Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Πολιτική καμπάνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Προκήρυξη PDF Print E-mail
Saturday, 29 May 2010 11:48

Αντικαπιταλιστική ανατροπή η μόνη λύση!

Κλιμακώνουμε μέχρι τη νίκη!

Για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ. Για το συντονισμό και την νικηφόρα κλιμάκωση των αγώνων.

Για τη συσπείρωση της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής Αριστεράς και την ενίσχυση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Για την κοινή δράση της Αριστεράς και όλων των αγωνιστικών δυνάμεων.

Στο όνομα εξόδου από την κρίση του καπιταλισμού, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – κυβέρνηση του κεφαλαίου – με την καθοδήγηση του άξονα ΕΕ – ΕΚΤ - ΔΝΤ, με την ανοιχτή στήριξη του ΛΑΟΣ και τη συναίνεση της ΝΔ έχει κηρύξει ένα πραγματικό πόλεμο εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων της νεολαίας. Επιδιώκουν να αναιρέσουν κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, να επιβάλουν συνθήκη εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, να ισοπεδώσουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Κλιμακώνουν την επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση. Προωθούν τον «Καλλικράτη» που θα σημάνει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και διάλυση δημοσίων υπηρεσιών. Ανοίγουν την πόρτα των ομαδικών απολύσεων και της διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων. Ετοιμάζουν πακέτο με ιδιωτικοποιήσεις, όπως π.χ. στις συγκοινωνίες. Οδηγούν έτσι τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση, σε μια ακόμα πιο βαθιά και καταστροφική ύφεση, στην ανεξέλεγκτη διόγκωση του χρέους και των ελλειμμάτων, σε μια οικονομική κατάρρευση σαν αυτή όπου οδήγησε το ΔΝΤ την Αργεντινή ή τη Λετονία, σε μια «ελεγχόμενη πτώχευση» όπως λέει σήμερα η Μέρκελ. Στόχος τους είναι η διάσωση των κερδών του κεφαλαίου, και το φόρτωμα του βάρους της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης.

Χωρίς αμφιβολία τα μέτρα κυβέρνησης–ΔΝΤ-ΕΕ οδηγούν σε τεράστια κλιμάκωση την απαλλοτρίωση και την λεηλασία του παραγόμενου πλούτου, της λαϊκής αποταμίευσης και του φυσικού περιβάλλοντος, και στην οικονομική και πολιτική καταδυνάστευση του εργαζόμενου λαού για δεκαετίες.

Μοναδική διέξοδος απέναντι σ’ αυτή την επίθεση το ξέσπασμα της οργής, η μαζικότητα και ο δυναμισμός των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων, σε πείσμα της επιχείρησης κατασυκοφάντησης και προληπτικής τρομοκράτησης που μεθόδευσαν η κυβέρνηση και οι απολογητές της κυρίαρχης πολιτικής. Οι πρώτες αυτές αντιδράσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που ξεκίνησαν ήδη από τον Δεκέμβρη, με κορυφαίο σταθμό την μεγαλειώδη κινητοποίηση της 5ης του Μάη, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο είναι καθολικά αντίθετοι αλλά και ΜΠΟΡΟΥΝ να στείλουν στο καλάθι των αχρήστων το σφαγείο που του ετοιμάζουν.

Στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει όλες τις δυνάμεις της για ένα πανίσχυρο μαζικό κίνημα που θα επιδιώκει την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας όχι τη «διόρθωση» και τον «εξανθρωπισμό» της. Καλεί τους εργαζόμενους, συνολικά στον κόσμο της Αριστεράς και τους αγωνιστές από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, που έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται προδομένοι και διαψευσμένοι, για να συστρατευτούμε με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, στην βάση ενός προγράμματος ρήξης με τις βασικές επιλογές των κυρίαρχων δυνάμεων.

