Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε! Είμαστε οι πολλοί! Έχουμε το δίκιο! Απαιτούμε φθηνό νερό, ρεύμα, κατοικία, υγεία, θέρμανση!



Εδώ και 17 μήνες ξεκινήσαμε έναν αγώνα για το Νερό επειδή ΔΕΝ είναι εμπόρευμα αλλά ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. Έναν αγώνα που μας δίδαξε πολλά. Πώς να συζητάμε, πώς να οργανονώμαστε, πώς να κινητοποιούμαστε, πώς να διεκδικούμε. Μέσα από Επιτροπές Αγώνα, με Λαϊκές Συνελεύσεις. Μάθαμε τι θα πει Αλληλεγγύη, τι θα πει Αγώνας, πώς παίρνονται Νίκες.
Όλο αυτό το διάστημα κερδίσαμε και να υπάρξει μικρή μείωση στην τιμή του κυβικού και κυρίως να ανασταλεί το ειδικό τέλος (80%) και το ΦΠΑ 23% στους λογαριασμούς νερού πρώτοι πανελλαδικά, σε Αμπελώνα-Βρυότοπο. Αυτό όμως δεν φτάνει. Συνεχίζουμε με τα αιτήματά μας:

-  0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,
-  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),
-  ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,
-  ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,
και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,
σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.

Γιατί στη δίνη της οικονομικής κρίσης, των αντιλαϊκών επιθέσεων, τα αιτήματα αυτά γίνονται ακόμα περισσότερο επιτακτικά, ρεαλιστικά για την επιβίωση του Λαού.
Η Λαϊκή Συνέλευση  παράλληλα επισημαίνει την παρελκυστική τακτική, την άρνηση συζήτησης των αιτημάτων, τις ποινικές διώξεις, τους δήθεν διαλόγους μέσα από ψευτοεπιτροπές της Δημοτικής Αρχής τους τελευταίους μήνες.
Η Λαϊκή Συνέλευση  αποφασίζει για όλα αυτά να διοργανώσει Μεγάλο Συλλαλητήριο στον Αμπελώνα την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013.
Αποφασίζει την μαζική μετάβαση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου μέσα στον Ιανουάριο.
Παράλληλα η Λαϊκή Συνέλευση  συζήτησε διεξοδικά για τα δημοτικά έργα, τα θέματα της Υγείας, της Παιδείας, της θέρμανσης, του Ρεύματος, των «χαρατσιών», για τις κοινωνικές δομές.
Η Λαϊκή Συνέλευση διαπιστώνει το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η πλειοψηφία των δημοτών, των κατοίκων για τα βασικά αυτά κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, και γι’ αυτό παίρνει μια σειρά πρωτοβουλίες:
- Διακηρύσσει ότι ΔΕΝ θα επιτρέψει καμία διακοπή παροχής σε Νερό, Ρεύμα, κοινωνικά αγαθά.
- Συνεχίζουμε με ΑΝΥΠΑΚΟΗ πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ. Είμαστε 1300 νοικοκυριά στον Αμπελώνα, εκατοντάδες στους άλλους οικισμούς του Δήμου.
- Αρνούμαστε το ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ.  Χαιρετίζουμε την προσωρινή απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγορεύει και επιβάλλει πρόστιμο γι’ αυτό, σε όποιον πάροχο διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα γιατί δεν πληρώθηκε χαράτσι.
- Αρνούμαστε τον νέο φόρο ακινήτων που ετοιμάζουν για τα λαϊκά στρώματα που θα φορολογεί και την αγροτική γη.
- Θεωρούμε ότι όλα τα δημοτικά έργα θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρώτης προτεραιότητας έργο στον Αμπελώνα είναι η αντικατάσταση και του υπολοίπου δικτύου ύδρευσης για να εξαλείψουμε τον καρκινογόνο αμίαντο.
- Απαιτούμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Να μην κλείσουν Νοσοκομεία και κλινικές στο Νομό. Να μην κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Να στελεχωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου και το Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο Αμπελώνα. Να θεωρηθούν άμεσα ΟΛΑ τα Βιβλιάρια Υγείας από ΟΛΑ τα Ταμεία χωρίς προϋποθέσεις. Να μην ισχύσουν «χαράτσια» στην παροχή υγείας. Φθηνά και αξιόπιστα φάρμακα για όλες τις νόσους.
Για αυτά η Λαϊκή Συνέλευση  αποφασίζει να συμμετάσχει στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για την Υγεία την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Παράλληλα καλούμε και άλλες επιτροπές για συγκέντρωση έξω από το Κ.Υ. Τυρνάβου, άλλους φορείς για ανάλογη έξω από το Αγροτικό Ιατρείο Αμπελώνα το προσεχές διάστημα.
Η Λαϊκή Συνέλευση   συζήτησε  το τεράστιο ζήτημα της θέρμανσης. Εκατοντάδες νοικοκυριά στερούνται ουσιαστικής θέρμανσης με δυσάρεστα αποτελέσματα στις ζωές μας.
Απαιτεί την καθιέρωση άμεσα τιμής 40 λεπτών το λίτρο στο πετρέλαιο, όπως το παίρνουν οι εφοπλιστές. Για τα Νηπιαγωγεία-Παιδικούς Σταθμούς, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια-Λύκεια. Τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα, Βιβλιοθήκες, ΚΑΠΗ. Τα Αγροτικά Ιατρεία και  Κέντρα Υγείας, Δημόσια Θεραπευτήρια (π.χ. «ΑΡΙΣΤΕΥΣ»). Κάνει έκκληση να στηριχθεί αυτό το αίτημα και να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, οι άλλοι φορείς.
Η Λαϊκή Συνέλευση   συζήτησε τέλος την ανάγκη να διευρυνθεί ο αγώνας. Φορείς, σύλλογοι, κάτοικοι ιδιαίτερα η νεολαία να συμμετάσχει ενεργά στην Επιτροπή Αγώνα. Να διευρυνθεί το πλαίσιο δράσης παλεύοντας για Φθηνό Νερό, Ρεύμα, Κατοικία, Υγεία. Άτυπες ομάδες νέων, θεατρικά σχήματα κλπ, να συμμετάσχουν στην συνολική προσπάθεια.
Ζούμε μια ολόπλευρη επίθεση, στη δουλειά, το εισόδημα, τους όρους διαβίωσης, τις ζωές μας.
Κανένας δεν πρέπει να λείπει απ’ αυτόν τον Αγώνα, το χρωστάμε πρώτα στα παιδιά μας.
Η Λαϊκή Συνέλευση                                   Αμπελώνας 14-1-2013