Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

ανακοινωση-αποτιμηση αποτελεσματων τοπικων εκλογων

Advertisement
Ανακοίνωση γραφείου τύπου ΝΑΡ για τα αποτελέσματα των εκλογών
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου
08.11.10
logo_anakoinosi-copy.gifΤα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δείχνουν ότι η προσπάθεια ωμού εκβιασμού των εργαζομένων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για υποταγή στα αντεργατικά μέτρα, πέφτει στο κενό.
Η μεγάλη εκλογική πτώση του ΠΑΣΟΚ, η μη επιβράβευση του ΛΑΟΣ, που πρωταγωνιστεί στο ρόλο του μαντρόσκυλου της χούντας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, και η αδυναμία της ΝΔ να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, σηματοδοτούν την αναστάτωση του πολιτικού σκηνικού από την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα.
Στο εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφεται μια σημαντική στροφή προς τα αριστερά, με ιδιαίτερο ποιοτικό στοιχείο τη μεγάλη άνοδο των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, όπως αυτό εκφράστηκε με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων που υποστήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε 11 περιφέρειες και πολλούς δήμους.
Το θετικό αυτό αποτέλεσμα πιστώνεται στο σύνολο των εργαζομένων και αγωνιστών της Αριστεράς που επέλεξαν αυτά τα ψηφοδέλτια. Η ψήφος αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα συμφωνία με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και γενικά την πολιτική της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, αλλά αποτελεί τιμητική υποστήριξη και συμβολή στην ευρύτερη προσπάθεια για μια μαχόμενη Αριστερά, πρωτεργάτη και συνοδοιπόρο των λαϊκών αγώνων.
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα χαιρετίζει όλα τα μέλη και τους φίλους της οργάνωσης, καθώς και τους συντρόφους της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, για τη συμβολή τους στη μάχη, όπως και το σύνολο των οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους ανένταχτους αγωνιστές, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε δύσκολες συνθήκες.
Η επόμενη μέρα είναι μέρα μεγάλων ευθυνών και αυξημένων απαιτήσεων. Το μεγάλο ζητούμενο, κατά τη γνώμη του ΝΑΡ, είναι μια νέα προωθητική συνάντηση του συνόλου των δυνάμεων της Αριστεράς, στο επίπεδο του μαζικού λαϊκού κινήματος, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης και το άνοιγμα του δρόμου για μια νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική.

Αγωνιστικό μήνυμα από την θεσσαλία

Αγωνιστικό μήνυμα από την θεσσαλία
7444 ψήφισαν στην περιφέρεια Θεσσαλίας την Αριστερή Παρέμβαση Θεσσαλίας-Ανταρσία για την Ανατροπή
και 1.69%

Το ποσοστό του 1,69% είναι πολύ πάνω από το 0,35 %
της ΑΝΤΑΡΣΥΑ των βουλευτικών εκλογών πέρυσι(μιλάμε για πενταπλασιασμό!)
αλλά και σε ψήψους έχουμε τέσσερις φορές πάνω από το 1750 που πηρε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Θεσσαλία,
Σφήνα στο κατεστημενο η εκλογή έδρας περιφερειακου συμβούλου από τις δυναμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της μετωπικής Αριστερής Παρέμβασης που παρά τις σοβαρές δυσκολίες .
Ανακοίνωση σύντομα

Δείτε τα αποτελεσματα στην περιφέρεια εδώ