Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Xαιρετισμός του Δ. Δεσύλλα εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Γενική Συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

22/1/2014 

Στην γενική συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ την Τρίτη 21.1.2014 παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκ μέρους της οποίας απηύθηνε χαιρετισμό ο Δημήτρης Δεσύλλας, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου. Στο χαιρετισμό του ο Δ. Δεσύλλας είπε τα εξής:
Αγαπητοί φίλοι!
§     Ζούμε την αντίφαση ανάμεσα: στη σημερινή, ρεαλιστική επιστημονικοτεχνική υλική δυνατότητα, για δωρεάν, υψηλής ποιότητας, ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη και στη σύγχρονη βαρβαρότητα Κυβέρνησης – ΕΕ – Μνημονίου, που έβαλαν τη δημόσια υγεία, τους 10.000 γιατρούς και άλλους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ, στο «κρεβάτι του Προκρούστη» της μαζικής διαθεσιμότητας και της απόλυσης, στο κρεβάτι του «δόκτορος Καλιγκάρι» Μητσοτάκη και του «δόκτορος του θανάτου» Γεωργιάδη. Που δεν είναι απλώς άσχετος και εμπαθής, αλλά εκτελεί συγκεκριμένο «συμβόλαιο θανάτου» του Μνημονίου και της ΕΕ. Η οποία με το ΕΣΠΑ δίνει πολλά λεφτά για την 5μηνη «κοινωφελή εργασία» των ανέργων στους Δήμους, με 427 – 490 ευρώ το μήνα και φυσικά ούτε δεκάρα τσακιστή για τη Δημόσια Υγεία!
§     Ζούμε την αντίφαση ανάμεσα: στην Υγεία δημόσιο αγαθό, λαϊκό δικαίωμα και συνταγματική επιταγή και στην υγεία καπιταλιστικό αγοραίο εμπόρευμα, ως ανθυγιεινή, νοσηρή και καταθλιπτική κυβερνητική πολιτική. Που διαλύει τον ΕΟΠΥΥ και με τερατογεννέσεις τύπου ΠΕΔΥ, δίνει στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τη «χαριστική βολή», δημιουργώντας κρίση ανθρωπιστική.
§     Ζούμε την αντίφαση ανάμεσα: στην αντιλαϊκή επίθεση, που είναι στρατηγική, συνολική, πανκοινωνική (συνοδευόμενη από άθλια προπαγάνδα και κρατική βία και καταστολή) και στον κατακερματισμό – αποσυντονισμό των λαϊκών αγώνων και στην παθητική εκλογική προσμονή!
Απέναντι σ΄ όλα αυτά, για εμάς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπάρχει γιατρικό, για τη σωματική και ψυχική υγεία του λαού μας, αντίδοτο αποτελεσματικό :
- Είναι οι ενωτικοί, συντονισμένοι, αποτελεσματικοί, νικηφόροι, εργατικοί και λαϊκοί αγώνες και η κοινή δράση όλης της Αριστεράς μέσα σ΄ αυτούς.
- Είναι η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και συνολικά του μαζικού λαϊκού κινήματος, με χειραφέτηση – ανεξαρτησία από τον γραφειοκρατικό, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
- Είναι η πανυγειονομική πάλη, ο πανκοινωνικός αγώνας, το αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης – ρήξης – ανατροπής του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης – ΕΕ – Μνημονίου – Κεφαλαίου. Για τη διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους, την κατάργηση του Μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ. Μέτωπο με έπαθλο, υγεία και άλλα δημόσια αγαθά για όλους, δωρεάν και ποιοτικά. Μ΄ αυτές τις σκέψεις, ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε μ΄ όλες μας τις δυνάμεις στον ηρωϊκό και δυναμικό, διαρκή και αποφασιστικό απεργιακό αγώνα σας για την απόσυρση – κατάργηση του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ μέχρι την τελική νίκη!
 

