Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Δελτιο Τυπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα γεγονοτα στο Κουτσοχερο



ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση βρεθήκαμε σήμερα, στην πανθεσσαλική αντιπολεμική κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο στρατόπεδο του Κουτσόχερου, δεκάδες μέλη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης, συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων, αντιρατσιστικών κι αντιφασιστικών κινήσεων.

 Αντί για την δυνατότητα πρόσβασης στην υποτιθέμενη «ανοιχτή δομή φιλοξενίας» αντικρίσαμε παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι ποιες μας απαγόρευαν την είσοδο.Μετάαπό επανειλημμένες εκκλήσεις που έγιναν με τους επικεφαλείς των αστυνομικών, έτσιώστε να μας επιτραπεί η είσοδος στο χώρο και ενώαρχικά μας αμφισβητήθηκε το αν είναι "ανοικτού τύπου" η δομή στο Κουτσόχερο, μας ανακοινώθηκε τελικά πως απαγορεύεται η είσοδος σε οργανωμένες ομάδες αλληλέγγυων! 

Παρ όλα αυτά δεκάδες πρόσφυγες "έσπασαν" στην πράξη την απαγόρευση της αστυνομίας, όταν με αυτοσχέδια πλακάτ και συνθήματα, ενώθηκαν με τους αλληλέγγυους/ες, συζήτησαν μαζί μας και μας μίλησαν για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους.

Μετά και τα σημερινά γεγονότα πρέπει  να γίνει ξεκάθαρο ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης,   είτε   τα   ονομάσουν   «hot  spot», είτε   «κέντρα   φιλοξενίας», είναι τα σημεία που έρχονται να συγκεράσουν τους φασιστικούς αλαλαγμούς της Χρυσής Αυγής με τις πολιτικές της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με τα συμφέροντα των αιματοβαμμένων παγκόσμιων αγορών και της Ε.Ε ,είναι τα σημεία που έρχονται να κλιμακώσουν την επίθεση προς το σύνολο της εργατικής τάξης ,προς όλους μας! 
Αυτό επικυρώνεται και με την κανιβαλική συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας  που έχει στόχο τον έλεγχο  του κόσμου που θα επιβιώσει,για την δημιουργία φτηνού εργατικού δυναμικού που θα επανδρώσει τις«γαλέρες» της κερδοφορίας της αστικής τάξης και των αγορών.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο αλληλέγγυων στο Κουτσόχερο και να στείλει αστυνομικές δυνάμεις απέναντι σε αγωνιστές/στριες και απαιτούμε να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Κουτσοχερου. 
Ταυτόχρονα συνεχίζουμε να παλεύουμε για ανοιχτά σύνορα αλλά και να αγωνιζόμαστε για τερματισμό όλων των ιμπεριαλιστικών πολέμων που πυροδοτούνται από ΕΕ και το ΝΑΤΟ και οδηγούν λαούς στη μετανάστευση και την εκμετάλλευση.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη, η αντιπολεμική κι αντιιμπεριαλιστική δράση, θα συνεχιστεί και μάλιστα πιο μαζικά και μαχητικά από ποτέ.

Στηρίζουμε την αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία που οργανώνουν πρωτοβουλίες και επιτροπές αλληλεγγύης και άλλες συλλογικότητες της Θεσσαλίας το Σάββατο 16/4 το μεσημέρι στην Πλατεία Ταχυδρομείου με κατάληξη την 1η Στρατιά.
10-4-2016