Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ































ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


















































ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ








ΕΤΟΣ 2009 2010 2011








ΨΗΦΙΣΑΝ 2031 1159 1860



ΑΚΥΡΑ -ΛΕΥΚΑ 75 45 171



ΕΓΚΥΡΑ 1956 εδρες 1114 εδρες 1689 εδρες



ΠΑΣΚ 750 38,3% 4 372 33,4% 3 446 26,41% 3








ΔΑΚΕ 724 37% 3 449 40,3% 4 502 29,72% 3







ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (παρεμβασεις) 67 3,4% 91 8,1% 1 271 16,04% 2







ΕΣΑΚ ΔΕΕ 300 15,3% 2 116 10,4% 1 157 9,30% 0







ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 162 9,59% 1







ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 115 5,9% 86 7,7% 0 153 9,06% 0



































ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.







ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΥΤΌ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ





ΠΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΆΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΌ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ





ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΌΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.





ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.




























































































































































































































































































































































































































































ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



Χαιρετίζουμε  τους  συναδέλφους  που  στήριξαν με την ψήφο τους  την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, αλλά και κάθε  αγωνιστική φωνή  στο σωματείο μας.
Μετά από πολλές δεκαετίες συνάδελφοι  στα σχολεία απλώνεται ξανά η σκιά της πείνας με οικογένειες που  δεν μπορούν κυριολεκτικά να  προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά τους. Οι καθηγητές εκεί που υποτίθεται ότι «πλεόναζαν», τώρα δεν επαρκούν (π.χ. 2η ΕΠΑΣ), ενώ  συνεχίζεται  η αθλιότητα με την έλλειψη  των βιβλίων. Και  οι  «υπεύθυνοι» ; ..τι κάνουν οι «υπεύθυνοι» ; Ετοιμάζουν λίστες  απολύσεων και νέες συγχωνεύσεις σχολείων!!!  
Δεν περιμένουμε, συνάδελφοι, από τους αστέρες της χθεσινής κυβέρνησης Παπανδρέου ή της σημερινής συγκυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμου, του  μαύρου μετώπου, του ΔΝΤ και της ΕΕ να αντιληφθούν τον αγώνα της λαϊκής οικογένειας για τη μόρφωση των παιδιών της. Οι άνθρωποι του Υπουργείου σκέφτονται όχι με όρους σχολικής πραγματικότητας, αλλά με όρους κόστους και κέρδους. Καθώς τα υπόγεια της κοινωνίας πλημμυρίζουν από δυστυχία και η ανέχεια απλώνεται πάνω από τη χώρα, όλοι εκείνοι που κλέβουν το ψωμί απ’ το τραπέζι, ατενίζουν τα σκοτεινά βάραθρα της φτώχειας από τα απαστράπτοντα σαλόνια των ευρωπαϊκών συνόδων κορυφής, γεμάτοι  σιγουριά  για την «σωτηρία» της πατρίδας.

Για όποιον όμως έχει μάτια να βλέπει και αυτιά για να ακούει, το κύμα της κοινωνικής βαρβαρότητας πλησιάζει αδυσώπητα. Πίσω του, λυσσομανούν οι άνεμοι της καπιταλιστικής κρίσης, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, οι απολύσεις και οι περικοπές, ο ακήρυχτος πόλεμος ενάντια στους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας. Οι τελευταίοι που έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για την εκτεταμένη φτωχοποίησης της κοινωνίας  είναι εκείνοι που την προκάλεσαν, είναι εκείνοι που θέλουν να γονατίσουν τους απεργούς της Χαλυβουργίας και να τους βάλουν να δουλεύουν μέσα στη φωτιά για 400 ευρώ το μήνα. Είναι εκείνοι που επιβάλλουν την ισοπέδωση των κοινωνικών, ασφαλιστικών, μορφωτικών, εργασιακών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Αγώνας, Ανατροπή

Τα σχολεία είναι κοινότητες και όχι εταιρίες ! Και σαν κοινότητες αντίστασης, πρέπει να ορθώσουν τείχη απέναντι στον εισβολέα, στους έμπορους της γνώσης αλλά και της ανέχειας, στα κοράκια της εξουσίας και της αξιολόγησης αλλά και στους γύπες της αγοράς και των χορηγών, στις «φιλάνθρωπες» ΜΚΟ της διαπλοκής και στην πολιτική «ορθολογικής διαχείρισης της φτώχειας». Σαν κοινότητες αλληλεγγύης, πρέπει να κρατήσουν ορθάνοιχτες τις πόρτες στους απλήρωτους, τους άνεργους, τους ξενιτεμένους εργάτες, τους απολυμένους, τους ακάλεστους και βέβαια πριν απ’ όλα, στα παιδιά τους, που είναι παιδιά όλων μας. Σαν κοινότητες αγώνα, να παλέψουν και να διεκδικήσουν, να υπερασπιστούν το δημόσιο, δωρεάν, καθολικό χαρακτήρα του σχολείου : σίτιση για τα παιδιά, χρήματα για το σχολείο, βιβλία για το μάθημα, παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία. Γιατί, αν η Αλληλεγγύη, η Αυτοοργάνωση και η Συλλογικότητα είναι η μια πλευρά της απάντησης, η δεύτερη είναι η Αντίσταση και ο Αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και του γερασμένου κόσμου που γεννάει την κοινωνική βαρβαρότητα.
Καλούμε τους συναδέλφους μας, να μην σκύψουν  το  κεφάλι  τώρα  που μας  χρειάζονται οι μαθητές μας και όλη η ελληνική  κοινωνία. Είναι  χρέος μας  σαν δάσκαλοι  αυτού  του τόπου  να  μπούμε  μπροστά  στην συγκρότηση  ενός  μεγάλου  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Να  ξεκινήσουμε  από  την ίδια την ΕΛΜΕ  και το νέο ΔΣ που  έχει  προκύψει από τις  εκλογές.   

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