Α) Για μια αντικαπιταλιστική πολιτική απάντηση στον καταστροφικό «μονόδρομο» που επιχειρούν να μας επιβάλλουν, για την πραγματική σωτηρία - προστασία των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και συμφερόντων, για να πληρώσουν την κρίση οι τραπεζίτες και οι καπιταλιστές που την δημιουργησαν. Όχι για επί μέρους διορθώσεις και αλλαγές αλλά για:

· Ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ

· Άμεση παύση πληρωμών του ληστρικού χρέους - κατάργηση του χρέους

· Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο σαν προϋπόθεση για την προστασία του συσσωρευμένου μόχθου των εργαζόμενων

· Αντικαπιταλιστική ρήξη – αποδέσμευση από την ΟΝΕ, την Ευρωζώνη και την ΕΕ

· Απαγόρευση των απολύσεων – πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και τους μισθούς – κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις - μείωση των ωρών εργασίας - μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

· Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου – κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και φορο-ελαφρύνσεων για τους καπιταλιστές– φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας

· Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και η λογική της ανταποδοτικότητας και της ατομικής ευθύνης – Δημόσιο αναδιανεμητικό, κοινωνικό, ασφαλιστικό σύστημα. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης

· Δημόσια και Δωρεάν υψηλού επιπέδου Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση για όλους

· Να κοπούν οι εξοπλισμοί

· Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες

Αυτοί οι στόχοι πάλης πρέπει σήμερα να αποτελέσουν την προμετωπίδα των κινητοποιήσεων, να κατοχυρωθούν ως οι βασικοί άξονες της εργατικής και λαϊκής διεκδίκησης σε κάθε επίπεδο, στα συνδικάτα, στις γειτονιές, στις πολιτικές διεκδικήσεις όσων δυνάμεων δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων. Μόνο τέτοιοι στόχοι πάλης μπορούν να ορίσουν την ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική (και όχι οι αυταπάτες για μια «δίκαιη ΕΕ» ή ένα «καλό ευρώ» ούτε οι γενικολογίες περί της «λαϊκής εξουσίας και οικονομίας»).

Β) Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κεντρικά και σε κλαδικό επίπεδο – αγώνας διαρκείας μέχρι την οριστική ανατροπή των μέτρων.

- Άμεση προκήρυξη 48ωρης γενικής πολιτικής απεργίας και συνέχιση με νέες πανεργατικές απεργίες.- Στήριξη κάθε προσπάθεια για κλαδικές απεργίες διαρκείας και συντονισμός μεταξύ τους. Προετοιμάζουμε τους όρους για να μην μείνει μόνος κανένας κλάδος που προχωράει σε τέτοια δράση.

- Προωθούμε μορφές οργάνωσης της εργατικής και λαϊκής πάλης που θα επιτρέπουν τον έλεγχο των αγώνων από την ίδια τη βάση, με μαζικές γενικές συνελεύσεις και συγκρότηση απεργιακών επιτροπών σε κάθε σωματείο. Παλεύουμε για αγωνιστική ταξική ενότητα και συντονισμό των ίδιων των εργαζομένων και των σωματείων τους σε ρήξη με τη συναίνεση και την υποταγή των γραφειοκρατικών ηγεσιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ηγηθούν ενός κινήματος αντίστασης και ανατροπής.

- Προωθούμε τον συντονισμό των εργατικών αγώνων με τις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις, πιστεύοντας ότι χρειάζεται επίσης να «μπουν στο χορό» των κινητοποιήσεων και άλλες κοινωνικές ομάδες. Η νεολαία έχει να αντιμετωπίσει την προοπτική των ιδιωτικών ΑΕΙ και της πλήρους απελευθέρωσης των «αγοράς εκπαιδευτικών υπηρεσιών», το νέο-πλαίσιο που θα εισάγει τους manager ως απόλυτους κυρίαρχους στα ΑΕΙ, τις περικοπές προσωπικού και την αποδιάρθρωση της εκπαίδευσης, τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και τμημάτων. Η αγροτιά ούτως ή άλλως είναι στο στόχαστρο των αναδιαρθρώσεων της ΕΕ. Ο «Καλλικράτης» σημαίνει και μαζικές απολύσεις, και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και εγκατάλειψη της υπαίθρου.

