Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Κείμενο Θέσεων του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Κείμενο Θέσεων του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη PDF Print E-mail
Friday, 15 July 2011 19:08
Α. ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
 Η οργή κατεβαίνει στους δρόμους και τις πλατείες της εξέγερσης! 
1. Το τελευταίο διάστημα ζήσαμε μια εντυπωσιακή κλιμάκωση της εργατικής και λαϊκής πάλης. Ουσιαστικά, τέθηκε σε εξέλιξη ένας πραγματικός λαϊκός ξεσηκωμός, μια δυνάμει λαϊκή κι εργατική εξέγερση, που βάζει γενικότερα την απαίτηση να ανατραπεί το αποκρουστικό Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, να ακυρωθούν όλα τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα, να φύγουν τα μνημόνια, η κυβέρνηση και η Τρόικα. Ήταν ένας ξεσηκωμός που ολοένα και περισσότερο αναζητούσε την ανατροπή της αντιδραστικής επίθεσης του κεφαλαίου και αμφισβητούσε συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα. Σε αυτό τον ξεσηκωμό συμμετείχαν πρώτα και κύρια οι δυνάμεις της εργασίας, οι άνεργοι, οι νέοι αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι, ήταν δηλαδή ένας ξεσηκωμός των λαϊκών τάξεων και στρωμάτων, με πρωταγωνιστικό ρόλο των εργαζομένων.

Camping Αναιρέσεις 2011 29/7-7/8


Camping Αναιρέσεις 2011

Στο Χορευτό του Πηλίου θα γίνει φέτος το πολιτικό και πολιτιστικό camping της νΚΑ και του ΝΑΡ από τις 29 Ιούλη μέχρι τις 7 Αυγούστου

Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2011- Kάλεσμα

Στα ερείπια του κόσμου που γκρεμίζεται…

Η γενιά μας μεγάλωσε περιστοιχισμένη από τους ύμνους για την Ισχυρή Ελλάδα της ΟΝΕ, του χρηματιστηρίου, της Ολυμπιάδας. Με τον μύθο της Θεάς Αγοράς, που τάχα είχε περιορίσει την πολιτική, τις ιδεολογίες, την συλλογική πάλη και τα συλλογικά οράματα στον αιώνα που έφευγε και κρατούσε για τον αιώνα που ξεκινούσε, όλους τους πρωταγωνιστικούς ρόλους για πάρτη της.
Ποιά ήταν η υπόσχεση και το όραμα που μας έδιναν; Μια ζωή ρυθμισμένη από την καταναλωτική ευδαιμονία. Όσο πιο πολύ θα καταναλώναμε, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είμασταν. Για αυτό έπρεπε να τελειώσουμε ή να παρατήσουμε το σχολείο, να σπουδάσουμε ή να μη σπουδάσουμε, να μάθουμε μια τέχνη ή μια επιστήμη: Για να βγούμε μπροστά από τον διπλανό μας στην κούρσα του ανταγωνισμού της αγοράς εργασίας, να είμαστε πιο έτοιμοι, για να πιάσουμε την καλή.
Σήμερα, η καπιταλιστική κρίση, που δεν είναι αποτέλεσμα λαθών, όπως τα παπαγαλάκια του συστήματος προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά βασική πλευρά του καπιταλιστικού συστήματος, κάνει τους πάλαι ποτέ λαλίστατους να σιωπούν. Αυτοί που χαρακτήριζαν αναχρονιστή όποιον έλεγε οτι η κρίση είναι σύμφυτη ένοια με τον καπιταλισμό και φτιάχναν μια ιδεολογική καραντίνα για κάθε συλλογικότητα που τον αμφισβητούσε και μίλαγε για την ανάγκη υπέρβασης του.
Τι έχουν σήμερα να να μας υποσχεθούν;
Την διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, την ιδιωτικοποίηση της υγείας, το ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής στο μεγάλο κεφάλαιο, την ανεργία ή την πολυτέλεια του μισθού των 500 ευρώ. “Δε σας ανήκει τίποτα” μας εξηγούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΣΕΒ, η ΕΕ και το ΔΝΤ “…μονάχα το δημόσιο χρέος”. Δικά τους τα κέρδη, δικά μας τα χρέη!

