Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ο Τσέ για το Κράτος και την Επανάσταση (βιβλίο)



Ο Τσε για το κράτος και την επανάσταση
   Ένα νέο βιβλίο για τον Τσέ Γκεβάρα κυκλοφορεί ,  παραθέτουμε το δελτίο τύπου καθώς και τους κατάλληλους συνδέσμους για όποιον ενδιαφέρεται να προμηθευτει το βιβλίο και να διαβάσει την άποψη του Τσε για το Κράτος και την Επανάσταση μέσα από το πρίσμα του συγγραφέα .


    Τα αυθεντικά κείµενα του Τσε και οι πρόσφατες, αποκαλυπτικές δηµοσιεύσεις χειρογράφων του αποτέλεσαν το υλικό βάσει του οποίου ο πανεπιστηµιακός ∆ηµήτρης Καλτσώνης ανατέµνει τη σκέψη του Ερνέστο Γκεβάρα. Οι αναλύσεις τού Τσε για το σύγχρονο κράτος και οι προσεγγίσεις του για την επανάσταση, τους δρόµους που οδηγούν σε αυτή και τους τρόπους µε τους οποίους διεξάγεται, αποκτούν σήµερα ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον.
            Περισσότερο επίκαιρες είναι όµως οι θεωρητικές κρίσεις του Γκεβάρα για το σοσιαλιστικό κράτος, την πρώην Σοβιετική Ένωση, το ρόλο των εργαζοµένων και της δηµοκρατίας στη σοσιαλιστική κοινωνία.
            Σήµερα, 45 χρόνια από τη δολοφονία του, το βιβλίο αυτό µας εντάσσει µε συστηµατικό τρόπο στη µελέτη της θεωρίας και των προβληµατισµών του εµβληµατικού επαναστάτη.
 

Ο ∆ηµήτρης Καλτσώνης (www.kaltsonis.blogspot.com) γεννήθηκε το 1967 και είναι επίκουρος καθηγητής θεωρίας κράτους και δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήµιο. ∆ιδάσκει στο Τµήµα Πολιτικής Επιστήµης και Ιστορίας, στο µεταπτυχιακό του Γενικού Τµήµατος ∆ικαίου και στο µεταπτυχιακό του Τµήµατος ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης του Παντείου. ∆ιευθύνει το Σεµινάριο Κράτος και δίκαιο στον 21ο αιώνα (www.kratoskaidikaio.blogspot.com). Έχει δηµοσιεύσει διάφορα άρθρα και τις ακόλουθες µονογραφίες:

Η κυβέρνηση της «Λαϊκής Ενότητας» στη Χιλή 1970-1973, ηλεκτρονική έκδοση, Εργατικός Αγώνας, 2012
Το δίληµµα της Μπολιβαριανής ∆ηµοκρατίας - Κράτος και δίκαιο στη Βενεζουέλα του Ούγκο Τσάβες, Ξιφαράς, 2010
Ελληνική Συνταγµατική Ιστορία, τ. Ι, 1821-1940, Ξιφαράς, 2009
Ελληνική Συνταγµατική Ιστορία, τ. ΙΙ, 1941-2001, Ξιφαράς, 2010
∆ίκαιο - κοινωνία - τάξεις, Σύγχρονη Εποχή, 2005
Το δικαστήριο από την πρωτόγονη κοινωνία στην αταξική, Σύγχρονη Εποχή, 2002
Κράτος και ανενέργεια του νόµου, Αντ. Σάκκουλας, 1998
Τo Σύvταγµα στη λεvιvιστική σκέψη, Σύγχρovη Επoχή, 1997
Αυτό το δελτίο τύπου, καθώς και επιπλέον στοιχεία για το βιβλίο,
θα βρείτε online στο www.toposbooks.gr

