Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Συνέδριο της νΚΑ

Βίντεο για την 20-χρονη διαδρομή του ΝΑΡ
Πολιτική Εκδήλωση για τα 20 χρόνια ΝΑΡ
Όλοι στους δρόμους ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα! PDF Εκτύπωση E-mail
02.03.10
noeu.gif
Ανυπακοή, Απεργία Γενική! Όλοι στους δρόμους!
Αυτό φώναξαν χιλιάδες διαδηλωτές την Παρασκεύη 5/3 έξω από τη Βουλή, σε μια συγκέντρωση με οργή, αγανάκτηση και μάχιμο κλίμα. Την ώρα που η κυβέρνηση ψήφιζε-με τη συναίνεση ΝΔ και ΛΑΟΣ- τα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, οι εργαζόμενοι δέχονταν την επίθεση των ΜΑΤ. Το Σύνταγμα κατακλύστηκε από ένα ποτάμι οργής, που συγκρότησε πορεία και μέσω Πανεπιστημίου κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς. Αφού και εκεί δέχτηκε επίθεση με χημικά, η διαδήλωση ξανασυγκροτήθηκε και από την οδό Σταδίου ανέβηκε προς το Σύνταγμα. Νωρίτερα, έντονα είχε αποδοκιμαστεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Παναγόπουλος. Μαζικά τα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Πολύ μαζικά και τα συλλαλητήρια της Πέμπτης ενάντια στα νέα μέτρα. Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους. Την Δευτέρα, αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές δυνάμεις διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν στο υπουργείο. Έσπασαν το αστυνομικό μπλόκο και φώναξαν συνθήματα.
Το ΝΑΡ σε ανακοίνωσή του για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα αναφέρει "Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση ΛΑΟΣ, ΝΔ και όλων 4_3.gifτων αστικών δυνάμεων και μηχανισμών, των ΜΜΕ κλπ. Τα μέτρα αυτά συναποφασίστηκαν από την οικονομική και πολιτική «χούντα» της κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Με τα κτηνώδη αυτά μέτρα, η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει στους εργαζόμενους όλο το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης."
Άμεση ανάγκη το ξεπέρασμα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που θα εκτονώσουν τους αγώνες. Καμία εμπιστοσύνη, οι αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων για να αναπτυχθούν μαζικά-μαχητικά.
Άμεση ανάγκη και η κοινή δράση όλης της αριστεράς και των ταξικών δυνάμεων στο κίνημα, χωρίς περιχαρακώσεις και κινήσεις κομματικής διαμαρτυρίας μόνο.
Η συγκρότηση ενός αντικαπιταλιστικού εργατικού μετώπου ανατροπής αυτής της πολιτικής και εξουσίας είναι αναγκαία για την εποχή.
Η ανακοίνωση του ΝΑΡ καταλήγει: "Σήμερα είναι πιο αναγκαία η ενίσχυση των δυνάμεων που παλεύουν για μια εργατική αντικαπιταλιστική απάντηση στην κρίση με επαναστατική προοπτική. Για να χτιστεί μια άλλη πολιτική προοπτική.
Σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ τα μεγάλα βήματα στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, το ξεπέρασμα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που με την κινηματική, πολιτική και ιδεολογική της υποταγή στην αντίπαλη ιδεολογία οδήγησε τους εργαζόμενους «στο χείλος του γκρεμού».
Σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η κοινή δράση ΟΛΩΝ των δυνάμεων της αριστεράς για να μην περάσουν τα μέτρα, για την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας και της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ."

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ



Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εσωτερικών και το Εθνικό Τυπογραφείο συνεχίζουμε τη κατάληψη του Εθνικού Τυπογραφείου και επιμένουμε.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Τη Παρασκευή 5/3 η κυβέρνηση προχώρησε στη ψήφιση νόμου με τον οποίο ψαλιδίζει 12% όλα τα επιδόματά μας, πετσοκόβει 30% τον 13ο και 14ο μισθό μας και, σαν να μην έφθανε αυτό, ειδικά για μας, προχώρησε σε περαιτέρω περικοπή ενός επιπλέον επιδόματος προκαλώντας δραματική μείωση των αποδοχών μας. Είναι πρωτοφανές.

Με αυτά τα μέτρα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και όχι μόνο, δεχόμαστε τη μεγαλύτερη επίθεση στο εισόδημά μας. Η κυβέρνηση με τις υποδείξεις της Ε.Ε., τις πλάτες του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ και ουσιαστικά την ανοχή της επίσημης συνδικαλιστικής ηγεσίας, προχωρά στο πετσόκομμα των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ

Με μαζική συμμετοχή και παρουσία των συναδέλφων αποφασίσαμε τη συνέχιση της κατάληψης του Εθνικού Τυπογραφείου, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας και το δικαίωμά μας να ζούμε αξιοπρεπώς από το μισθό μας. Και ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους που καθημερινά δίνουν τη μάχη σε διαδηλώσεις, απεργίες, συγκεντρώσεις, για να μην περάσουν τα ληστρικά μέτρα της κυβέρνησης. Καλούμε κάθε εργαζόμενο σε κάθε χώρο δουλειάς να συγκροτήσουμε και να οργανώσουμε όλοι μαζί τη πάλη μας για:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