Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Στήριξη Ομπάμα σε Σαμαρά για να συνεχίσει την πολιτική της κοινωνικής καταστροφήςΟι δεσμεύσεις Σαμαρά στον πρόεδρο των ΗΠΑ ξεπερνούν τους «yes man» και την παλιάς κοπής υποτέλεια. Πίσω από τις γενικόλογες και γεμάτες υποκρισία δηλώσεις του τύπου «δεν είναι λύση η λιτότητα», υπάρχει η «αποφασιστική προώθηση» των καταστροφικών «αναγκαίων μεταρρυθμίσεων», για την οποία μίλησαν τόσο ο Ομπάμα όσο και ο Σαμαράς.
Κυβέρνηση και αστικά ΜΜΕ υπερπροβάλλουν την τοποθέτηση του Ομπάμα «κατά της λιτότητας», ενώ είναι το ΔΝΤ, στο οποίο οι ΗΠΑ παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, που έχει επιβάλλει μαζί με την ΕΕ όχι απλά «λιτότητα» αλλά ένα συνολικό σφαγείο των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Ταυτόχρονα, ο Σαμαράς με τις εμφυλιοπολεμικές αναφορές του για την «ιστορική συμπόρευση με τις ΗΠΑ» και τις «μάχες για ευγενείς σκοπούς», που παραπέμπουν στον Εμφύλιο, την Κορέα, τον πόλεμο του Κόλπου και τη Λιβύη, διεκδικεί το ρόλο του ενωματάρχη στην περιοχή. Ακολουθεί επικίνδυνους δρόμους δίνοντας στήριξη στα νέα πολεμικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, το Ιράκ και το Ιράν, την Βόρεια Αφρική, τα Βαλκάνια και βεβαίως την Κύπρο, για την οποία προαναγγέλθηκε νέο σχέδιο Ανάν.
Ο Σαμαράς εκθείασε το ρόλο των ΗΠΑ στην καταστολή κινημάτων και στην πραγματικότητα, αντί για την ανεργία έβαλε άλλα στην «πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος»: το κυνήγι των μεταναστών χωρίς χαρτιά και την καταστολή των λαϊκών εξεγέρσεων.
Επίσης, πήρε τα εύσημα για το ρόλο που έπαιξε η κυβέρνησή του στην ανακατανομή της ενεργειακής πίτας και ουσιαστικά, έβαλε τις ΗΠΑ στο παιχνίδι, υποσχόμενος ιδιαίτερη προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στο εξάμηνο προεδρίας της Ελλάδας στην Ε.Ε.
Επιστρέφοντας ο πρωθυπουργός των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα φέρει εγγυήσεις και στήριξη των ΗΠΑ μόνο για να συνεχίσει την εξοντωτική πολιτική που εφαρμόζει και τίποτα παραπάνω. Την πολιτική που ούτως ή άλλως γεννήθηκε στις ΗΠΑ και έχει οδηγήσει τον καπιταλισμό σε μια από τις χειρότερες κρίσεις του. Το δίλημμα δεν είναι «ΗΠΑ ή Γερμανία», δημοσιονομική πειθαρχία και υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων με «γερμανική λιτότητα ή αμερικανικές πριμοδοτήσεις στο κεφάλαιο». Ο λαός δεν μπορεί να διαλέγει αφεντάδες, ούτε παραλλαγές του ίδιου δρόμου προς την βαρβαρότητα.
Η ελπίδα δεν είναι στο «χάδι» και τις «εγγυήσεις» των ΗΠΑ που θα τις δούμε σίγουρα στα προεκλογικά σποτάκια της ΝΔ, αλλά στον πολιτικό αγώνα των εργαζόμενων που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή επιδρομή και την κυβέρνηση. Στην ικανοποίηση των ζωτικών αιτημάτων εργαζομένων και ανέργων, με άμεση διαγραφή του χρέους, έξοδο από ευρώ και ΕΕ, αντικαπιταλιστική ανατροπή.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 

ολοκληρωθηκε το camping "Αναιρέσεις 2013"

"μωρα στην φωτιά"1


"μωρα στην φωτιά"2

οι θέσεις για το 3ο συνεδριο του ΝΑΡ και η εφημερίδα ΠΡΙΝ διαβάστηκαν στο κάμπινγκ και οι συζητησεις δίναν και παίρναν με τον πρωινό καφέ στο αυτοδιαχειριζόμενο συλλογικά κυλικείο

ο Κάρολος Μάρξ επίκαιρος όσο ποτέ στο βιβλιοπωλείο όπου υπήρχε έντονο ενδιαφέρον παρά την ψηφιακή εποχή μας ,εξάλλου τα κομπιούτερ και ο θόρυβος της πόλης ήταν μακριά κατά την διαμονή κάτω από τα πλατάνια στο κάμπινγκ

