Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Παναθηναϊκή Συνέλευση ΑΝΤΑΡΣΥΑ PDF Print E-mail
Monday, 23 November 2009 20:24

Μαζική ήταν η Παναθηναϊκή Συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Νοέμβρη, στο κλειστό Γήπεδο Μίλωνα, στη Νέα Σμύρνη.

Εκατοντάδες αγωνιστές του Μετώπου παραβρέθηκαν για να συζητήσουν την πολιτική και κινηματική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και τα επόμενα βήματα στην συγκρότηση και λειτουργία της.

Η συνέλευση άνοιξε με την παρουσίαση της εισήγησης του Συντονιστικού, από τον σ. Σπύρο Δρίτσα. Αμέσως μετά, το λόγο πήραν αγωνιστές, μεταφέροντας τις αποφάσεις και τη συζήτηση των συνελεύσεων των τοπικών επιτροπών από πολλές περιοχές της Αθήνας.

Οι συνιστώσες παρουσίασαν τις προτάσεις τους σε σχέση με την πολιτική και οργανωτική συγκρότηση του Μετώπου.

Χαιρετισμό στην Παναθηναίκή Συνέλευση απηύθυνε σύντροφος από το EMEP Τουρκίας, ενώ το λόγο πήρε και εκπρόσωπος του ΚΚΕ (μ-λ).

Οι ομιλίες μετέφεραν την πλούσια συζήτηση των τοπικών συνελεύσεων, το μάχιμο κλίμα των παρεμβάσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλα τα πολιτικά και αγωνιστικά μέτωπα της περιόδου.

Σημαντικές οι τοποθετήσεις εργαζόμενων και συνδικαλιστών για τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα την επόμενη περίοδο. Τα τοπικά κινήματα για το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους αναδείχτηκαν από ομιλίες. Σημαντική η δράση για τους μετανάστες και το αντιπολεμικό κίνημα.

Η εισήγηση του συντονιστικού πρότεινε την συγκεκριμένη παρέμβαση και το σχεδιαμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το αμέσως επόμενο διάστημα στο κίνημα, με συγκεκριμένες πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες. Αρχή την Τρίτη, με διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Αθήνα (Προπύλαια, 6.30 μ.μ.) και την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στη διαδήλωση για τον 1 χρόνο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου (Κυριακή 6/12, 13.30 μ.μ., Προπύλαια).

Αντίστοιχες συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε όλες τις πόλεις.