Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Σκανδαλώδης και προκλητική είναι η επιμονή της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ

Σκανδαλώδης και προκλητική είναι η επιμονή της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ
Σκανδαλώδης και προκλητική είναι η επιμονή της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ όπως και τα επιχειρήματα με τα οποία την στηρίζει. Η ιδιωτικοποίηση των στρατιωτικών κυλικείων - που προφανέστατα είναι μόνο η αρχή για μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων και μέσα στις ένοπλες δυνάμεις - γίνεται σύμφωνα με τις δηλώσεις της ηγεσίας του ΥΕΘΑ για να συμβάλλει στην ανάπτυξη!
Την ίδια στιγμή που η οικονομική ενίσχυση των στρατευμένων ανέρχεται στο εξευτελιστικό ποσό των 8,62 ευρώ τον μήνα, την ίδια εποχή με αυτήν κατά την οποία οι φαντάροι έχουν υποστεί περικοπές σε στρατιωτικά είδη, στις δωρεάν μετακινήσεις, σε ζητήματα καθημερινής διαβίωσης, η κυβέρνηση πριμοδοτεί με τεράστια κέρδη τους ιδιώτες.
Η πιλοτική λειτουργία του ΚΨΜ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα έκανε ολοφάνερες και δυσβάσταχτες τις συνέπειες του outsourcing με τις τιμές των προϊόντων να τετραπλασιάζονται. Τα στρατιωτικά κυλικεία τα οποία έως τώρα είχαν στόχο την εξασφάλιση της παροχής φθηνών προϊόντων, τροφίμων και άλλων, στους φαντάρους, μετατρέπονται σε εμπορικές επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος.
Κλέβουν τη στρατευμένη νεολαία για να ενισχύσουν το κεφάλαιο. Και από ότι φαίνεται, πάντα κρατώντας την παράδοση που φανέρωσε το σκάνδαλο Κάντα-Τσοχατζόπουλου με όρους μίζας και διαπλοκής, με όρους μονοπωλίου στην τροφοδοσία των στρατοπέδων.
Οι δίκαιες αντιρρήσεις των φαντάρων και των οικογενειών τους πρέπει να συναντήσουν την υποστήριξή μας κι έξω από το στρατό. Αφορά άλλωστε συνολικά το κύμα ιδιωτικοποιήσεων των πάντων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που λαμβάνει χώρα. Είναι υπόθεση ενός ταξικού και ανασυγκροτημένου εργατικού κινήματος να υπερασπιστεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας. Να μην υποκύψει στο παραμύθι της ανάπτυξης που θα στηρίζεται στη βαθειά εκμετάλλευση των εργαζομένων, της ανάπτυξης των μισθών 400 ευρώ.    
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
Τα προϊόντα στο ΚΨΜ να προσφέρονται σε τιμές κόστους και να παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους στρατευμένους με οικονομικά προβλήματα.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Αναβλήθηκε για αύριο η δίκη –Ελεύθερος ο Παύλος Αντωνόπουλος –Τραυματίστηκε ο Πέτρος Κωνσταντίνου (Βίντεο)

image002image002 (2)Γράφει ο kokkiniotis
Αναβλήθηκε για αύριο Παρασκευή 10/1/2014 στις 9.00 το πρωί η δίκη του αγωνιστή καθηγητή Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συνελήφθη χθες 8/1/2014 κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Προπύλαια για “συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση’.
Κλίμα αστυνομοκρατίας στα δικαστήρια, στην είσοδο ΜΑΤ δεν επέτρεπαν την είσοδο στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αλληλέγγυους. Κτυπήθηκε στο κεφάλι ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου από αστυνομικό των ΜΑΤ. Το χτύπημα ήταν σε επικίνδυνο σημείο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Αύριο στις 11.00 το πρωί δικάζονται επίσης τα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απεργία του 2011 και θα υπάρχει συγκέντρωση από το πρωί στα δικαστήρια.
Στο βίντεο παρακολουθούμε σύντομες δηλώσεις του Παύλου Αντωνόπουλου κατά την έξοδό του από το δικαστήριο.