Η δήλωση του κ. Σταθάκη αποτελεί δήλωση υποταγής στους δανειστές

23/1/2014 
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
Η δήλωση του κ. Σταθάκη αποτελεί δήλωση υποταγής στους δανειστές
Την ώρα που η κοινωνία στενάζει κάτω από το βάρος των μνημονιακών μέτρων που πάρθηκαν στο όνομα του χρέους, την ώρα που ο βόρβορος των σκανδάλων της αστικής τάξης αποκαλύπτει μπροστά στα μάτι και του πιο δύσπιστου οπαδού των καθεστωτικών κομμάτων το   ποιοι πραγματικά «τα φάγανε», την ώρα, επομένως, που η αριστερά πρέπει να φωνάξει ακόμα πιο δυνατά «αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας, δεν το αναγνωρίζουμε, δεν το πληρώνουμε», ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει δια του κ. Σταθάκη χέρι βοήθειας στο καταρρέον πολιτικό σύστημα.
Η δήλωση του κ. Σταθάκη αποτελεί δήλωση υποταγής στους δανειστές, αναγνώρισης των δικαιωμάτων τους πάνω στο λαό και την χώρα. Είναι ένας ακόμα σοβαρότατος κρίκος στην πορεία υποταγής και εγγυήσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο διεθνή και εγχώρια κέντρα εξουσίας. Με την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφυκτικά όρια της ΕΕ και του ευρωμονόδρομου, με την αποδοχή του χρέους, με την αναζήτηση των «καλών επενδυτών» και των υγιών κεφαλαίων, διαγράφεται καθαρά το περίγραμμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αν και όταν γίνει κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να ξεπληρώσει τις μίζες, τα φαραωνικά έργα και τις Ολυμπιακές φιέστες και τις κλεψιές των εργολάβων, τα εξοπλιστικά, τα θαλασσοδάνεια, και τη «διάσωση» των τραπεζιτών, που μαζί με άλλα υποθήκευσαν μια ολόκληρη χώρα και λεηλατούν έναν ολόκληρο λαό.
Η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει τελικά να διαχειριστεί αυτός και σε παρεμφερές πλαίσιο τα συμφέροντα των δανειστών και την «ηρεμία των αγορών», προδιαγράφοντας συνέχιση των δεινών για την εργατική τάξη και τον λαό.  
Ο κόσμος του κινήματος πρέπει να παλέψει για τη διαγραφή του χρέους. Να γυρίσει την πλάτη σε αυτήν την πολιτική, να οικοδομήσει το αγωνιστικό μέτωπο στης δράση, να ενισχύει έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία χωρίς χρέος, μνημόνια, ευρώ, ΕΕ.   
 

Να σταματήσει άμεσα κάθε σχέδιο «καταστροφής» - διάθεσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα

Να σταματήσει άμεσα κάθε σχέδιο «καταστροφής» - διάθεσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα
Μετά τις αντιδράσεις με αφορμή τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει για το οικοσύστημα της Μεσογείου η καταστροφή των προερχόμενων από τη Συρία χημικών ουσιών στο «τρίγωνο» Μάλτα – Λιβύη – Κρήτη, χάθηκε το στίγμα του δανέζικου πλοίου που φέρεται ότι τα μετέφερε. Τελευταία ανακοίνωση από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (16/1/2014) αναφέρει ότι στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο στα νότια της Ιταλίας θα γίνει η μεταφόρτωση των τοξικών ουσιών σε πλοίο του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού, όπου και θα … «καταστραφούν» με τη μέθοδο της υδρόλυσης. Δηλαδή με την απόρριψή τους στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου, αντί της πιο «ακριβής» επεξεργασίας από τα ειδικά εργοστάσια αντιρρυπαντικών μεθόδων με τήρηση των στάνταρ ασφαλείας, όπως συστήνουν οι επιστήμονες.
Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι στο πλαίσιο των διεθνών καπιταλιστικών ανταγωνισμών το περιβάλλον και η υγεία των λαών είναι από τους μεγάλους χαμένους. Η λύση της υδρόλυσης εν πλω σύμφωνα με την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για το θαλάσσιο περιβάλλον, μιας και τα παραπροϊόντα της είναι τοξικές ουσίες επικίνδυνες και αυτές για το θαλάσσιο περιβάλλον. Με τη στήριξη και της «πράσινης» ΕΕ, επιβαρύνονται τα διεθνή χωρικά ύδατα με την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας και όχι οι ισχυροί καπιταλιστικοί όμιλοι που εμπλέκονται στο κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας χημικών όπλων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά να σταματήσει άμεσα κάθε σχέδιο «καταστροφής» - διάθεσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο Θάλασσα. Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που αποδέχεται παθητικά τους σχεδιασμούς των διεθνών οργανισμών για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου ανοικτά της Κρήτης και απαιτεί να σταματήσει κάθε τέτοια ενέργεια. Το κόστος για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου να επιβαρύνει τα ιμπεριαλιστικά κράτη και τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που κερδοσκοπούν δεκαετίες τώρα από την παραγωγή και εμπορία των χημικών όπλων με θύματα εκατομμύρια ανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον σε όλο τον πλανήτη. 
ΑΝΤΑΡΣΥΑ