πολιτικές συζητήσεις και εργαστήρια με μαζική συμμετοχή νέωνη Φωτεινή Βελεσιώτου σε λαικά και ρεμπετικα τραγούδια


camping "Αναιρέσεις 2013" στο Χορευτό, Πήλιο

Με μαζικότερη από κάθε άλλη φορά συμμετοχή, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Αυγούστου το camping "Αναιρέσεις 2013" στο Χορευτό, Πήλιο. Η διοργάνωση, στις 15 μέρες διάρκειάς της, αποτέλεσε σημείο συνάντησης, συλλογικής ζωής και πολιτικής-πολιτιστικής δημιουργίας για πάνω από 1.500 νέους της δουλειάς και των σπουδών, αλλά και για πάρα πολλούς εργαζόμενους μεγαλύτερων ηλικιών. Στο κάμπινγκ που διοργάνωσε η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το Νέο Αριστερό Ρεύμα, αποτυπώθηκε η προσπάθεια για φθηνές και ποιοτικές διακοπές, σε μια εποχή κρίσης και μεγάλων δυσκολιών για την εργαζόμενη πλειοψηφία και τη νέα γενιά. Συνδυάστηκε ο πολιτισμός με την πολιτική συζήτηση και αναζήτηση, η συλλογικότητα με την ψυχαγωγία. Ο χώρος, για άλλη μια χρονιά, λειτούργησε με την συλλογική οργάνωση και την εθελοντική προσφορά εκατοντάδων αγωνιστών, των μελών, αλλά και πάρα πολλών φίλων και συναγωνιστών της ν.Κ.Α., του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Κάτω από τα πλατάνια στην παραλία του Χορευτού, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 10 κεντρικές πολιτικές συζητήσεις, αλλά και πολλές συσκέψεις και εργαστήρια. Λειτούργησε θερινός κινηματογράφος, παιδική γωνιά και διοργανώθηκαν συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα.


Σημαντική στιγμή της φετινής διοργάνωσης, η εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Ζαγοράς Πηλίου, του κοντινού στο κάμπινγκ μεγάλου χωριού, με ομιλητή τον Άγγελο Χάγιο, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ και του Π.Σ.Ο. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εξελίξεις και την πολιτική πρόταση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
 Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής και παραθεριστές, ενώ ακολούθησε λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού. Επίσης σημαντική, με πολύ μαζική συμμετοχή, η εκδήλωση των προσυνεδριακών κειμένων του ΝΑΡ για το 3ο Συνέδριό του, στην οποία αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και συμμετείχαν εκατοντάδες αγωνιστές.
 το μουσικό σχήμα της νΚΑ

μετά την ομιλία μια ζεμπεκιά (Χάγιος Αγγελος )
.

Γλέντια, μπάνιο, αθλητικές δραστηριότητες, πολιτική και πολιτισμός σε μια συλλογική, ζεστή και ελπιδοφόρα ατμόσφαιρα, με τη σφραγίδα των νέων του αγώνα και της επαναστατικής προοπτικής. Το ραντεβού όλων στους δρόμους του αγώνα και τις πολιτικές μάχες της επόμενης περιόδου δόθηκε την τελευταία μέρα του κάμπινγκ, το οποίο έκλεισε με συναυλία και πάρτυ.
σκάκι επιτραπέζια αλλά και θαλάσσια σπόρ προς ασκηση του πνεύματος και του σωματος

οι "Burger project"
Η βόμβα του Θεού (Οι μέρες αφηγούνται - 6 Αυγούστου) 
Eduardo Galeano
Ξημερώματα της σημερινής μέρας του 1945, πέθανε η Χιροσίμα. Με τα παγκόσμια εγκαίνια της ατομικής βόμβας, η πόλη και οι κάτοικοι της έγιναν κάρβουνο σε ένα λεπτό.
Οι λίγοι που επέζησαν περιφέρονταν ακρωτηριασμένοι, σαν φαντάσματα, ανάμεσα στα καπνισμένα ερείπια. Τριγύριζαν γυ­μνοί, ενώ στα καμένα σώματα τους είχαν αποτυπωθεί τα ρού­χα που φορούσαν τη στιγμή της έκρηξης. Στα απομεινάρια των τοίχων, η φωτιά της ατομικής βόμβας είχε αποτυπώσει κάποιες σκιές: μια γυναίκα με τα χέρια σηκωμένα ψηλά, έναν άνδρα, ένα δεμένο άλογο...
Τρεις ημέρες αργότερα, ο πρόεδρος Χάρι Τρούμαν μίλησε από το ραδιόφωνο.
Είπε:
«Ευχαριστούμε τον Θεό που έθεσε τη βόμβα στα χέρια μας, και όχι στα χέρια των εχθρών μας, και Τον παρακαλούμε να μας οδηγεί σύμφωνα με τις υποδείξεις και το θέλημα Του.»


Από το βιβλίο ''Οι μέρες αφηγούνται'' του Eduardo Galeano, εκδόσεις ΠΑΠΥΡΟΣ, Οκτώβριος 2012