- Στηρίζουμε τοπικές πρωτοβουλίες συντονισμού σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά, ενωτικές επιτροπές αγώνα, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε την αλληλεγγύη, την πιο πλατιά συσπείρωση ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική.

- Αποφασιστική σύνδεση με τους αγώνες των εργαζόμενων της Ευρώπης, διεθνιστικός πανευρωπαϊκός συντονισμός.

Μ’ αυτούς τους τρόπους μπορούμε να περάσουμε από τη άνοιξη της αγανάκτησης, στο καλοκαίρι των αγώνων και το φθινόπωρο της οργής. Μπορούμε να κλιμακώσουμε τους αγώνες, να οικοδομήσουμε την αλληλεγγύη και να σπάσουμε την απομόνωση, να γονατίσουμε την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Να επιβάλλουμε με τη δύναμη του κινήματος τη ριζική τροποποίηση του συσχετισμού δύναμης, την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, και όλων όσων την στηρίζουν, την πολιτική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Να προωθήσουμε εκείνες τις ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές ανακατατάξεις που θα δίνουν τη δυνατότητα για την αυθεντική πολιτική συγκρότηση και έκφραση της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την αποτελεσματική υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, για μια νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική. Η μάχη που είναι μπροστά μας είναι ιστορικών διαστάσεων! Οι δυνάμεις του κεφαλαίου μπορεί να επενδύουν στη συντριβή του λαϊκού και εργατικού κινήματος, αλλά θα βγουν γελασμένες.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκει να γίνει ο πόλος της πολιτικής έκφρασης όλων εκείνων των αγωνιστών του κινήματος που πρωτοστατούν εδώ και χρόνια στους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, που βγήκαν ορμητικά στο προσκήνιο για να αναμετρηθούν με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ώρα που προωθεί αδίστακτα τα βάρβαρα μέτρα του «μηχανισμού στήριξης» ΕΕ-ΔΝΤ. Η ανάπτυξη και ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς θα αποτελέσει όχι μόνο ενίσχυση της πάλης, αλλά και των δυνάμεων που επιδιώκουν μια βαθιά, ριζική πάλη ενάντια στον σημερινό βάρβαρο καπιταλισμό, με στόχο την ανατροπή του και το άνοιγμα του δρόμου για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, αντάξια του εργαζόμενου ανθρώπου.

- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένα μέτωπο οργανωμένων δυνάμεων και ανένταχτων αγωνιστών. Βασική προτεραιότητα και στρατηγική επιδίωξη της είναι η μετωπική συγκρότηση και ενότητα της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας, η προσπάθεια για να διαμορφώσουμε μια Αριστερά ικανή να αποτελέσει πραγματικό αντίπαλο δέος στη βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού. Μέσα στη σημερινή συγκυρία της κρίσης αναδεικνύεται η σημασία της αντικαπιταλιστικής προοπτικής και η επιμονή στην ανάγκη της ρήξης με το καπιταλισμό, δικαιώνεται η θέση ότι οι επαναστάσεις εξακολουθούν να είναι ‘εικόνες από το μέλλον’, γίνεται επιτακτική η αναζήτηση μιας νέας σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής. Στα πλαίσια αυτά θα αναδιοργανωθεί συνολικά η κοινωνία και η παραγωγή με κέντρο την ικανοποίηση των πραγματικών λαικών αναγκών και την συμβατότητα με την φύση.

