Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΔΝΤ, ΤΗΝ ΕΕ! ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

ΟΙ
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.00 πμ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-Ε.Ε-ΔΝΤ
Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,
Αυτή η Πρωτομαγιά είναι διαφορετική. Δεν είναι «μια από τα ίδια». Είναι:
Πρωτομαγιά όπου ο καπιταλισμός, το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταστροφής, της αλλοτρίωσης, της φτώχειας και των πολέμων, αποκαλύπτεται «γυμνό».Δε μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα. Πρωτομαγιά όπου οι εξεγέρσεις δεν ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της ανθρωπότητας, δεν αποτελούν ουτοπία λίγων επαναστατών, αλλά υπαρκτή δυνατότητα της εποχής μας. Πρωτομαγιά εργατικής πολιτικής, κόντρα στο αστικό πολιτικό σύστημα, της καταδίκης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της συναίνεσης ΝΔ-ΛΑΟΣ. Πρωτομαγιά της χρεοκοπίας του υποταγμένου- αστικοποιημένου συνδικαλισμού και όσων μετέτρεψαν τη διαφοροποίηση από τον υποταγμένο συνδικαλισμό σε ηττοπαθή απομονωτισμό. Πρωτομαγιά της διεθνιστικής αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική «διέξοδο» από την κρίση, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την καταπίεση και τον πόλεμο. Πρωτομαγιά ΚΟΚΚΙΝΗ, της αντικαπιταλιστικής επανάστασης, για μια άλλη κοινωνία της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης και προοπτικής, για μια άλλη Αριστερά, για έναν πόλο των αντικαπιταλιστικών και επαναστατικών δυνάμεων.
Εργαζόμενες,οι νέες και νέοι. Μπορούμε να καθορίσουμε και να πάρουμε το πλούτο που παράγουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής μας.
Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΕ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ 45% ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ(1400 κατώτερο μισθό)-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ. ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 30 ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ –ΥΓΕΙΑ.
Να πάρουμε τους αγώνες και τα συνδικάτα στα χέρια μας. Με γενικές συνελεύσεις και με εγγραφή όλων στα σωματεία ανεξάρτητα σύμβασης με συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων και την ισότιμη κοινή δράση της αριστεράς για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.
ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ (ΝΑΡ)