Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα
Wednesday, 12 May 2010 08:19

Αντεργατικό αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα, που θυσιάζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και νέων στο βωμό των συμφωνηθέντων με ΕΕ και ΔΝΤ, αποτελεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο ...του ΔΝΤ. Το κυβερνητικό νομοσχέδιο στηρίζεται σε πολύ απλές, όσο και βαθιά αντιλαϊκές, ιδέες: οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν πολύ περισσότερα χρόνια (μέχρι και 40 για πλήρη σύνταξη!) για να πάρουν μια πολύ μικρότερη σύνταξη. Το κράτος αποσύρεται ουσιαστικά από την υποχρέωσή του να στηρίζει τα Ταμεία και δίνει απλώς ένα επίδομα ...κηδείας (η λεγόμενη βασική σύνταξη των 360 ευρώ), αλλά μετά τα 65 έτη. Ταυτόχρονα, πολλοί κλάδοι θα πεταχτούν εκτός Βαρέων και Ανθυγιεινών, οι γυναίκες θα υποχρεωθούν άμεσα σε μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας, ενώ καθιερώνεται και το ανθρωποφαγικό μέτρο της αυτόματης αναπροσαρμογής των ορίων ηλικίας, εάν ο κόσμος ζει περισσότερο! Θα τιμωρηθούμε δηλαδή εάν ο κοινωνικός πολιτισμός διευρύνει τα χρόνια ζωής!

Ο σύγχρονος Καιάδας του κεφαλαίου είναι εδώ! Κι όμως λεφτά μπορούν να βρεθούν για να σωθούν τα Ταμεία !Πώς; Περικόπτοντας τους εξοπλισμούς, χτυπώντας την εισφοροδιαφυγή των επιχειρήσεων, μονιμοποιώντας τους συμβασιούχους, νομιμοποιώντας τους μετανάστες. Και βέβαια να επιστραφούν τα κλεμμένα που τζογαρίστηκαν στα Χρηματιστήρια.Η κυβέρνηση, η οποία δεν ντράπηκε να περικόψει τις συντάξεις των «περήφανων γηρατειών» (13η και 14η σύνταξη και άλλες περικοπές), έρχεται τώρα να δείξει ότι η μεγάλη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων δεν θα είναι προσωρινή, αλλά μόνιμη.

Εκτός αν αποκρούσουμε και ανατρέψουμε την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ. Αυτός πια είναι ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει στους εργαζόμενους. Κι όπως έδειξε ο απεργιακός, αγωνιστικός πολιτικός σεισμός της 5ης Μάη θα τον βαδίσουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες.

επίσης υπαρχει μια ενδιαφέρουσα συνεντευξη για το ασφαλιστικό στο TVXS πατηστε στον τίτλο
Bασίλης Μηνακάκης-«απαγορευμένος-καρπός»-η-ασφαλιστική-πρόνοια

Η ιδεολογία του απεργοσπάστη στα ΜΜΕ

ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ Σ.Ε.Ψ.Ε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr,


ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ!

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

Την Δευτέρα 10 Μαΐου ανακοινώθηκε στον υπάλληλο του Σ.Ε.Ψ.Ε. (Συνεταιρισμός Επαγγελματιών Ψυκτικών Ελλάδος), Νικόλα Κουσουλάκη η απόλυσή του. Ο Ν.Κ. είναι μέλος της προσωρινής διοίκησης του νέου Σωματείου των ψυκτικών και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του κλάδου. Οι μόνες αιτίες που υπάρχουν για την απόλυση του εργαζόμενου είναι η συνδικαλιστική του ιδιότητα, το γεγονός της συμμετοχής του σε απεργίες, η δραστηριότητα και αλληλεγγύη του σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους και γενικότερα η θέση που έπαιρνε στο πλευρό των εργαζομένων.

Την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε η απόλυση, στην έδρα του συνεταιρισμού συγκεντρώθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές. Οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού στην επικοινωνία τους με τους συνδικαλιστές - αλλά και σε κάθε προηγούμενη τοποθέτηση τους - αναγνώριζαν ότι δεν υπήρχε ουδέποτε πρόβλημα με την εργασία που παρείχε ο Ν.Κ., πράγμα που φαίνεται από το γεγονός ότι του είχαν προτείνει θέση προϊσταμένου. Η απόλυσή του είναι απολύτως παράνομη και καταχρηστική.

Η κυβέρνηση η ΕΕ και το ΔΝΤ καταργούν πραξικοπηματικά κατακτήσεις δεκαετιών. Σε αυτό το περιβάλλον ανοίγει η όρεξη των εργοδοτών για απολύσεις και καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Δύο δρόμους έχουν οι εργαζόμενοι. Ο ένας είναι η υποταγή στο μεσαίωνα. Ο άλλος είναι να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και με την αλληλεγγύη τους να ανοίξουν το δρόμο για να μην περάσει ο μεσαίωνας. Κάθε απόλυση που γίνεται, πρέπει να σημαίνει και μια μεγάλη μάχη για τους εργαζόμενους. Όλοι ενωμένοι μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία. Μας αφορά όλους.

Καλούμε την εταιρεία να προχωρήσει στην ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ του συναδέλφου. Η εργοδοσία να παύσει κάθε πρακτική με στόχο την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό των εργαζομένων. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά το κίνημα των εργαζομένων μέχρι τελικά να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφός μας.

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ -ΔΝΤ


Μαζικές άρσεις απορρήτου