Όπως τονίζαμε στην ιδρυτική μας διακήρυξη: «Αντί για την αυταπάτη ενός «καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο» εμείς υποστηρίζουμε ότι δεν υπάρχει άλλη στρατηγική ε­ναλ­λα­κτι­κή λύση στον καπιταλισμό, εκτός από την κοινωνική επανάσταση και την εξουσία των εργα­ζόμε­νων που θα οργανώσει την πορεία προς μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση στη χώ­ρα μας, την Ευ­ρώ­πη και τον κό­σμο. Με την αυτόνομη πολιτική συγκρότηση της εργατικής τάξης σε κυρίαρχη τάξη. Θε­με­λιω­μέ­νη σε όρ­γα­να εργατικής δη­μο­κρα­τί­ας και αυτοδιεύθυνσης των εργαζόμενων. Με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Με τον κοινωνικό δη­μο­κρα­τι­κό σχε­διασμό σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα. Με πο­λι­τι­κά, συν­δι­κα­λι­στι­κά, α­το­μι­κά δι­καιώ­μα­τα και ε­λευ­θε­ρί­ες, πο­λύ α­νώ­τε­ρα α­πό αυτά που έδωσαν οι α­στι­κές δη­μο­κρα­τί­ες. Σε μια κοινωνία με επίκεντρο όχι το κέρδος, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, αλλά τον άνθρω­πο και τις α­νά­γκες του. Για την εγκαθίδρυση της κοινωνίας των ελεύθερα συνεταιρισμένων παραγωγών, για την κατάργηση των τάξεων και το «μαρασμό» του κράτους. Για το «βασίλειο της ελευθερίας» απέναντι στο «βασίλειο της ανάγκης». Για να προχωρήσει ο κόσμος στη σοσιαλιστική και την κομμουνιστική οργάνωση της κοινωνίας!»

Σήμερα υπάρχει ανάγκη με τρόπο αυτοτελή να ενισχυθεί η πολιτική παρουσία της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς, γι’ αυτό και θέλουμε να βαθύνει η δημοκρατική πολιτική λειτουργία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γι’ αυτό και επιμένουμε στην ανοιχτή πρόσκληση σε συναγωνιστές και άλλες τάσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς να συμμετέχουν στην διαδικασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποτελεί ενιαία οργάνωση, ή ενιαίο κόμμα. Είναι ένα πολιτικό κοινωνικό μέτωπο - συσπείρωση, με προωθημένα πολιτικά και ιδεολογικά στοιχεία ενότητας. Μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γίνεται όποιος συμφωνεί με την πολιτική της αντικαπιταλιστικής μας πρότασης και συμμετέχει σε μια Τοπική ή Κλαδική Κίνηση.

- Οι δομές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Τοπικές και Κλαδικές Κινήσεις, το Κεντρικό Συντονιστικό, τα Πανελλαδικά Σώματα θα πρέπει να επιδιώκουν να λειτουργούν συνθετικά και με συναίνεση. Ωστόσο τα όργανα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να αποφασίζουν σε σημαντικά ζητήματα. Για τις προγραμματικές αρχές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν μπορεί να λαμβάνεται απόφαση παρά μόνο στη βάση της ομοφωνίας.

Ανακοίνωση για τις ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2010

Εργαζόμενοι και νεολαία,

ΜΑΘΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Η πολιτική και οικονομική χούντα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. θα μας βρει μπροστά της. Όπως στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιζόμενων του τελευταίου διαστήματος. Όπως στην εξέγερση του Δεκέμβρη που όλα τα πληττόμενα κομμάτια της νεολαίας βρέθηκαν για πρώτη φόρα μαζί στην πάλη. Ή όπως πριν μερικά χρόνια οι σπουδάζουσα νεολαία συγκλόνιζε την Ελλάδα ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα άνοιξη των κοινωνικών αγώνων.
ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

περισσότερα διαβάστε εδώ

συνεχής ενημέρωση από την αποστολή στην Γάζα
στο http://www.shiptogaza.gr/
η αποστολή φτάνει την Κυριακή το πρωί

Αλληλέγγυοι