Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Ολοι στην απεργία στις 20 Φλεβάρη. Κάτω η κυβέρνηση των μνημονίων και της επιστράτευσης !
Στις 20 Φλεβάρη απεργούμε και διαδηλώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο ενάντια στην κυβέρνηση των μνημονίων και της “επίταξης”. Καλούμε σε πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και τα βάρβαρα μέτρα της: μείωση μισθών και κατάργηση των Συλλογικών διαπραγματεύσων, αντιδραστική προσπάθεια περιορισμού του δικαιώματος της απεργίας, χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο που θα προστεθούν στο ενάμιση εκατομύριο των ανέργων και θα διαλύσουν όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών (νερό, ενέργεια, ελεύθεροι χώροι), ξεπούλημα δημόσιου πλούτου.
Πέρσι, τέτοια εποχή με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη στείλαμε στα σκουπίδια την άλλη “παντοδύναμη” -τρικομματική και αυτή- κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου. Φέτος, έχουμε την δύναμη να στείλουμε τον Σαμαρά και τις ...συνιστώσες του, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, να του κάνουν παρέα!
Η επιχείρηση «νόμος και η τάξη» που άρχισε να εφαρμόζει η κυβέρνηση για να σπάσει τις μεγάλες απεργίες του μετρό και των ναυτεργατών δεν είναι αρκετή για να σταματήσει το εργατικό κίνημα που συνεχίζει απεργιακά, τα αγροτικά μπλόκα, τη νεολαία που ξεσηκώνεται ενάντια στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΤΩΝ -  ΑΓΡΟΤΩΝ
    Ένα ΜΕΤΩΠΟ που θα διεκδικήσει
Άμεση, μονομερή καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ που είναι ο οργανωτής και η δύναμη επιβολής αυτού το εφιάλτη. Διαγραφή του χρέους. Εργατικό έλεγχο στις τράπεζες, στις μεγάλες επιχειρήσεις και σ' ολόκληρη την κοινωνία
Με σκληρούς αγώνες εδώ και τώρα, πέρα από τα όρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Χρειαζόμαστε  συνδικάτα στα χέρια της βάσης των εργαζόμενων, οργάνωση και συντονισμό από τα κάτω, αγώνες και απεργίες διάρκειας!
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους στην προσυγκέντρωση των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ στις 10.00 π.μ. και στη συνέχεια στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην κεντρική πλατεία.
    
Καλούμε όλες τις συγκεντρώσεις να  συνεχίσουμε την πορεία μέχρι το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ   ΝΑ   ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ   ΤΗΝ  ΑΘΛΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ   ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

Σύριζα: Συμμαχία με το "διάολο" του ΔΝΤ; Από την εφημερίδα "Πριν"

Νέες διαστάσεις απέκτησε αυτή την εβδομάδα η περίφημη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί «συμμαχίας με τον διάβολο» αρκεί να σωθεί η χώρα από το Μνημόνιο, καθώς η κεντρική πολιτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε στην ανακοίνωση του ΔΝΤ περί λάθους πολλαπλασιαστή για τον υπολογισμό της ύφεσης.

Σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος προς τον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι αναθέσεις μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ποντάροντας στην εκτίμηση του ΔΝΤ.

Όπως είπε, «η συζήτηση που άνοιξε για το λάθος του πολλαπλασιαστή είναι μια συζήτηση που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όμως ήταν ταυτόχρονα και μια ευκαιρία για την ελληνική κυβέρνηση», καθώς «κατά τη δική μας εκτίμηση, ήταν ένα σήμα, ένα σήμα μιας πρόβλεψης, μιας αποδοχής, μιας παραδοχής ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει».

Σε πρακτικό όμως επίπεδο, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση της παραδοχής του «λάθους» πάλι «βάλτωσε» με την προληπτική υποχωρητικότητα που τη διακρίνει στην άτολμη και άχρωμη πρόταση για «ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος», η οποία στο πιο ευνοϊκό σενάριο θα αποφάσιζε ένα περαιτέρω κούρεμα του χρέους, χωρίς ασφαλώς να αμφισβητείται μονομερώς καμία παράμετρος των δανειακών συμβάσεων.

Όπως είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αυτό είναι το βασικό σημείο της ανάλυσης μας, ότι έχετε παραδοθεί απολύτως στη στρατηγική της κυρίας Μέρκελ, η οποία δεν είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων, δεν είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας». Παγιώνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική του ανάλυση στον άξονα μερκελιστών - αντιμερκελιστών, η τακτική του πρόταση χαρακτηρίζεται πλέον από ακραία διαχειριστική νοοτροπία μαζί φυσικά με πολιτικό καιροσκοπισμό που στερείται οποιαδήποτε στρατηγική θέση για έξοδο από την κρίση.

Χαρακτηριστικό της πολιτικής τύφλωσης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του συνολικού ρόλου της, είναι ότι στις επισκέψεις του στα αγροτικά μπλόκα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να σχολιάσει τη μήτρα όλων των δεινών της μικρομεσαίας αγροτιάς, που δεν είναι άλλη από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ: «Όλα τα αιτήματα σας, τα οποία είναι δίκαια, έχουν σχέση με ένα πράγμα, με το Μνημόνιο», είπε στους συγκεντρωμένους αγρότες στη Λάρισα.

Ερωτήματα άφησε όμως και η συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο BBC όταν ερωτήθηκε για τη Χρυσή Αυγή και τον τρόπο που θα την αντιμετωπίσει: Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεν θα «θα έχουμε μηδενική ανοχή απέναντι   στη Χρυσή Αυγή που είναι μια συμμορία», όμως συμπλήρωσε ότι «δεν θα ανεχθούμε παραβατικότητα από κανέναν και από καμία ομάδα και απέναντι στις ομάδες εκείνες που χρησιμοποιούν τη βία και μπορεί να ισχυρίζονται ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο», δηλώνοντας χαρακτηριστικά  ότι «κι αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».