…  Να χτίσουμε τον κόσμο που γεννιέται

Ο καπιταλισμός και το πολιτικό του προσωπικό όμως δε προχωρούν ανεμπόδιστοι. Σε όλο τον κόσμο ξανεγεννιέται η ελπίδα της ανατροπής της κυριαρχίας τους. Το 2011 ήδη συμπυκνωνει γεγονότα που θα χωρούσαν σε ολόκληρες δεκαετίες της πρόσφατης Ιστορίας! Τους μεγάλους εργατικούς αγώνες “μες στο στόμα του λύκου” στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, τις ηρωικές εξεγέρσεις της Τυνησίας, της Λιβύης και της Αιγύπτου, την επανεμφάνιση του λαικού παράγοντα ως δρων και καθοριστικό ιστορικό υποκείμενο στις πλατείες της Ισπανίας και της Ελλάδας.
Χιλιάδες άνθρωποι σ’ ολόκληρο τον κόσμο μαθαίνουν την ομορφιά του αγώνα, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης. Ανοίγουν τον δρόμο προχωρόντας, αποφασισμένοι. Έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την ωμή κρατική καταστολή, μαθαίνουν οτι όταν γίνονται πολιτικά επικίνδυνοι η αστική δημοκρατία από «αξία», γίνεται άλλοθι.
Αυτή η ελπίδα που γεννιέται, για να πάρει σάρκα και οστά, για να γίνει δύναμη ανατροπής, πρέπει να πολιτικοποιηθεί και να ριζοσπαστικοποιηθεί ανώτερα. Για να απαντήσει στα ανώτερα ερωτήματα που θέτει η κοσμογονικη ιστορική καμπή που ζούμε: Μπορούν να νικήσουν οι αγώνες και πως; Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος απέναντι στον Καπιταλισμό; Είναι ο Σοσιαλισμός και ο Κομμουνισμός εκτός επό επιτακτική αναγκαιότητα της εποχής μας και υλική δυνατότητα;
Σ’ αυτή την συζήτηση, στη νεολαία Κομμουνιστικη Απελεθέρωση και το Νέο Αριστερό Ρεύμα νιώθουμε το χρέος να συμβάλουμε αποφασιστικά. Όχι μόνο στο επίπεδο της θεωρίας, αλλά και της πράξης. Για αυτό διοργανώνουμε τις πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ κάθε χρόνο, για να συζητάμε και να μοιραζόμαστε τις σύγχρονες απελευθερωτικες και κομμουνιστικες ιδέες με τους εργαζόμενους και την νεολαία, αλλα και να φέρνουμε στιγμιότυπα από το μέλλον της συλλογικής μας ζωής στο σήμερα. Γι αυτό τον λόγο διοργανώνουμε και το Καμπινγκ «Αναιρέσεις» για πέμπτη συνεχή χρονιά.
Φέτος όμως βάζουμε τον πήχη ψηλότερα! Δεν διαλέγουμε απλά να μοιραστούμε τις διακοπές σ’ ένα κοινό χώρο, αλλά να τον οργανώσουμε συλλογικά εμείς οι ίδιοι. Σε όλα τα επίπεδα, από το φαγητό μέχρι το γλέντι, κι από την καθαριότητα μέχρι την προστασία του δάσους, χωρίς εργοδότες, εργαζόμενους και καταναλωτες.
Στο καμπινγκ του Δήμου Χορευτού, στο καταπράσινο Πήλιο, δίπλα στην παραλία, σ’ ένα χώρο που εδώ και εδώ και κάποια χρόνια είναι εκτός λειτουργίας, οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ κάνουν μια πρόταση διακοπών που στηρίζεται συνολικά ένα άλλο πολιτικό και πολιτιστικό πρότυπο. Με την διοργάνωση πολιτικών εκδηλώσεων, συναυλιών, προβολών, πολιτιστικών δρώμενων αλλά και αθλητικων τουρνουά για να πλαισιώνουμε την ξεκούραση με την δημιουργικότητα. Εν μέσω της κρίσης μάλιστα, είναι μια πρόταση που απεθύνεται σ’ όλη την σκληρά δοκιμαζόμενη από τα οικονομικά μέτρα νεολαία , με την  συμμετοχή του καθενός στα έξοδα του κάμπινγκ, να καθορίζεται μόλις στα 3 ευρώ ημερησίως.
Σ’ όσους γνωριστήκαμε στους δρόμους του αγώνα, αλλά και σ’ αυτούς που μένει να γνωριστούμε: Σας περιμένουμε!
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6940807546, 6984237547

