Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

         
 

Η  στυγνά αντιλαϊκή  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-- τηρώντας πιστά τις εντολές της τρόικας    (Ε.Ε-Δ.Ν.Τ-ΕΚΤ)-ψηφίζει με τη συναίνεση της ΝΔ & του ΛΑΟΣ εν μέσω θέρους , ένα αποκρουστικά  αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που αποθεμελιώνει όλες τις μορφωτικές κατακτήσεις στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και οδηγεί στην ..άλωση της Πανεπιστημιακής και συνολικότερα Γ/θμιας Εκπαίδευσης από τους κερδοσκόπους του επιχειρηματικού κεφαλαίου.
Αυτή η αντιλαϊκή λαίλαπα βρίσκει τη συνέχειά της και στο χώρο της Β/θμιας Εκπαίδευσης, αφού η  σιδηρά κυρία, που προΐσταται του Υπουργείου της Εμπορευματοποίησης της Γνώσης, υποκλινόμενη στις ληστρικές απαιτήσεις των κηδεμόνων της, θεσπίζει το αντίστοιχο ασφυκτικό και αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων,  μέσω του οποίου:
Ø     ΜΕΙΩΝΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ (546 μόνιμοι!!!! Την ώρα που συνταξιοδοτούνται 11000 ), οδηγώντας στην ανεργία και το εργασιακό περιθώριο  τους νέους συναδέλφους.
Ø     ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ και ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙ, δηλ καταργεί , σχολεία.
Ø     ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑ, μέσω  της  ληστρικής επέλασης των λαογδαρτικών μέτρων και του νέου  αντιλαϊκού Μισθολογίου
Ø     ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ  ΤΟΥΣ «MANAGERS-ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ», με σκοπό να  αναλάβουν  από τη μια το ρόλο του «επόπτη» στη διαδικασία επιβολής των νέων αντιδραστικών μέτρων,  και  από την άλλη του «τιμωρού» στη διαδικασία πειθάρχησης και εκφοβισμού των συναδέλφων,(την ίδια ώρα ΠΑΣΚ & ΔΑΚΕ δίνουν μάχες όλο το καλοκαίρι μέσω ανακοινώσεων για το ποια από τα στελέχη τους θα γίνουν διευθυντές).
Ø     ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ, που αποτελεί τη βάση της εργασιακής ισοτιμίας , υποκαθιστώντας τον με το σχολικό συμβούλιο.
Ø     ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, στην υπηρεσία της ευέλικτης πληροφορίας, της άρσης των λαϊκών κατακτήσεων  και της γενικευμένης ελαστικής απασχόλησης.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ο νέος νόμος-πλαίσιο θα ανατραπεί - Η Παιδεία της Αγοράς δεν θα περάσει

Η κυβέρνηση του Μνημονίου και της καταστολής σε αγαστή συνεργασία και «συναίνεση» με τη ΝΔ και τους φασίστες του ΛΑΟΣ προχώρησε στην ψήφιση του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, του νόμου που οδηγεί στο πανεπιστήμιο της αγοράς, καταργεί τη δωρεάν παιδεία, διαλύει τα πτυχία, επιβάλλει τη λειτουργία με όρους επιχείρησης, διώκει την κριτική σκέψη και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο δίνοντας τη δυνατότητα στις δυνάμεις καταστολής να εισβάλουν όποτε θέλουν στις σχολές ενάντια στο μαχόμενο φοιτητικό κίνημα.
Η συναίνεση της ΝΔ, η οποία μάλιστα έθεσε ως όρο την «πλήρη κατάργηση» του πανεπιστημιακού ασύλου, δείχνει ότι πίσω από τις αντιπολιτευτικές κορώνες κρύβεται η ίδια ακραία αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική. Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ και μεγαλοκαρχαρίες των ΜΜΕ έσπευσαν να χαιρετήσουν την ψήφιση του νομοσχεδίου και μιλούν για συντεχνίες που αντιδρούν. Όμως, το νομοσχέδιο αυτό πλήττει όλους τους εργαζομένους: οι εργατικές οικογένειες θα πληρώσουν τα δίδακτρα, οι νέοι εργαζόμενοι θα παραδοθούν στην ανεργία και την υποαπασχόληση με «βεβαιώσεις σπουδών» αντί για πτυχία με επαγγελματικά δικαιώματα, όλοι θα αντιμετωπίσουν τη σιδερόφρακτη «δημοκρατία των ΜΑΤ». Είναι γελασμένοι, όμως, εάν πιστεύουν ότι αυτό το έκτρωμα θα εφαρμοστεί. Η ιστορία του νεολαιίστικου και του πανεπιστημιακού κινήματος έχει δείξει ότι έχει τη δύναμη να ταπεινώνει την αλαζονεία των κυβερνήσεων. Ιδίως, όταν σήμερα η κοινωνία ξεσηκώνεται ενάντια στο Μνημόνιο και τις πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ και όταν ζήσαμε τις πανεργατικές απεργίες και το συγκλονιστικό δίμηνο των κινητοποιήσεων στις πλατείες. Με καταλήψεις, απεργίες και διαδηλώσεις, με πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό συντονισμό από τα κάτω ο νόμος-πλαίσιο μπορεί να ανατραπεί και να έχει την τύχη του αλήστου μνήμης 815, που ανατράπηκε μετά την ψήφισή του, όπως θα συμβεί και με τον σημερινό του διάδοχο.
Οι δυνάμεις της Αριστεράς απαιτείται να επιλέξουν τον δρόμο της  ανατρεπτικής κοινής δράσης μέσα στο κίνημα τις απεργίες και τις καταλήψεις, να συμβάλλουν στην πράξη για την οικοδόμηση του πανεκπαιδευτικού μετώπου που θα ανατρέψει όλη την βάρβαρη πολιτική διάλυσης και επιχειρηματικοποίησης της δημόσιας παιδείας και νέων ταξικών φραγμών για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων που υψώνει η κυβέρνηση, να συμβάλλουν στην ανάδειξη της υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας σε στοιχείο της ευρύτερης λαϊκής πάλης για την ανατροπή του Μνημονίου και του «Μεσοπρόθεσμου» προγράμματος, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων της (ΝΔ, ΛΑΟΣ),  εγκαταλείποντας την λογική της διάσπασης του αγωνιστικού μετώπου, είτε της συστράτευση πίσω από τους Πρυτάνεις και τις αυταπάτες περί  νομικών ή δικαστικών αμφισβητήσεων.
Τα συλλαλητήρια στις 24/8 έδειξαν ότι αγωνιστικές διαθέσεις υπάρχουν. Η φοιτητική κινητοποίηση της 1ης Σεπτέμβρη και το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη πρέπει να είναι πραγματική επίδειξη δύναμης του εκπαιδευτικού κινήματος. Οι συνελεύσεις που ξεκινούν πρέπει να πάρουν αποφάσεις για αγωνιστική κλιμάκωση.  
Ο νέος νόμος-πλαίσιο θα ανατραπεί - Η Παιδεία της Αγοράς δεν θα περάσει!
Κάτω τα χέρια από το πανεπιστημιακό άσυλο