Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Απεργία από καπνοπώλες-περιπτερούχους στη Λάρισα

Απεργία πείνας από καπνοπώλες-περιπτερούχους
Στην απεργία πείνας συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΟΠΚΕ από τη Μαγνησία, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη.

Σε απεργία πείνας κατέρχονται αύριο εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (ΟΠΚΕ), διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τρόπο για την αύξηση της φορολόγησης στα τσιγάρα και προϊόντα καπνού, που, όπως υποστηρίζουν, έχει οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση του εισοδήματός τους.

Οι καπνοπώλες επισημαίνουν ότι καπνοβιομηχανίες, προκειμένου να μην έχουν μείωση στις πωλήσεις τους, μετακύλησαν την αύξηση του φόρου σε εκείνους, με αποτέλεσμα των κέρδος τους από το 8,48% να περιοριστεί στο 3,3%.

Όπως ανέφεραν, αυτό οδηγεί μεγάλο μέρος των περιπτέρων και καταστημάτων ψιλικών σε «λουκέτο».

Μεταξύ άλλων, οι καπνοπώλες ζητούν νομοθετικό καθορισμό κατώτατου ορίου ποσοστού κέρδους στο 8,2%. Η κινητοποίηση για την απεργία πείνας θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Tην απεργία πείνας θα ξεκινήσουν τρεις περιπτερούχοι την Τετάρτη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης περιπτερούχων και καπνοπωλών Λάρισας, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα είναι πολύ δύσκολή με αποτέλεσμα να έχουν βάλει ήδη λουκέτο τέσσερα περίπτερα της πόλης.