Camping στο Χορευτό Πηλίου- Πρόγραμμα

Πρόγραμμα πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων

Παρασκευή 29/7

10.00 και 15.00: Αναχώρηση των πούλμαν από Αθήνα – Θεσσαλονίκη
20.00 Καλωσόρισμα από την οργανωτική επιτροπή και παρουσίαση της οργάνωσης του κάμπινγκ

Σάββατο 30/7

19.00 Εκδήλωση-εργαστήρι για το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ για το Επαναστατικό Υποκείμενο
21.30 Συναυλία με τους Paint it blue και τα Τοξικά Απόβλητα

Κυριακή 31/7

11.00 Εκδήλωση-Αφιέρωμα από ομάδα εργασίας της νΚΑ στα «Ιουλιανά» του 1965
19.30 Εκδήλωση:  140 χρόνια από την Παρσινή Κομμούνα. Ιστορικά συμπεράσματα μπροστά στις νέες εφόδους στον Ουρανό. Εισηγητής Σ. Μαρκέτος

Δευτέρα 1/8

10.00 Εκδρομή στην Άνω Κερασία (πυρπολημένο χωριό από τους Ναζί) και στο μνημείο του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ.
20.00 Συζήτηση (μετά ζωντανης μουσικής) για την τέχνη στα ελεύθερα βουνά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

Τρίτη 2/8

11.00 Εκδήλωση από ομάδα εργασίας της νΚΑ: Για την σχέση της ανάπτυξης των επιστημών και της Φιλοσοφίας.
19.00 Εκδήλωση απο ομάδα εργασίας της νΚΑ: H λογική του Μετώπου στο Κομμουνιστικό Κίνημα. Η πορεία της από την Οκτωβριανή Επανάσταση ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η μεταφορά της στο σήμερα.
22.00 Συναυλία με τους Meanwhile in mexico

Τετάρτη 3/8

19.30 Συζήτηση με τον Σάββα Κωφίδη: Η ταξική προέλευση του ποδοσφαίρου και η πολιτική αξιοποίηση του σύγχρονου επαγγελματικού αθλητισμού.
22.00 Συναυλία με τους Social End Products

Πέμπτη 4/8

11.00 Αφιέρωμα στο αμερικανικό λαικό-εργατικό τραγούδι. Εισήγηση Μ. Παπαμακάριος
19.00 Εκδήλωση από ομάδα εργασίας της νΚΑ: Οι Λένιν, Γκραμσι και Λούκατς για το Κράτος, την αστική και την εργατική Δημοκρατία
22.00 Παραδοσιακή βραδιά από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Ζαγοράς

Παρασκευή 5/8

11.00 Εκδήλωση: Η νέα επίθεση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα καθήκοντα του φοιτητικού κινήματος
19.30 Εκδήλωση: Η Μεσόγειος φλέγεται: Επαναστάσεις, εξεγέρσεις και συγκρούσεις στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης. Οι εξελίξεις σε Τυνησία, Αίγυπτο, Τουρκία και Ελλάδα. Πάνελ από τις διεθνείς αποστολές στο κάμπινγκ 
22.00 Λαικό Γλέντι με την Φωτεινή Βελεσιώτου και την ορχήστρα της. Θα ακολουθήσει η Ρεμπέτικη Κομπανία της νΚΑ

Σάββατο 6/8

19.00 Κεντρική Πολιτική εκδήλωση του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις της περιόδου.
22.00 Συναυλία με τους Yianneis

Kυριακή 7/8

16.00 Αναχώρηση των πούλμαν
ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Στη Μεσόγειο θάλασσα
όπου γεννήθηκε η κουλτούρα-μας
έγιναν ελεύθερες εκλογές
ανάμεσα στη Σκύλλα
και τη Χάρυβδη

Ψιθυριζόταν βέβαια πως οι δυό-τους
είχαν συμμαχήσει κρυφά μεταξύ-τους
αλλ' ωστόσο οι περισσότεροι
ψήφισαν τη μια
ή την άλλη

Περιέργως
κανένας-τους δεν έμεινε
ζωντανός
έκτος απ τον Οδυσσέα
Αυτός δεν αναγνώρισε τις εκλογές

Έριχ Φρηντ