Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ και της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
του ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
και της νεολαίας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
1.   Οι συλλήψεις, του αρχηγού της Χρυσής Αυγής καθώς και ηγετικών στελεχών και βουλευτών της δημιουργούν μια νέα πολιτική κατάσταση στη χώρα.
Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη που συμβαίνει κάτω και από το βάρος της διογκούμενης λαϊκής κατακραυγής και του αντιφασιστικού κινήματος που αναπτύχθηκε τόσο μετά όσο και πριν την αποτρόπαια και άνανδρη πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσα. Κάτω από το βάρος της ανάγκης του "αστικού τόξου" να «προστατευθεί» από το κόστος της ανοχής, υποστήριξης και ενίσχυσης που για χρόνια πρόσφεραν οι μηχανισμοί του κράτους (δυνάμεις καταστολής, ΕΥΠ, δικαιοσύνη), επιχειρηματίες και οι κυρίαρχες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις στο φασιστικό τέρας. Με την υιοθέτηση της ατζέντας του, με την προκλητική ασυλία στα απανωτά του εγκλήματα, με την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων και το αντικομμουνιστικό και αντιαριστερό μένος και τελευταία ανοίγοντάς τους τον δρόμο προς μια μελλοντική κυβέρνηση.
Ας μην κάνουν λοιπόν τους ανυποψίαστους! Η ΝΔ, το αστικό πολιτικό σύστημα, και το επιχειρηματικό και μιντιακό κατεστημένο έθρεψαν το φασιστικό τέρας, σαν σιδερένια γροθιά και δύναμη κρούσης ενάντια στο κίνημα και την αριστερά. Κάτω από τη δική τους πολιτική κάλυψη, η Χρυσή Αυγή προχώρησε σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες που σήμερα "αποκαλύπτονται" και παρέμεναν για χρόνια ερμητικά θαμμένες στα συρτάρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Τις δολοφονίες ξένων εργατών, τις σχέσεις με επιχειρηματικά και εφοπλιστικά κεφάλαια, τους εκβιασμούς και τον έλεγχο του «παραεμπορίου», και βέβαια τη διείσδυση σε όλο το κρατικό μηχανισμό.
2.   Η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει την σύλληψη των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας για να απαντήσει στην εντεινόμενη κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος σε μια κατεύθυνση ακόμα πιο αντιδραστικής του αναμόρφωσης. Με την ενδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τον αστικό εκσυγχρονισμό της ακροδεξιάς, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμα και σαν κυβερνητικός εταίρος, αν χρειαστεί. Με την αντιδραστικοποίηση του κράτους και την κατάργηση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Με στόχο την ενίσχυση της χωρίς τέλος και όρια αστικής στρατηγικής σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Για την υλοποίηση των ήδη ψηφισμένων πρωτοφανών αντιλαϊκών μέτρων και την προώθηση του νέου πακέτου της βάρβαρης κανιβαλικής πολιτικής κυβέρνησης κεφαλαίου ΕΕ. Για την προώθηση των σχεδίων χτυπήματος της Αριστεράς, του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα κάθε ριζοσπαστικής και ανατρεπτικής τάσης του. Αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα πλέον, η αντιδραστικοποίηση και ενεργοποίηση του νομικού πλαισίου, με τη βάρβαρη βία των δυνάμεων καταστολής ενάντια στο εργατικό κίνημα και την Αριστερά, τις συλλήψεις και διώξεις ενάντια στον κόσμο που διαδηλώνει και αγωνίζεται. Με τη βία των ΜΑΤ, τις συλλήψεις διαδηλωτών, που ακολούθησαν ήδη από την επόμενη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Την κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατά κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιστέκονται στους χρυσοθήρες.

3.   Η βαρβαρότητα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούνται και αυτών που έρχονται, έχουν ως εσωτερική ανάγκη την υπεραντιδραστική μετάλλαξη της αστικής δημοκρατίας σε ένα σχέδιο κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Σε αυτόν τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό της νέας εποχής, ο νεοφασισμός αποτελεί απαραίτητο βραχίονα ιδεολογικό, πολιτικό και επιχειρησιακό. Η αναπροσαρμογή της αστικής τακτικής απέναντι στο φασισμό πάει χέρι – χέρι με την αναδιαμόρφωση και δημιουργία της –κυβερνητικής- «σοβαρής ακροδεξιάς», της σιδερόφραχτης «πολιτικής ομαλότητας» για την απρόσκοπτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, την απαίτηση υποταγής στα νέα μέτρα και το τρίτο μνημόνιο, την απαίτηση η Αριστερά και το ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα να δώσουν δηλώσεις νομιμοφροσύνης στη κυβέρνηση, την ΕΕ και την εργοδοσία.
