Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

προγραμματισμενη συνεντευξη τυπου στα ΜΜΕ,εξορμήσεις,πρόγραμμα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhffiMJX3BwErzGrJGpgQLYW6SPBryj9R8Yf9ckwNocVWsyW2PrlD0bY2QqXSls1ASxeF478QTmvpTceXUZ7i82tWVM3gk3gao4XpfJ3WbIC0hPBnooMyd_ieebiB2QVGeM0GVokstMzC8/s1600/stamp-logo+ar+parem+copy2.jpg
Συνέντευξη Τύπου προς σε όλα τα Θεσσαλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ)του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου θα παραχωρήσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στη Θεσσαλία με τον συνδυασμό "Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία"-Ανταρσία για την Ανατροπή, κος Φάνης Γενηκομσίου.


Στην Συνέντευξη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θα μιλησει για την κρίση(Εργατική απάντηση) και την συνολικη πρόταση του συνδυασμού


το πρόγραμμα εξορμησεων της Αριστερης Παρέμβασης
στην Λάρισα συνεχίζεται την Παρασκευή 29-10-2010 στην πόλη της Λάρισας, με επισκέψεις σε εργασιακους χώρους,δημοσιες υπηρεσίες,ΙΚΑ,ΔΕΗ,Τράπεζες,ΟΑΕΔ,δημαρχείο,νομαρχία,εφορίες,
καθώς και στα εμπορικά καταστηματα της πόλης.
Το κεντρικό περίπτερο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή- βρίσκεται στην κεντρική πλατεία ,όπου υπαρχει ενημερωτικό υλικό,η δισέλιδη προκήρυξη,η πολιτική διακήρυξη,αφίσσες ,καθώς και το ψηφοδέλτιο του συνδιασμού.

Ε λοιπόν ενα άρθρο με τέτοιο"προβοκατόρικο" τίτλο

μας προκαλεί να διαβαστεί από τό μπλόγκ http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

Όταν έχεσε ο Μεταξάς

Επειδή σε κάθε εθνική επέτειο ο πολιτικός κόσμος νιώθει την ανάγκη να πετάξει την εθνικοπατριωτική του κορώνα συνδέοντάς τη με το σήμερα, είναι πολύ συνηθισμένο κάποιοι να εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Αν και ο ΓΑΠ μας έχει συνηθίσει να δείχνει “τον κώλο της μαϊμούς”, το σημερινό του μήνυμα ξεπερνά -και πάλι- κάθε όριο ξετσιπωσιάς. Τελικά, αυτό το παλικάρι έχει ως χόμπι την προσωπική προσβολή κάθε πολίτη αυτού του τόπου.
Τι μας είπε σήμερα, στον “πατριωτικό του χαιρετισμό” (από αυτούς που τον τελευταίο καιρό παράγει με τον πολύγραφο) ο Γιωργάκης, για να μας κάνει πάλι την καρδιά περιβόλι;
για την συνέχεια που ειναι πιο ενδιαφέρουσα πατηστε εδώ

δύο συνεντεύξεις

Άγγελος Χάγιος 1


Άγγελος Χάγιος 2

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTjmdrrVE4He5CKkvvzpy_JsJL-wBb0qk49RQrWRvPQaoA5x2qB5dpo5rUDdBIG6NhyphenhyphencuRwkJXBUv-EG5CNPDGwpSsZOc6JbQtgi0Hjn0YrIdldj88GupMCeKYfMqagZ3aOoLwPagZQ-xS/s320/fylladio+1.jpg
άλλα εδώ

http://ashtonhar.blogspot.com/2010/10/blog-post_28.html

αιρετοι-(ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ).

Στις 3 του Νοέμβρη ψηφίζουμε «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις»


Συνάδελφοι,
την επόμενη Τετάρτη γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ).


