Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΝΑΡ : κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο αγώνα και ανατροπής τώρα

Η κλιμάκωση της ταξικής πάλης και η ορμητική εισβολή του εργατικού - λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο, το βάθεμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και της αστικής επίθεσης από το μαύρο μέτωπο ΕΕ - ΔΝΤ- κεφαλαίου έχουν προκαλέσει μια πρωτοφανή πολιτική-κυβερνητική κρίση στο έτσι κι αλλιώς σάπιο, λαομίσητο και εχθρικό για το λαό και τις ανάγκες του πολιτικό σύστημα. 
Για το μαζικό κίνημα, τις ταξικές δυνάμεις στους χώρους δουλειάς, τα σωματεία, τις εργατικές συνελεύσεις, τη νεολαία ένας είναι ο δρόμος:
-Η κλιμάκωση του εργατικού ξεσηκωμού και της λαϊκής εξέγερσης για να φύγει τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η δανειακή σύμβαση, τα μνημόνια και οι αντεργατικοί νόμοι.
Το ποτάμι της λαϊκής οργής δεν μπορούν να το σταματήσουν οι άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του αστικού πολιτικού συστήματος. 
Ούτε χωράει στους εκλογικούς, κοινοβουλευτικούς και τελικά καθηλωτικούς σχεδιασμούς των δυνάμεων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Που αντί να συμβάλλουν στην κοινή δράση και τον πολιτικό συντονισμό του αγωνιζόμενου λαού για την συνολική ανατροπή της κυβέρνησης και της επίθεσης διαγκωνίζονται σε μάχες για την "ιδιοκτησία" του κινήματος, των σωματείων και των φορέων της λαϊκής πάλης, τις εντυπώσεις στα ΜΜΕ και τις δημοσκοπικές επιδόσεις.
Το ΝΑΡ καταγγέλλει ανοιχτά στον αγωνιζόμενο κόσμο αυτές τις πρακτικές και διαχωρίζεται σθεναρά από αυτά τα πολιτικά σχέδια. Επιμένει και προωθεί την κοινή δράση και το συντονισμό όλων των τμημάτων του μαχόμενου λαού με το αναγκαίο πολιτικό περιεχόμενο του αντικαπιταλιστικού αγώνα και με αποκλειστικό στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και του σφαγείου Ε.Ε. - ΔΝΤ - κεφαλαίου από τα κάτω και αριστερά.
Παλεύει για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου αγώνα και ανατροπής της άθλιας κυβέρνησης και συνολικά του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, για να σαρωθεί η χούντα κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ - κεφαλαίου, για την απαλλαγή από τη δικτατορία των αγορών, των τραπεζιτών, του κέρδους και της ΕΕ.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει τα σωματεία, τα συντονιστικά, οι συνελεύσεις με δημοκρατικό τρόπο να οργανώσουν τον αγώνα.
[...]
Να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τρόικα, η Εποπτεία και κάθε διαχειριστής της επίθεσης.
Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους και διαγραφή του χρέους.
Έξοδος από το ευρώ, ρήξη και αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από ΕΕ, ΝΑΤΟ, και ΔΝΤ.
Εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.
Ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ του εργατικού εισοδήματος σε βάρος των κερδών.
Ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αναβάθμιση και συντονισμός από τα κάτω των μορφών λαϊκής αυτό-οργάνωσης, ανυπακοής και αλληλεγγύης.
Για να βγει νικητής ο λαός και όχι ο φόβος!
ΝΑΡ