Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

Αστυνομικό κράτος βίας, παρανομίας και ρατσισμού PDF Print E-mail
Thursday, 07 January 2010 16:55

Η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή - ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καταγγέλλει τα επανειλημμένα φαινόμενα αστυνομικής, κρατικής βίας και ρατσισμού που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. Σήμερα είχαμε την εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντι σε 4 μαθητές Λυκείου στην Πάτμο, χθες την απάνθρωπη και βάναυση κακοποίηση Χιλιανού κρατουμένου στο Α.Τ. Ακροπόλεως, προχτές ανάλογα φαινόμενα με θύματα μετανάστες από τη Σενεγάλη.

Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι πια οι εξαιρέσεις, αλλά τείνουν να γίνουν ο κανόνας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» και ο υπουργός του κ Χρυσοχοϊδης από τις πρώτες μέρες που ανέλαβαν την εξουσίας έχουν δείξει έναν ιδιαίτερο κατασταλτικό ζήλο, είτε με τα αστυνομικά πογκρόμ στα Εξάρχεια, είτε με τις «προληπτικές συλλήψεις», είτε με την κατασκευή ενόχων, είτε με την αστυνομική βία στις διαδηλώσεις είτε με την εφαρμογή του αστυνομικού κράτους σε περιπτώσεις μεταναστών (βλ. δολοφονία Πακιστανού στη Νίκαια, ξυλοδαρμοί μεταναστών).

Η συνέχιση της ρατσιστικής βίας μέσα στα Αστυνομικά Τμήματα την ώρα που η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι ετοιμάζεται να παραχωρήσει ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών και ψήφο στις δημοτικές εκλογές δείχνουν πόσο απέχει η πραγματικότητα από τις υποσχέσεις. Αν την πολιτική της ΝΔ διαδεχτεί μια πολιτική που διασπά τους εργαζόμενους και σαλαμοποιεί τους μετανάστες σε «νόμιμους» δικαιούχους συμβολικών δικαιωμάτων και «παράνομους» που πρέπει να απελαθούν και να διωχθούν δεν θα έχουμε παρά χειροτέρευση και όχι βελτίωση της ζωής των μεταναστών. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν πήρε το μήνυμα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του φετινού Πολυτεχνείου, των διαδηλώσεων στις 6-7 Δεκέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και στις 17 Δεκέμβρη με την απεργία και για αυτό οι αστυνομικοί μηχανισμοί της δουλεύουν στοχοποιώντας την νεολαία και τους μετανάστες.

Η ωμή αστυνομική βία αποτελεί το τυπικό δείγμα γραφής της ολομέτωπης επίθεσης στα εργατικά και νεολαιίστικα δικαιώματα που επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη ΝΔ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία, αλλά είναι το περίβλημα της «κοινωνικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ», η αυταρχική θωράκιση του που προηγείται αλλά και έπεται των αντεργατικών μέτρων για την υπέρβαση της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, αποσκοπεί στον εκφοβισμό και την καταστολή της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, κάθε αγωνιζόμενου που αμφισβητεί τους μονόδρομους του κεφαλαίου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία , το μαζικό λαϊκό κίνημα να αντισταθεί σε αυτή την επίθεση μέσα από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλίες για το συντονισμό τόσο στο μαζικό κίνημα αλλά και σε επίπεδο πολιτικών κινήσεων και οργανώσεων της αριστεράς ώστε να δοθεί μια μαχητική απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις αστυνομικές προκλήσεις και την αντεργατική πολιτική.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 7/01/2001