Κράτος και Αστυνομία καταστέλλουν τους αντιφασίστες

Κράτος και Αστυνομία καταστέλλουν τους αντιφασίστες και υποβοηθούν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές συλλήψεις και την αστυνομική φρικαλεότητα κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής μοτοπορείας την Κυριακή 30/9 και της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στις 1/10 στην Ευελπίδων. Καταγγέλλει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ταύτιση ΕΛΑΣ- Χρυσής Αυγής, τον κοινό τους σχεδιασμό και την αλληλοϋποστήριξη. Καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που έγινε μέσα στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, τη βία και τους βασανισμούς απέναντι στους συλληφθέντες.
Η κοινοβουλευτική χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που κυβερνά την Ελλάδα μετατρέπει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίο τράγο και προωθεί το ρατσιστικό σχέδιο «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», στην Αθήνα, την Πάτρα και αλλού με την πλήρη βοήθεια των συμμοριτών της Χρυσής Αυγής. Χρησιμοποιεί κάθε μέσο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού, με σκοπό να λεηλατήσει μέχρι τέλους κάθε εργατικό δικαίωμα και να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία. Ο υπουργός προστασίας της τρόικας και της  Χρυσής  Αυγής κ. Δένδιας, καθώς και ο «αριστερός» υπουργός δικαιοσύνης αναλαμβάνουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την εκτράχυσνη της αστυνομικής βίας και την ανοιχτή συμπόρευση των δυνάμεων καταστολής με τους φασίστες της ΧΑ. Η συμμορία αυτή συμμορία αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά τρόφιμος και πελάτης του Δένδια και του Σαμαρά, των ΜΑΤ και των δυνάμεων του συστήματος.
Όμως οι αγώνες κλιμακώνονται.  Όπως έδειξαν και οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις 26 Σεπτέμβρη, οι αγώνες για να μην περάσουν τα μέτρα και να φύγει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ, η εντεινόμενη αντιφασιστική δράση του λαού και της νεολαίας, η αντίσταση του λαού καθημερινά δυναμώνει. Και θα δυναμώνει μέχρι να πετάξει στα σκουπίδια της ιστορίας την τρόικα, το σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα και τα φασιστικά δεκανίκια του. 
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές και τους μετανάστες – καμία ανοχή σε κυβέρνηση και φασίστες! 
Όλοι στους δρόμους με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις και διαδηλώσεις για ένα γενικό ξεσηκωμό παντού, για να διώξουμε φασίστες, Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ -ΓΕΝΟΠ_ΔΕΗ


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Στη χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση με 21 ψήφους υπέρ και 6 λευκά το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις.
1) Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει τα βάρβαρα – αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της την επόμενη εβδομάδα:
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από τη Δευτέρα το βράδυ 1η Οκτώβρη ξεκινά 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες χρησιμοποιώντας όλα τα «όπλα», όλα τα μέσα που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει στη φαρέτρα του.
Ταυτοχρόνως, για μια φορά ακόμα καλεί τη ΓΣΕΕ να συνεδριάσει άμεσα και να κάνει το χρέος της που δεν είναι άλλο από τον συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων ΕΓΚΑΙΡΑ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
Επίσης, με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία κάθε Ομοσπονδίας πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για διάλογο, καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες να συντονίσουμε τα βήματά μας.
2) Σε περίπτωση που ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης πάει προς τα πίσω.
Η απόφαση για τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.
Σε αυτή την περίπτωση (που έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να οργανώσουμε τον αγώνα μας)
Α) Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
για μια φορά ακόμα καλεί τη ΓΣΕΕ το αργότερο μέχρι τη Τρίτη να συνεδριάσει να συντονίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα ΕΓΚΑΙΡΑ με το στόχο την ανατροπή των μέτρων.
Αν και πάλι δεν το πράξει ή εάν η απόφαση της δεν αντιστοιχίζεται στο μέγεθος της επίθεσης τότε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την Τετάρτη προκειμένου να κουβεντιάσουμε και να συναποφασίσουμε θα καλέσει στα γραφεία της Ομοσπονδίας όλα τα προεδρεία των Ομοσπονδιών.
Β) Εάν υπάρξει ανταπόκριση στο κάλεσμα μας η απόφαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παύει να ισχύει.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα αποδεχθεί την πρόταση που θα διαμορφωθεί από την σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών.
Γ) Εάν δεν υπάρξει ενιαίος σχεδιασμός η απόφαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παραμένει σε ισχύ και η έναρξη τους θα καθορισθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα (και όχι 2 – 3 πριν η κυβέρνηση πάει για την ψήφιση των μέτρων) ώστε να ξεδιπλωθεί το μέγιστο της πίεσης.
Στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι
ΌΧΙ η διαμαρτυρία
ΟΧΙ να παραπονεθούμε για τα άδικα και βάρβαρα μέτρα.
ΟΧΙ να κλάψουμε για τους φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας για τη νέα γενιά του τόπου μας αλλά για να μην ψηφιστούν τα μέτρα.
Στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ.
Τέλος, το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΟΜΟΦΩΝΑ κατήγγειλε τα μνημόνια και ζητά την ακύρωση της δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του Δημόσιου χρέους.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ -ΚΗΕ