Σας καλούμε να ψηφίσετε στο ΚΥΣΔΕ τις «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις» για ν’ αναδειχτεί ισχυρή η φωνή της σύγκρουσης με το μπλοκ Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ. Να υποστηριχτεί η άποψη ότι ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι μαχητικός, αντικυβερνητικός, πάνω από τα κόμματα. Να περάσει η αντίληψη του ενιαίου παρατεταμένου πανεργατικού αγώνα. Να προωθηθεί το πανεκπαιδευτικό μέτωπο και ο διακλαδικός συντονισμός. Να υποστηριχτούν τα σωματεία ως αφετηρία κάθε σοβαρής διεκδίκησης.
Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι οι αιρετοί του κλάδου πρέπει να πάψουν ν’ αποτελούν (αυτό που τώρα σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει) γρανάζια της διοίκησης και σε πολλές περιπτώσεις «το μακρύ χέρι» της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση. Οι αιρετοί των δύο παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αποφεύγουν να λογοδοτούν στον κλάδο (στις συνελεύσεις, τις ΕΛΜΕ και τα σχολεία) και κινούνται αυτόβουλα ή κομματοκεντρικά, σε αρκετές περιπτώσεις σε αντίθεση με τις αποφάσεις του κλάδου.
Επιδιώκουμε να εκλεγούν αιρετοί εκπρόσωποι των καθηγητών, που θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν στη βάση και φυσικά θα είναι σε άμεση επαφή με το σωματείο δεσμευόμενοι ολοκληρωτικά από τις αποφάσεις του κλάδου. Αιρετοί που θ’ αναδεικνύουν τα προβλήματα, θα διεκδικούν λύσεις μαχητικά, θ’ αποκαλύπτουν τις αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, θα καταγγέλλουν, θ’ αποχωρούν, θα δημοσιοποιούν τα γεγονότα, σπάζοντας στην πράξη το «απόρρητο»). Αιρετοί, που χωρίς να αγνοούν τους νόμους θα τους ερμηνεύουν προς όφελος των σχολείων και των συναδέλφων, χωρίς να διακατέχονται από διαχειριστικά σύνδρομα. Αιρετοί, που δε θα συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης και θα μπλοκάρουν, σε συνεργασία με τις ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους, οποιαδήποτε διαδικασία αντιβαίνει στις αποφάσεις του κλάδου και αμφισβητεί τις κατακτήσεις του κινήματος. Αιρετοί, τέλος, που θα προσπαθούν να επιβάλλουν λύσεις με συλλογικό τρόπο, μη πουλώντας εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια στους συναδέλφους, αιρετοί που δε θα καλλιεργούν στους συναδέλφους αυταπάτες περί προσωπικών λύσεων.
Για όλους αυτούς τους λόγους σας ζητάμε να υποστηρίξετε το ψηφοδέλτιο των «Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων» στις εκλογές του ΚΥΣΔΕ, φιλοδοξώντας να μειωθεί η απήχηση και ν’ αμφισβητηθεί η πρακτική των δύο παρατάξεων, που εκπροσωπούν (ανεξάρτητα από προθέσεις) το αστικό μπλοκ εξουσίας.
Επίσης σας καλούμε στις εκλογές για αιρετούς στα ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ να υποστηρίξετε τα ψηφοδέλτια των «Παρεμβάσεων» όπου κατεβαίνουν.
Σε αρκετές περιπτώσεις οι σύντροφοι – συνάδελφοι έχουν επιλέξει ευρύτερα ψηφοδέλτια συνεργασίας με άλλους αριστερούς χώρους και ανένταχτους συναδέλφους. Τέτοια ψηφοδέλτια (όπως π.χ. η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση στα ΠΥΣΔΕ Ηλείας και Αχαΐας ή η Συμμαχία Ενιαίων Αγωνιστικών Κινήσεων στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας) έχουν προσφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια στη διατήρηση και διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του εκπαιδευτικού.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε κάθε τέτοια προσπάθεια. Στις εποχές του Μνημονίου και της τρόικας δεν περισσεύει κανείς. Με συμμαχίες (βασισμένες πάνω σε αρχές), όπου αυτό είναι κατορθωτό, συμβάλλουμε στην ενότητα του κλάδου και τροφοδοτούμε τις μικρές και τις μεγάλες νίκες και κατακτήσεις του κινήματος.

