Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Η αναγκαία ‘’πρόταση εξουσίας’’ της αριστεράς και η γελοιογραφία της

                                                                      Παναγιώτης Μαυροειδής                   
                                                                      http://aristeroblog.gr/

To δίλημμα το έθεσε ο Παπαδήμ(ι)ος στη Βουλή και από εκεί θα ξεκινήσουμε: ''Τι προτιμάτε; ανοιχτές επιχειρήσεις με χαμηλότερες αποδοχές ή κλειστές επιχειρήσεις;'' Μεταφράζουμε: ''τι προτιμάτε; κινέζικα μεροκάματα ή ανεργία;''. Πριν βιαστεί κάποιος να δηλώσει αγανακτισμένος με τον ψυχρό τραπεζίτη, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το δίλημμα αυτό το θέτει η ίδια η ΕΕ, στο πλαίσιο του ''Συμφώνου για το ευρώ'' και την ''νέα οικονομική διακυβέρνηση''. Σαφώς τίθεται θέμα καθορισμού των μισθών με παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα ως προς τους βασικούς ανταγωνιστές της ΕΕ, δηλαδή τις αναπτυσσόμενες χώρες τύπου Κίνας. Δεν αρκεί να πούμε ότι το δίλημμα είναι κυνικό, ωμό και εκβιαστικό. Είναι ακόμη χειρότερα, καθώς είναι και ψεύτικο. Δεν υπάρχει δίλημμα. Στο νέο τοπίο της μετα-μνημονιακής ερήμου στην Ελλάδα, θα έχουμε και εφιαλτικά επίπεδα ανεργίας και κινέζικα μεροκάματα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΝΕΡΟ


Η Επιτροπή Αγώνα για Φθηνό Νερό, καταγγέλλει σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Τυρνάβου, σε όλο το λαό του Νομού την επιχείρηση τρομοκράτησης με τα εντάλματα σύλληψης επτά μελών της Επιτροπής Αγώνα και τη σύλληψη τελικά του μέλους μας Θ. Κοψαχείλη. Η προσπάθεια τους απέτυχε. Οι εκατοντάδες πολίτες, φορείς, κόμματα, βουλευτές κλπ που κινητοποιήθηκαν  έδωσαν την απάντηση ότι η τρομοκράτηση και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν, ότι ο αγώνας για φθηνό και υγιεινό νερό, θα κλιμακωθεί.
Ο κ. Δήμαρχος έχει χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να διασπάσει τον λαό. Οι ανέλπιδες προσπάθειές του να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τυρνάβου απέτυχαν. Οι εργαζόμενοι τον κατάλαβαν. Δεν έγιναν όργανά του. Η Επιτροπή Αγώνα, όλος ο λαός, απαιτεί να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Τυρνάβου άμεσα και να μην χρησιμοποιούνται ως μοχλός διάσπασης του αγώνα.
Έχοντας εμφανώς χάσει την ψυχραιμία του, εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη πολιτική που ακολουθεί στο θέμα των τιμών του πόσιμου νερού, ο δήμαρχος Τυρνάβου, επιδόθηκε σε ένα ακόμη παραλήρημα κατά των εκατοντάδων διαμαρτυρόμενων κατοίκων του δήμου, που διαμαρτύρονται ζητώντας φθηνό νερό σε όλο το δήμο Τυρνάβου. Αποκορύφωμα αυτών των αδιεξόδων και της αντιδημοκρατικής του συμπεριφοράς ήταν οι συλλήψεις που έγιναν εχθές στον Αμπελώνα, όταν δυνάμεις αστυνομικών περιδιάβαιναν από σπίτι σε σπίτι αναζητώντας δήθεν «τρομοκράτες». Μάλιστα πέτυχαν να συλλάβουν σε σούπερ μάρκετ οικογενειάρχη που ψώνιζε για την γιορτή του μαζί με το παιδί του, το οποίο τρομοκρατήθηκε.
Όταν ο κ. δήμαρχος δεν αντιλαμβάνεται ότι ο αγώνας των κατοίκων δεν είναι αγώνας μιας μειοψηφίας 15 ατόμων όπως ισχυρίζεται, ούτε είναι αγώνας φασιστικών στοιχείων  όπως είχε ισχυριστεί σε παλαιότερες δηλώσεις του, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου. Του επαναλαμβάνουμε ότι είναι αγώνας χιλιάδων κατοίκων που με 4000 υπογραφές και 600 απλήρωτους λογαριασμούς απαιτούν φθηνό και υγιεινό νερό.
Εμείς του λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα τον ακολουθήσουμε στο υβρεολόγιο που χρησιμοποιεί προσπαθώντας να λοιδορήσει εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας που συγκεντρώνονται εδώ και πολλούς μήνες είτε στις λαϊκές συνελεύσεις στον Αμπελώνα, είτε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είτε με συλλαλητήρια  ευελπιστώντας ότι θα πεισθεί η δημοτική αρχή να αλλάξει πολιτική στο νερό, κατανοώντας τα λάθη της που οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Μόνο θα επισημάνουμε στον κ. Μαλάκο ότι η Δημοκρατία δεν διαφυλάσσεται με την αστυνομία και με συλλήψεις διαδηλωτών, ούτε όμως και με προσπάθειες αφύπνισης κοινωνικού αυτοματισμού που ξυπνούν μνήμες άλλων εποχών και φέρνουν απέναντι στο δήμαρχο το σύνολο της δημοκρατικής κοινωνίας του δήμου μας.
Άλλωστε το γεγονός ότι οι επιλογές του αυτές καταδικάστηκαν από το σύνολο της αντιπολίτευσης που στο δήμο Τυρνάβου εκπροσωπεί το 67% περίπου βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων δημοτικών εκλογών, δείχνει ότι η δημοτική αρχή είναι απομονωμένη τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο κυρίως στον λαό.
Θέλουμε επίσης να ξεκαθαρίσουμε στον κ. δήμαρχο, ότι ο μόνος υπεύθυνος για τη μη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για δύο περίπου μήνες μέχρι σήμερα είναι αυτός και οι λανθασμένες και αδιέξοδες πολιτικές του. Ας αλλάξει πολιτική για να βγάλει και το δήμο από τα αδιέξοδο, αλλά και για να προστατέψει τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου στο όνομα της βιωσιμότητας της οποίας επέβαλε τις υπέρογκες και παράλογες αυξήσεις μέχρι της τάξης του 500% σε σχέση με τα τιμολόγια του 2010.
Κλείνοντας τον διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας. Δεν μας φοβίζουν ούτε οι προσπάθειες τρομοκράτησης με την παρουσία της αστυνομίας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ούτε και οι συλλήψεις. Θα περιφρουρήσουμε τις κινητοποιήσεις μας απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις προβοκάτσιες της δημοτικής αρχής και φυσικά επιστρέφουμε στον κ. δήμαρχο, που ξεχνά ότι η εξουσία πηγάζει από το λαό, ασκείται από τον λαό και είναι για το λαό,  όλα όσα είπε περί αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς των διαμαρτυρόμενων.
 Συνεχίζουμε στη βάση των αποφάσεων των Λαϊκών Συνελεύσεων, της Λαϊκής Συνέλευσης της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου στο κατειλημμένο δημαρχείο που κατήγγειλε την κωμωδία με την δήθεν «νέα» τιμολογιακή πολιτική που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου στην τελευταία συνεδρίασή του.
Γι’ αυτό καλούμε όλο τον λαό, όλους τους κατοίκους του Δήμου,  στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.
Είμαστε ο Λαός.
Απαιτούμε 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κβ κοκ, ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%), ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ επί του ειδικού τέλους, ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση όπως προβλέπεται από την υπ’ αριθμ. 16/19-8-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, την οποία αγνοεί παντελώς ο δήμαρχος, τόσο για τα τιμολόγια του 2011, όσο και για τα τιμολόγια της νέας χρονιάς.
Ο αγώνας είναι σκληρός, αλλά θα κυριαρχήσει η λαϊκή βούληση.
Κλιμακώνουμε τις επόμενες ημέρες με συγκέντρωση  των λογαριασμών νερού ως πράξη μαζικής ανυπακοής.
Καλούμε σε Λαϊκή Συνέλευση την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο παλιό Δημαρχείο (πάνω από την ΑΤΕ).
Πραγματοποιούμε ανοιχτή λαϊκή συγκέντρωση-σύσκεψη την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, με την αποστολή των πρώτων λογαριασμών έξω από το κτίριο του νέου δημαρχείου Αμπελώνα.
Ο αγώνας μας ανέδειξε την ενότητα και αποφασιστικότητα όλου του  λαού του δήμου για φθηνό και υγιεινό νερό. Αυτόν και θα συνεχίσουμε γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Η Επιτροπή Αγώνα                             Σάββατο 21  Ιανουαρίου 2012           
                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-1-2012Μέρες  χούντας  μας θύμισε  ο Δήμαρχος  Τιρνάβου, ο οποίος κάλεσε  την  αστυνομία  να  συλλάβει  τους  κατοίκους  του Αμπελώνα  που   διαμαρτύρονται   για  την ληστρική  πολιτική του στο νερό. Αφού δεν  κατάφερε να κάμψει  το  αγωνιστικό  φρόνημα  των κατοίκων  του Αμπελώνα  όλες  αυτές  τις  μέρες, προχώρησε  στην  κατάπτυστη   ενέργεια  να  παραδώσει  «λίστα»  στην αστυνομία  με τα ονόματα  αγωνιστών που  πρωτοστατούν  στον  αγώνα  για  φθηνό νερό. Με  την  ενέργεια  αυτή  νομίζει  ο  «υπηρέτης»  των  αντιλαϊκών  πολιτικών  κος  Μαλάκος  και  η συν αυτώ  πλειοψηφία  των δημοτικών του συμβούλων  ότι  θα  ξεμπερδέψει  με  τους  κατοίκους  του Αμπελώνα. Είναι  βαθιά  γελασμένος.  Όταν  ο λαός   συγκροτείται  και  παλεύει  συλλογικά, έχει  τη  δύναμη  να ανατρέψει κάθε  αντιλαϊκή πολιτική.
Όπως  αναφέρει  και η  επιτροπή αγώνα : «..Οι αυξήσεις στο νερό δεν είναι ένα μεμονωμένο πρόβλημα. Οι ανάλογες αυξήσεις σε μια σειρά από Δήμους του Νομού, (Αγιά, Κιλελέρ, κ.α.), αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια γενικότερη κατεύθυνση «χαρατσώματος» των δημοτών με στόχο να  καλύψουν οι Δημοτικές Αρχές τα χρήματα που τους στερεί το κεντρικό κράτος. Τα μέτρα αυτά αποτελούν επέκταση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που προσπαθεί με αιχμή τα κάθε είδους «χαράτσια», (τέλος ακινήτων, δήθεν κοινωνικής αλληλεγγύης, επιτηδεύματος, «χαράτσι» στον ΕΛΓΑ, κλπ) να καλύψει τις ανάγκες των δανειστών.»
Με  μεγαλύτερο  πάθος  τώρα  οι κάτοικοι του  Αμπελώνα  αλλά  και όλου του δήμου  Τιρνάβου  πρέπει να  καταδικάσουν  τον  «κουκουλοφόρο» δήμαρχο -  που παραδίδει  λίστες   αγωνιστών δημοτών  στην αστυνομία  σαν  νέος  δοσίλογος –  και  τη ληστρική  πολιτική του   απαιτώντας  την άμεση  παραίτησή του  καθώς και την απόσυρση  των  χαρατσιών του.
     


                                                                                                      ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ΛΑΡΙΣΑΣ