Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 ορκίστηκε, σε πολιτική ορκωμοσία ενώπιον του Νομάρχη Λάρισας Λ. Κατσαρού, Νομαρχιακός Σύμβουλος Λάρισας ο Χαρίλαος Αρχοντής στη θέση του παραιτηθέντος. Μπάμπη Μπακούλα, επικεφαλής της Ν.Ε.Α.Σ. Λάρισας.
Σύμφωνα με γραπτή αναφορά που κατατέθηκε γραπτώς στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας που συνεδρίασε αμέσως μετά δήλωσε Ανανεωτής Κομμουνιστής Νομαρχιακός Σύμβουλος Λάρισας.


Στη συνέχεια ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων με αφορμή την 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 15ης Δεκεμβρίου2010, αίτημα που έγινε δεκτό. Για το σκοπό αυτό κατέθεσε το εξής ψήφισμα




ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
«Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας συμπαραστέκεται και στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων του νομού που συμμετέχουν στη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2010.
Απαιτεί
-Να αρνηθεί η χώρα, να μην αναγνωρίσει, το δημόσιο «χρέος». Να σταματήσει άμεσα την πληρωμή του.
-Να εθνικοποιηθούν πρώτα οι τράπεζες.
-Να αποχωρίσει, ως πρώτο βήμα, η χώρα από την Ο.Ν.Ε. & το Ευρώ
για να σταματήσει η παραγωγική αποδιάρθρωση και να ξεκινήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας και του Νομού,
καθώς και τα άλλα Αιτήματα που εμπεριέχονται αναλυτικά στο Ψήφισμα της σημερινής Απεργιακής Συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 24ωρης Απεργίας που κήρυξε το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας στο Νομό.»


Το συγκεκριμένο σχέδιο καταψηφίστηκε από τις Νομαρχιακές Παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που προχώρησαν στη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την έκδοση διαφορετικού περιεχομένου Ψήφισματος.

Η τοποθετηση του περιφερειακού συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την ανατροπή- Γενηκομσίου Φάνη στην τελετή ορκωμοσίας

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή- Γενηκομσίου Φάνης, κατά την τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας σήμερα 22-12-2010, κατέθεσε την παρακάτω δήλωση-τοποθέτηση.
« Σεβόμενοι τα θρησκευτικά πιστεύω των πολιτών και στα πλαίσια του δημοκρατικού δικαιώματος της ελευθερίας επιλογής θρησκευτικής συνείδησης, θεωρούμε ότι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί θεσμοί χρειάζεται να έχουν ανεξαρτησία από την εκκλησία.
Συνεπείς στη θέση μας για πλήρη διαχωρισμό του κράτους από την εκκλησία και για μη ανάμειξη της εκκλησίας στους πολιτικούς θεσμούς κρίνουμε σκόπιμο να μην γίνονται θρησκευτικές τελετές και ορκωμοσίες και για διαδικασίες ανάληψης καθηκόντων στις Περιφέρειες
Η συμμετοχή μας στα κοινά είναι εκδήλωση των πολιτικών και ιδεολογικών μας πιστεύω, δεν σχετίζεται με τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις και ασκείται με την ελεύθερη βούλησή μας.
Ως εκ τούτου εμείς, αντί του θρησκευτικού όρκου, δηλώνουμε με βάση την τιμή και την υπόληψή μας ότι από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου θα αγωνιστούμε με κριτήριο την υπεράσπιση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των κατοίκων της Θεσσαλίας.»