Στις 7 του Νοέμβρη λοιπόν στηρίζουμε τις «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις» και τις συμμαχίες τους. Δίνουμε «γερό χαστούκι» στο συνδικαλισμό της υποταγής. Αναδεικνύουμε το σχολείο των ονείρων μας, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς για τη συλλογική δράση την αλληλεγγύη, την ελευθερία.

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2010
Ηλίας Παπαχατζής Εκπρόσωπος των «Παρεμβάσεων» στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Δ.Ε.
paremvaseis.de@gmail.com
http://www.paremvaseis.org
τηλ. 210 3318624

“Ψυχική Υγεία” δυνατή μόνο πάνω στα συντρίμμια του Μνημονίου ΕΕ/ΔΝΤ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

http://www.psyspirosi.gr/

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ- ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒ

Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες της περιοχής μας εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας ενάντια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού που βυθίζει τη χώρα στη φτώχεια και στο χάος, ενός πρωθυπουργού που ρίχνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, αφαιρώντας τους εισοδήματα, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα ολόκληρων γενεών της εργατικής τάξης!

Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, όπως και οι εργαζόμενοι ολόκληρης της χώρας, πλήττονται βάναυσα από τις επιλογές της κυβέρνησης- εντολοδόχου της τρόικας και των βιομηχάνων, που υπέγραψε και εφαρμόζει το επαίσχυντο μνημόνιο, λαιμητόμο όλων των εργατικών καταχτήσεων και δικαιωμάτων ενός ολόκληρου αιώνα.

Ο κ. Παπανδρέου έρχεται να εκβιάσει μια ολόκληρη περιοχή που κατέχει τη θλιβερή πρωτιά της ανεργίας σ’ ολόκληρη τη χώρα και που τα σχέδια της κυβέρνησής του, της επιφυλάσσουν ακόμα μεγαλύτερη ανεργία και φτώχεια με το κλείσιμο μονάδων παραγωγής ρεύματος και ορυχείων, την διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας, επιλογές που εκτός από την ανεργία και τη φτώχεια θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη περιβαλλοντολογική επιβάρυνση στην περιοχή.

Ο κύριος πρωθυπουργός της Τρόικας είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή μας και αυτό οφείλουν να το εκφράσουν όλοι οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, οι μαζικοί φορείς που τους εκπροσωπούν και πρώτα απ’ όλα τα συνδικάτα της ΔΕΗ.

Ελπίζουμε ότι αυτά τα συνδικάτα που (πολύ σωστά) πρωτοστάτησαν στις διαμαρτυρίες και την τελική ματαίωση της επίσκεψης του κ. Παπακωνσταντίνου Υπουργού των οικονομικών της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ γιατί «Οι επιλογές την Κυβέρνησης στην οικονομία, οι περικοπές στους μισθούς και στις αποδοχές των εργαζομένων και οι αυξήσεις στο σύνολο των προϊόντων και των κοινωνικών αγαθών, οδηγούν τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και υπανάπτυξης και τους εργαζόμενους στην ανεργία και τη φτώχεια», που όπως σωστά τόνιζαν ότι «Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και στην Περιοχή του λεκανοπεδίου έχουν και παραπάνω λόγους και παραπάνω δίκαιο να διαμαρτύρονται και να αγανακτούν από την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και τις επιλογές του κ. Παπακωνσταντίνου», ανακοινώσεις που ξεσήκωσαν θύελλες αντιδράσεων από ανίδεους και ανιστόρητους κονδυλοφόρους οι οποίοι μίλησαν για διαδηλώσεις τύπου «καρφίτσας» δεν θα καταπιούν τώρα τη γλώσσα τους αλλά θα πρωτοστατήσουν και πάλι στη διοργάνωση ανάλογων συλλαλητηρίων που θα καταλήξουν στην ματαίωση της επίσκεψης και του «κατοχικού» πρωθυπουργού!

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια “Εργατική Αλληλεγγύη” καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς στη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα όπου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός.

Το γραφείο Τύπου του ΣΕΕΝ “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”