Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ανακοινωση της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για Ημερήσιο Κήρυκα

                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                 

      Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ  καταγγέλλει την διοίκηση της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» της Λάρισας , για την μη καταβολή των δεδουλευμένων, των επτά εργαζομένων μεταξύ αυτών  και των δύο φωτορεπόρτερ  που είναι μέλη της Ε.Φ.Ε. καθώς και για την προκλητική  αντεργατική  και απεργοσπαστική ενέργεια της , όπως εκδώσει  την  εφημερίδα  με άλλους εργαζόμενους .
 Θεωρούμε ότι παρόμοιες πρακτικές εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της ολομέτωπης επίθεσης που έχει κηρύξει το τελευταίο διάστημα η εργοδοτική πλευρά στα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Με το πρόσχημα της κρίσης, οι εκδότες κλιμακώνουν την αντεργατική τους δράση και αποδύονται σε μια γενικευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων επισείοντας τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης, πλήττοντας θεμελιώδεις κοινωνικές ελευθερίες των πολιτών μιας δημοκρατικής χώρας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ ζητά άμεσα την ανάκληση της  καταχρηστικής απόφασης της εφημερίδας , και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι παρόμοιες πρακτικές, όπου και από όποιον και εάν επιχειρηθεί να εφαρμοστούν, θα συναντήσουν σθεναρή αντίσταση από το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
                                           ΚΑΛΟΥΜΕ
Όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους όπως   αντισταθούν σθεναρά με αγωνιστικές κινητοποιήσεις

                                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ                               ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

MME απόλυση

Απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου από τον ΣΚΑΙ


Από τους λίγους που πραγματικά έκανε κάτι σοβαρό και προωθητικό - τον έκοψαν και αυτόν
Απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου από τον ΣΚΑΙ
Μία επιλεκτική απόλυση δημοσιογράφου, αυτή του Άρη Χατζηστεφάνου, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Ο συνάδελφος ήταν από τους ελάχιστους που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις περιβόητες περικοπές μισθών στις οποίες είχε προχωρήσει προ καιρού ο όμιλος Αλαφούζου. Ο δημοσιογράφος παρουσίαζε την εκπομπή “Infowar” ενώ είναι και ένας εκ των δύο συντελεστών του ντοκιμαντέρ για την κρίση με τίτλο “Deptocracy”. Η αιτιολογία που προκρίθηκε ήταν οι περικοπές του προγράμματος.

Και η επίθεση δεν σταμάτησε εκεί. Πριν από λίγο απολύθηκαν και διοικητικοί υπάλληλοι καθώς και τεχνικοί από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

http://diakladikimme.wordpress.com
http://athens.indymedia.org