΔΑΠ… για να τα παραδώσουν στο κεφάλαιο.
Τώρα, όσο ποτέ, είναι ανάγκη, ενάντια στον «κοινωνικό αυτοματισμό» που στρέφει τον ένα κλάδο ενάντια στον άλλο, να συνενωθούν όλοι οι αγώνες στην προοπτική μιας ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ με πολιτικά χαρακτηριστικά.
Η κυβέρνηση των τραπεζών και του κεφαλαίου  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΩΡΑ!
Αν δεν τους σταματήσουμε θα συνεχίσουν μέχρι να γίνουμε όλοι δούλοι των 400 ευρώ, άνεργοι και αναξιοπρεπείς. Στο χέρι μας είναι να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο και να μην επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, στην τρισάθλια τρικομματική κυβέρνηση της χειρότερης επίθεσης που γνώρισε ποτέ ο κόσμος της εργασίας, να βυθίσουν στη μαύρη σιωπή, μαύρη σαν την χούντα τους, όλη την κοινωνία.
Ο αγώνας για να μη γίνουν απολύσεις στην ΕΡΤ, για την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας της, των αρχειακών θησαυρών της και του ‘εργατικού της πλούτου’, συμπυκνώνει τώρα τις διεκδικήσεις ολόκληρου του εργαζόμενου λαού. Το μέγαρο της ΕΡΤ, πρέπει να γίνει κέντρο αγώνα για όλο το εργατικό κίνημα. Ήρθε η ώρα να φύγει η άθλια χούντα του κεφαλαίου.
Από τις λαϊκές συνελεύσεις μέχρι τις γενικές απεργίες, από τις καταλήψεις μέχρι τα οδοφράγματα της Κερατέας και της  Χαλκιδικής, από τις συλλογικότητες αλληλεγγύης μέχρι τις σωματειακές δράσεις, από τους συντονισμούς σωματείων μέχρι τα στέκια στις γειτονιές, όλοι δίνουμε το παρόν στην κατάληψη της ΕΡΤ και αγωνιζόμαστε για: 
- Να ανατραπεί η νέα επίθεση και όλη αυτή η πολιτική και όσοι τη στηρίζουν.
- Αγώνες στα χέρια των σωματείων των εργαζόμενων, των επιτροπών ανέργων, των συλλογικοτήτων γειτονιών και όχι της συνδικαλιστικής  γραφειοκρατίας.
- Δημόσια τηλεόραση για τις ανάγκες του λαού και όχι της κυβερνητικής-τροϊκανής προπαγάνδας, ανοικτή στο λαό και στους φορείς του. 
- για να δικαιωθεί ο αγώνας των χαλυβουργών, των εργαζόμενων της ΜΕΒΓΑΛ, των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, των καθηγητών
- για να κάνουμε το βήμα το  πρωτόγνωρο, το μεγάλο το ανατρεπτικό…
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΡΤ
 • Aριστερή Αντικαπιταλιστική κίνηση Πειραιά-Aνταρσία στο λιμάνι
 • Ανταρσία στη Λευκάδα
 • Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
 • Ανταρσία στο δήμο Πύργου
 • Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
 • Ανυπόταχτη Πετρούπολη
 • Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
 • Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
 • Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
 • Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή
 • Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
 • Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
 • Εκτός των Τειχών στο Μαρούσι
 • Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου
 • Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης-Υμηττού
 • Μια Πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
 • Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια
 •  Ρήγμα στα Δυτικά, Αιγάλεω