Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΝΦΙΑ


Ανακοίνωση των τοπικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας για το νέο χαράτσωμα του ΕΝΦΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΝΦΙΑ

Η συμμορία του μαύρου κυβερνητικού μετώπου, ανακάλυψε έναν ακόμη τρόπο οικονομικού και κοινωνικού στραγγαλισμού της λαϊκής κοινωνικής πλειοψηφίας, που ακούει στο όνομα ΕΝΦΙΑ.  Ο νέος φόρος για τα ακίνητα, βάφτισε όλη την επικράτεια σε «Εκάλη», φορολογώντας περιουσιακά στοιχεία που δεν αποφέρουν κανένα απολύτως εισόδημα. Ο ΕΝΦΙΑ, αποτελεί ξεκάθαρο σχέδιο υφαρπαγής του ιδρώτα και του μόχθου όχι απλά των σημερινών γενεών, αλλά όλων των γενιών που εργάστηκαν και πάλεψαν στη χώρα μας τα τελευταία 100 χρόνια.  Ταυτόχρονα μαζί με την «απελευθέρωση» των πλειστηριασμών, επιχειρούν να επιβάλλουν ένα είδος μόνιμου ενοικίου σε κάθε ακίνητο. Μια διαδικασία που θα αρχίσει να «πετάει» από τα σπίτια τους εργαζόμενους και άνεργους, από την παραγωγή μικρούς και μεσαίους αγρότες για να θησαυρίσουν τα real estate και οι τράπεζες, για να χτίσουν ένα νέο καθεστώς σύγχρονης δουλοπαροικίας.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, κάτω από την πίεση της λαϊκής κατακραυγής, καθώς και των πρώτων κοινωνικών αντιστάσεων και διαμαρτυριών η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πώς θα διορθωθούν τα υποτιθέμενα «λάθη» και στρεβλώσεις που υπάρχουν και θα θεσμοθετηθούν μια σειρά διευκολύνσεων… Προσπαθούν να αμβλύνουν από τη μια τη λαϊκή οργή και ταυτόχρονα να νομιμοποιήσουν την ουσία του εν λόγω νομοθετήματός τους, που δεν είναι άλλη από το διαρκές και μόνιμο χαράτσωμα. Και όλα αυτά για να διατηρηθεί η σταθερότητα του ευρώ, τα κέρδη των τοκογλύφων και των τραπεζών, οι ρήτρες των δανειακών τους συμβάσεων. Το νέο φορολογικό τους τερατούργημα δεν χωράει ούτε μεταρρυθμίσεις, ούτε τροπολογίες. Πρέπει να καταργηθεί. Το ζήτημα δεν είναι αν θα μας τα πάρουν τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβρη, αλλά να σταματήσουμε τη βαρβαρότητα της πολιτικής τους.
Καμία αναμονή για τις δήθεν κυβερνητικές ρυθμίσεις, Αγώνας για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του μόνιμου χαρατσώματος του λαού. Οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς θα επιχειρήσουν να συμβάλουν να δημιουργηθεί ένας συντονισμός εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων, λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών, εργατικών λεσχών και κινηματικών πρωτοβουλιών που θα επιβάλει μέσα από αγωνιστικές δράσεις την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και οποιασδήποτε φορολόγησης του λαϊκού εισοδήματος. Δε θα πληρώσουμε εμείς τα «σπασμένα» της κρίσης τους και κυρίως δε θα γεμίσουμε τις τσέπες κανενός από τη δικια μας καταστροφή.

Τοπικές Επιτροπές ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας