Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΝ 7η ΝΟΕΜΒΡΗ 2010

Οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη για την αυτοδιοίκηση έδειξαν ότι η ελληνική κοινωνία διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης. Παρά την προπαγάνδα των ΜΜΕ, παρά τους εκβιασμούς του Πρωθυπουργού, παρά τις πιέσεις σε τοπικό επίπεδο, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων επέλεξε την αποχή από τις εκλογές ή το λευκό/άκυρο. Αυτή η τάση που πλησίασε το 50% του εκλογικού σώματος είναι στην πραγματικότητα και δείγμα συνολικής απαξίωσης του συνόλου του πολιτικού συστήματος. Η κοινωνία αρνείτε να νομιμοποιήσει τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων, στο σύνολο τους και αγωνιά να βρει μια διέξοδο, οικονομική και πολιτική. Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική του Μνημονίου και της κατοχής της χώρας από την Τρόϊκα αποδοκιμάστηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο.

Σε αυτή την αναζήτηση, ένα μέρος της κοινωνίας στράφηκε προς την αριστερά, δίνοντας σημαντικό αριθμό ψηφοδελτίων στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και στο ΚΚΕ. Η εντυπωσιακή άνοδος του μετωπικού σχήματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έφτασε στις 100.000 ψήφους πανελλαδικά, δείχνει κυρίως την αναγκαιότητα της κοινωνίας και της εργατικής τάξης να αντιμετωπίσει ενωμένα την νεοφιλελεύθερη επίθεση. Το εγχείρημα της ενότητας, η συνέπεια των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς στους αγώνες της προηγούμενης περιόδου οδήγησαν σε αυτή την επιτυχία. Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει όμως, η αύξηση των ψήφων που κατευθύνθηκαν προς φασιστορατσιστικά ακροδεξιά ψηφοδέλτια.

Ενόψει του δεύτερου γύρου, η Κομμουνιστική Ανανέωση πιστεύει ότι οι δυνάμεις που οδήγησαν την εργατική τάξη και τη χώρα σε μια κατάσταση κατοχής από την ΕΕ και το ΔΝΤ πρέπει να ηττηθούν ολοκληρωτικά.

Καλούμε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν στο δεύτερο γύρο τα αριστερά ψηφοδέλτια και να καταψηφίσουν τους υποψήφιους, της κυβέρνησης κατοχής, του ΔΝΤ και της ΕΕ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