Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου για την συνάντηση αντιπροσωπειών ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

Tην Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συναντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΜΑΡΣ.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι εκτιμήσεις των δύο χώρων για το αποτέλεσμα των εκλογών και η εξέλιξη της πολιτικής τουςσυνεργασίας των δυο χώρων το επόμενο διάστημα.
Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών κοινή ήταν η πεποίθηση ότι η ήττα της αντιδραστικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανοίξει δρόμους βελτίωσης της ζωής των εργαζομένων εφόσον ακολουθηθεί μια πολιτική ρήξης με την ευρωζώνη, τους δανειστές και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η διαπραγμάτευση που διεξάγει η σημερινή κυβέρνηση με δεδομένη την άρνηση των μονομερών ενεργειών, την αποδοχή του χρέους και την δέσμευση σε νέο πρόγραμμα εντός των ασφυκτικών περιορισμών της ευρωζώνης δεν προιοωνίζουν θετικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ εκτιμήθηκε σαν θετικό, τόσο ως προς το περιεχόμενό της, όσο και ως προς το τελικό εκλογικο αποτέλεσμα μέσα στο κλίμα της έντονης πολιτικής και εκλογικής πόλωσης που δόθηκε η εκλογικη μάχη αυτή.

Οι δύο αντιπροσωπείες επιβεβαίωσαν την θέλησή τους για την συνέχιση της πολιτικής συνεργασίας. Θεωρούν ότι θα λειτουργήσεις σαν πόλος συσπείρωσης ενός ευρύτερου αγωνιστικού, αριστερού δυναμικού.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει και νέα συνάντηση για να συγκεκριμενοποιηθούν τα επόμενα βήματα και οι πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν