Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Η ανταρσία των λιμενεργατών είναι μόνο η αρχή! PDF Print E-mail

Χαιρετίζουμε την απόφαση των λιμενεργατών να προχωρήσουν σε απεργίες στις 1-6 Οκτώβρη για να σταματήσει η παράδοση του Λιμανιού στην COSCO. Οι λιμενεργάτες δίνουν την απάντηση του εργατικού κινήματος στην καταιγίδα των προκλήσεων των καπιταλιστών που αυτές τις μέρες «ανακάμπτουν»(!) με λουκέτα στην ΑΣΠΙΣ, απειλές για κλείσιμο του Σκαραμαγκά, «δέσιμο» καραβιών του Αγούδημου, αδυναμία να βρούν λεφτά στου Λαναρά!

Η αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις είναι υπόθεση όλων μας! Είναι ώρα να διεκδικήσουμε πίσω τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ, όλες τις υπηρεσίες που παρέδωσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους ιδιώτες. Χαιρόμαστε γιατί οι απειλές και τα διλήμματα του Καραμανλή προς τους εργαζόμενους έγιναν μπούμεραγκ. Οι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουν στις εκκλήσεις για θυσίες για να βγούμε τάχα από την παγκόσμια κρίση όταν βλέπουν τις επιθέσεις που ετοιμάζει ο Καραμανλής αν ξαναγίνει πρωθυπουργός. Ούτε κάθονται με σταυρωμένα χέρια ελπίζοντας στις κούφιες υποσχέσεις του Παπανδρέου ότι θα λυθούν ως δια μαγείας αν πάρει την αυτοδυναμία. Αλλωστε ποια εμπιστοσύνη μπορούν να έχουν στο ΠΑΣΟΚ όταν βάζει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας την κ.Παναρίτη με ένα βιογραφικό «200 πετυχημένων ιδιωτικοποιήσεων στην Λ. Αμερική» δείχνοντας την πραγματική πολιτική του λογική;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα των λιμενεργατών και θα στηρίζει όλους τους αγώνες που ξεσπάνε γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος για να μην φορτωθούν οι εργάτες τα βάρη της κρίσης.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/09/2009 στις 19:00
από την ΕΤ1 παρακολουθείστε σε μαγνητοσκόπηση

την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)