Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Αλληλεγγύη στους απεργούς διοικητικούς των ΑΕΙ

Αλληλεγγύη στους απεργούς διοικητικούς των ΑΕΙ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την πλήρη και αμέριστη συμπαράστασή της στον ηρωικό αγώνα των απεργών διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Είναι αγώνας δίκαιος, ενάντια στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις, ενάντια στις επιχειρήσεις που εισβάλουν στις σχολές και στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Είναι αγώνας για το δικαίωμα της νεολαίας στη μόρφωση.
Καταγγέλλουμε τον πρωτοφανή εκβιασμό στον οποίο προχώρησε η κυβέρνηση μέσα από τον παράνομο και αυθαίρετο μηχανισμό της απογραφής υπό την απειλή της αργίας αλλά και τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΠΑΣΚΕ εντός των πανεπιστημίων που ανέλαβε τη βρόμικη δουλειά. Χαιρετίζουμε το σθένος όσων εργαζομένων αρνήθηκαν να υποκύψουν στον εκβιασμό και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Δεν αναγνωρίζουμε την απογραφή κι όσων ακόμη δεν άντεξαν καθώς αποτελεί προϊόν ωμού εκβιασμού και κυβερνητικής τρομοκρατίας.
Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις όλων των εργαζομένων να συνεχίσουν τον απεργιακό αγώνα. Τώρα είναι ώρα κλιμάκωσης του αγώνα για να αποσυρθεί η ΚΥΑ για τις διαθεσιμότητες. Απαιτούμε να μην προχωρήσει καμιά πειθαρχική διαδικασία ενάντια στους εργαζομένους που αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στην παράνομη και αυθαίρετη απογραφή ενώ βρίσκονταν σε απεργία και δεν είχαν καμιά διοικητική υποχρέωση να συμμετέχουν στην απογραφή.
Καλούμε τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση να σταθούν στο πλευρό των απεργών διοικητικών υπαλλήλων. Να στηρίξουν τον αγώνα ενάντια στην ΚΥΑ και τις διαθεσιμότητες, να στηρίξουν τον αγώνα για Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο. Να οικοδομήσουν το πιο πλατύ κίνημα συμπαράστασης. Να επιμείνουν στο δρόμο των απεργιών και της κλιμάκωσης. Κανένας υπάλληλος σε αργία – Κανένας υπάλληλος σε διαθεσιμότητα.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Για την επέμβαση στους Γιατρούς του Κόσμου και το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Για την επέμβαση στους Γιατρούς του Κόσμου και το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
Χυδαίοι, εχθρικοί σε κάθε συλλογικότητα, αυτοί είναι οι κυβερνητικοί εταίροι. Την ώρα που υπογράφουν τις συμφωνίες μεταξύ τους και στην πραγματικότητα έσονται εις σάρκα μια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «κοινωνική συνοχή», μπουκάρουν στους Γιατρούς του Κόσμου και στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο και ψάχνουν για... ναρκωτικά. Την ίδια ώρα ο Γεωργιάδης καταστρέφει το δημόσιο σύστημα υγείας και έχει το θράσος να απειλεί τους εργαζόμενους, ενώ βάζει 25 ευρώ εισιτήριο για εισαγωγή στα νοσοκομεία.
Έτσι, αθόρυβα και σχεδόν «αόρατα» όπως νομίζει, η άθλια κυβέρνηση εφαρμόζει στην πράξη τη θεωρία των άκρων και το πολιτικό πρόγραμμα των νεοναζί της ΧΑ, ενώ στα πρωτοσέλιδα και στα δελτία ειδήσεων προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι «αντιμνημονιακή». Αυτή λοιπόν τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή» εννοούσαν οι εντολοδόχοι δημοσιογράφοι, την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που θα κυνηγάει ό,τι είναι συλλογικό, αλληλέγγυο και ανθρώπινο, ό,τι αντιστέκεται και ορθώνει ανάστημα και αξιοπρέπεια στη λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει οι «κάπο» της τρόικας.
Είναι φανερό πια ότι τώρα πρέπει να δυναμώσουμε όλες τις εστίες αντίστασης, όλες τις οργανωμένες προσπάθειες αλληλεγγύης, να βάλουμε στην πράξη όλες τις ανατρεπτικές, επαναστατικές ιδέες. Να τινάξουμε από πάνω μας το φόβο και την αβεβαιότητα που μας ταΐζουν καθημερινά, να συνειδητοποιήσουμε ότι η κυβέρνηση και η τρόικα μόνο για τη σωτηρία του λαού δεν δουλεύουν.
Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όπως μας τα διδάσκουν κουνώντας το δάχτυλο. Να τους ανατρέψουμε πριν να είναι αργά!
Κάτω τα χέρια από τα κοινωνικά ιατρεία, τις συλλογικότητες και τους αγωνιστές
ΑΝΤΑΡΣΥΑ