Καμιά συναίνεση δεν μπορεί και δεν θα υπάρξει με αυτούς που συστηματικά κάλυψαν και εξέθρεψαν το φασισμό, υπέθαλψαν την εγκληματική ιδεολογία και πρακτική των φασιστών, και εμφανίζονται σήμερα ως εκπρόσωποι του «συνταγματικού τόξου». Εξισώνοντας τη δολοφονική ναζιστική βία με τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, των εκπαιδευτικών χθες, της Χαλκιδικής σήμερα, των εργαζομένων και της νεολαίας για τη ζωή τους και ζωή των παιδιών τους.
4.  Τον φασισμό μπορεί να νικήσει και να ξεριζώσει, μια και καλή, μόνο ο ενωμένος και οργανωμένος λαός, το αναγεννημένο εργατικό κίνημα. Με αποφασιστικό ιδεολογικό- πολιτικό και μαζικό αγώνα και κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων:
- Για να δημιουργήσει πολιτική ασφυξία στους φασίστες και να τους πετάξει έξω από τα σχολεία, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς και τις σχολές.
- για την ανατροπή των αιτιών που γεννούν το φασισμό: Του μνημονίου, της φτώχειας και της πείνας, της αμορφωσιάς και της πολιτιστικής ένδειας, της αστικής επίθεσης και της ίδιας της βαθιάς ιστορικών διαστάσεων κρίσης του καπιταλισμού.
- για την απόκρουση και ανατροπή των θεωριών των δυο άκρων, του σύγχρονου αντικομμουνισμού, του προωθούμενου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού με την αντιδραστική «κάθαρση» του πολιτικού συστήματος.
5. Άμεση αδιαπραγμάτευτη απαίτηση του μαζικού λαϊκού κινήματος είναι:
- Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα. Να αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν οι συνεργοί του και οι ηθικοί αυτουργοί. Να τσακιστεί η ναζιστική συμμορία ως αυτουργός της δολοφονίας του Σεχζάντ Λουκμάν και των δεκάδων θυμάτων της, μεταναστών, εργαζομένων και αγωνιστών της αριστεράς.
- Καμία συγκάλυψη. Να αποκαλυφθούν και να κτυπηθούν όλες οι διασυνδέσεις της ΧΑ στον κρατικό μηχανισμό, όλοι οι μηχανισμοί πολιτικής και οικονομικής στήριξης των φασιστών, από εφοπλιστές, εργολάβους και βιομηχάνους καθώς και η σχέση τους με τα κυκλώματα της νύχτας, και όλων των μαφιόζικων και παρακρατικών κυκλωμάτων.
- Να διαλυθούν τα 'τάγματα εφόδου', ΜΑΤ-ΔΙΑΣ κλπ, της κρατικής τρομοκρατίας κατά του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, στα οποία 'λύνουν και δένουν' οι φασίστες.
6. Η αποκάλυψη της συστημικής βρωμιάς των φασιστών της ΧΑ δίνει σοβαρές δυνατότητες στο εργατικό και λαϊκό κίνημα να δώσει την μάχη από καλύτερες θέσεις για το ξερίζωμα της.
Η μάχη για να ξεριζωθεί ο φασισμός και νεοφασισμός συνδέεται στενά με τον αγώνα για δουλειά, ψωμί, δημοκρατία και ελευθερία. Μόνο ένα πλατύ ενωτικό μέτωπο ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής τρόικας-ΕΕ-κεφαλαίου, της άθλιας κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης με την ίδια πολιτική, μπορεί να προασπίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα του κόσμου της δουλειάς και να τσακίσει τον φασισμό.
Με ένα νέο αναγεννημένο εργατικό κίνημα, με μια μετωπική αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά, την κοινή δράση και το αγωνιστικό μέτωπο του μαχόμενου λαού και της νεολαίας, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Που εκτρέφει το νεοφασισμό, μας κλέβει ότι κατακτήσαμε, μας αφαιρεί ότι μας ανήκει σήμερα.
Εμείς, ο οργανωμένος Λαός, η αγωνιζόμενη Νεολαία, μπορούμε να τους νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε, μπορούμε να γίνουμε οι αφέντες στον τόπο μας !
Αθήνα, 28 Σεπτέμβρη 2013
·        Το Γραφείο της Π.Ε. του ΝΑΡ
·        Το Γραφείο του Κ.Σ. της νΚΑ