Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

όλοι στη συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 12 Ιούνη στις 9μμ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

- όχι στο λουκέτο στην ΕΡΤ
- όλοι στη συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 12 Ιούνη 9μμ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

.


Αυτή τη φορά θα υπάρξουν οι "όροι και οι προϋποθέσεις";ΕΡΤ: οι τροϊκανοί δολοφόνοι με το πριόνι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 Δείτε την ΕΡΤ LIVE από το ίντερνετ στο LINK
ERT.GR

Αυτή τη φορά θα υπάρξουν οι "όροι και οι προϋποθέσεις";
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να διαφυλάξουν αποφασιστικά οι ίδιοι τον αγώνα τους. Καλούμε την υπόλοιπη αριστερά να σταθεί αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων. Για να μην ξεπουληθεί κι αυτός ο αγώνας, για να μην ξανακούσουμε ότι "δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις" για να συνεχιστεί και να νικήσει.
Όρος και προϋπόθεση για να νικήσουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση είναι η οργάνωση του αγώνα να περάσει στις συνελεύσεις και στις απεργιακές επιτροπές, μακριά και έξω από τη γραφειοκρατική λογική και πρακτική των συνδικαλιστών θαμώνων της διοίκησης και των υπουργικών γραφείων. Καμία εμπιστοσύνη στους συνδικαλιστές του συμβιβασμού και της υποταγής.
Όρος και προϋπόθεση είναι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να σταθούν στο πλευρό τους. Γιατί πλέον δεν υπάρχουν "κλαδικοί" αγώνες, κάθε αγώνας πρέπει να γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, μέχρι να στείλουμε τη συγκυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο που υπηρετούν στη χωματερή της ιστορίας όπου ανήκουν.
Οι εγκαταστάσεις και η συχνότητα της ΕΡΤ να γίνουν βήμα του αγώνα και της ελπίδας όλων των εργαζομένων που συνθλίβονται στις μυλόπετρες των μνημονίων και της καπιταλιστικης κερδοφορίας. Όλοι εκεί! Θα νικήσουμε!


σημα ΕΡΤ

προηγήθηκε η παρακάτω ανακοίνωση και κάλεσμα
ΕΡΤ: οι τροϊκανοί δολοφόνοι με το πριόνι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ανακοίνωσε με τον πιο κυνικό τρόπο ο εκπρόσωπος της τρικομματικής συμμορίας. Η ΕΡΤ γίνεται θυσία στο βωμό των μνημονίων και των τροϊκανών τοκογλύφων, για να βρει η κυβέρνηση 2.800 εργαζόμενους και να τους πετάξει στο δρόμο. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας. Η διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης φέρνει άμεσα χιλιάδες απολύσεις, ακόμα πιο έντονο έλεγχο της πληροφόρησης και των ειδήσεων από τα πρόθυμα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης, ολοκληρωτική απαξίωση του πολιτιστικού και μορφωτικού έργου της ΕΡΤ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που αποφάσισαν να αντισταθούν στο κυβερνητικό ψαλίδι βγάζοντας στον αέρα πρόγραμμα, χωρίς την έγκριση και τον έλεγχο των καλοπληρωμένων κυβερνητικών εγκάθετων.
Θα στηρίξει αποφασιστικά κάθε απόφαση αντίστασης και αγώνα που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία να στηρίξουν με μαζική συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα τον αγώνα της ΕΡΤ.
Για μια μαζική ασπίδα αλληλεγγύης, που θα ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια. Για να ανατραπούν οι "σχιζοφρενείς δολοφόνοι με το πριόνι" των μνημονίων, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, για μια ενημέρωση που δεν θα κρύβει την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας, για μια πραγματικά δημόσια ΕΡΤ υπό εργατικό έλεγχο.

- όχι στο λουκέτο στην ΕΡΤ
- όλοι στη συγκέντρωση σήμερα Τρίτη 11 Ιούνη στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής