Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

2-λεπτο video-spot της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις βουλευτικές εκλογές της 20 Σεπτέμβρη 2015.

Λάρισα -κεντρική προεκλογική συγκέντρωση


Με μεγάλη επιτυχία έγινε η  κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ και ανένταχτων αγωνιστών της αριστεράς που έγινε στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας την Παρασκευή 12-9  Την Στην συγκέντρωση -συζήτηση μίλησαν κατα σειρά οι :
 Θένια Ασλανίδου τονίζοντας την αναγκαιότητας ενίσχυσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές που ήρθαν υπό την πίεση του συγκλονιστικού ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου αλλά περισσότερο για τους αγώνες της επόμενης μέρας με την εργατική τάξη και τον λαό .ο Νίκος Πελεκούδας
μεταξύ άλλων είπε ότι  οι «ανούσιες» εκλογές είναι πολύ ουσιαστικές για τους εργαζόμενους και τον λαό, με αντίθετους βέβαια στόχους από εκείνους που έχει η Ιερή Συμμαχία κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ: Καταρχήν να γίνουν βήματα για την εργατική λαϊκή αριστερή αντιπολίτευση που θα αντιπαλέψει το μνημόνιο και την αστική επίθεση και κάθε κυβέρνηση που θα πάει να τα εφαρμόσει, με στόχο την ανατροπή της.Μια τέτοια αντιπολίτευση θα συγκροτηθεί κυρίως στους δρόμους του αγώνα, με την αντεπίθεση ενός νέου εργατικού και λαϊκού κινήματος και όχι πρωτίστως στην βουλή, που απέδειξε ακόμα μια φορά με τραγικό τρόπο το προηγούμενο επτάμηνο, πως λειτουργεί με όρους κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, μετατρέποντας ακόμα και το συντριπτικό ταξικό «Όχι» στο δημοψήφισμα σε ντροπιαστικό «Ναι» στο μνημόνιο. Πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να μαυριστούν στις εκλογές τα μνημονιακά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και το συστημικό φασιστικό μπουλντόγκ της Χρυσής Αυγής. Να μην γίνει ο λαός αυτόχειρας, διαλέγοντας το «μέσο» της πολιτικής αυτοκτονίας του.

και τέλος ο Αντώνης Δραγανίγος που τόνισε ότι
"οι έξι αυτοί συγκλονιστικοί μήνες της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, της «διαπραγμάτευσης», του συγκλονιστικού λαικού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και τελικά της ντροπιαστικής υποταγής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με την υπογραφή του νέου μνημονίου μας έδειξαν ότι: δεν  υπάρχει δυνατότητα να καταργηθούν τα μνημόνια μέσα στην ευρωζώνη κα την ΕΕ. Δεν υπάρχει πολιτική σε όφελος του λαού και σε όφελος του κεφαλαίου. Το ούτε ρήξη ούτε υποταγή χρεοκόπησε.
Το κυβερνητικό  πρόγραμμα που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) το ξέρουμε. Είναι το βάρβαρο τρίτο μνημόνιο. Το τι είναι οι δολοφονικοί υπηρέτες του συστήματος η ΧΑ το ξέρουμε. Για αυτό πρέπει να μαυριστούν και να αδυνατίσουν.

Στις εκλογές κρίνεται το αν θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που θα μπουν μπροστά για την ανατροπή της επίθεσης και το δημιουργία μιας εναλλακτικής λύσης στην ελληνική κοινωνία.
Η λύση αυτή περνάει μέσα από την μονομερή κατάργηση των μνημονίων την ρήξη και την έξοδο από την ευρωζώνη με την ΕΕ, τις εθνικοποιήσεις βασικών τομέων της οικονομία ώστε να μην είναι τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια των δυνάμεων του κεφαλαίου, την μονομερή διαγραφή του χρέους. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να το επιβάλλει ο οργανωμένος λαός και όχι μια κυβέρνηση που ορκίζεται στην συνέχεια του κράτους και του δυτικού πλαισίου. Για αυτό απαιτείται ένα πλατύ εργατικό και λαϊκό μέτωπο ανατροπής όλων των  μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς και μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. " 
 Εμφάνιση larisa sigentrosi1_resize.jpg

Γ. Ρούσης – Αλ. Χρύσης: Δήλωση Υποστήριξης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ – εκλογική συνεργασία

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΕΚ & ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ/-ΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015
Σ’ αυτή την εποχή των ραγδαίων κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, που η ελληνική Αριστερά της ενσωμάτωσης παραπαίει ανάμεσα στη Realpolitik του μνημονιακού σοσιαλφιλελευθερισμού και στη ‘δημιουργική ασάφεια’ της αποτυχημένης συνταγής ενός ‘αντιμνημονιακού προοδευτικού δημοκρατικού πατριωτικού μετώπου’, σ΄ αυτή την εποχή που η πολιτική περιχαράκωση και ο ιδεολογικός πουριτανισμός εξυπηρετούν, ανεξαρτήτως προθέσεων, τις επιδιώξεις του αστικού πολιτικού συστήματος εξουσίας,  η δυναμική ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, έκφραση και συντελεστή ταυτόχρονα ενός ανατρεπτικού αντικαπιταλιστικού εργατικού κινήματος, αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για τις ίδιες τις κυριαρχούμενες τάξεις και στρώματα της κοινωνίας μας.
Η ανάγκη να προσδιορίσουμε τη θέση μας ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών δε μας εξωθεί στο βεβιασμένο ισχυρισμό ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανταποκρίνεται στις άριστες θεωρητικές και πρακτικές προδιαγραφές ενός τέτοιου μετώπου. Ωστόσο, και χωρίς την παραμικρή διάθεση υποβάθμισης των ενστάσεων και της κριτικής που έχουμε ασκήσει κατά καιρούς στη στρατηγική και την τακτική της, επιμένουμε να υποστηρίζουμε ότι στις παρούσες συνθήκες μόνον η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τις ζωντανές κινηματικές δυνάμεις της και την ταξική γείωσή της, προβάλλει, αν και σε σχετικά ανεπεξέργαστη ακόμη μορφή, τις θέσεις ενός συμπαγούς μεταβατικού προγράμματος με κρίσιμους κόμβους την κατάργηση των μνημονίων, τη στάση πληρωμών και τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών τομέων της οικονομίας, την έξοδο από την ευρωζώνη  και, κατεξοχήν, τη ρήξη και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όρο απαράβατο για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος και την περαιτέρω προώθηση του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας.
Δεν έχουμε αυταπάτες. Συνειδητοποιούμε, όπως εκατομμύρια πολιτών, όπως και οι χιλιάδες των μελών και των συναγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ότι οι καιροί είναι δίσεκτοι. Κατανοούμε ότι η υπόθεση ενός αντικαπιταλιστικού μετώπου με σοσιαλιστική στρατηγική στόχευση δεν είναι υπόθεση ‘παραγόντων’ της Αριστεράς, αλλά του κάθε λιγότερο ή περισσότερο συνειδητού μέλους του κόσμου της εργασίας, είναι υπόθεση ενός ταξικού κινήματος, που αν δε διεθνοποιηθεί δεν πρόκειται να προσεγγίσει το στρατηγικό στόχο του. Γνωρίζουμε, τέλος, ότι η ψήφος αποτελεί απλά και μόνον ένα, προφανώς όχι το πιο σημαντικό ανάμεσα σε άλλα, μέσο για τον αγώνα εξόδου από την καπιταλιστική φυλακή. Δεν ονειροβατούμε, δεν εξιδανικεύουμε, αλλά και δεν υποχωρούμε:
Ψήφος τώρα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΕΚ & ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ/-ΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Γιώργος Ρούσης
Αλέξανδρος Χρύσης

Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αφορμή τις δηλώσεις Μ. Γλέζου:


Η ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ψήφος για μια Αριστερά που σημαδεύει τον εχθρό του λαού μας
Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλης Γλέζος είπε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης:
«παρακαλώ, όλα τα άλλα κόμματα της αριστεράς που δεν έχουν δυνατότητα εκλογής, να μην πάει χαμένη η ψήφος τους, διότι η χαμένη ψήφος πάει υπέρ των κυρίαρχων κομμάτων, να επιλέξουν να ψηφίσουν είτε το ΚΚΕ, είτε τη Λαϊκή Ενότητα για την εξουσία στο λαό».
Με έκπληξη πραγματικά ακούμε έναν παλαίμαχο αγωνιστή της Αριστεράς να χρησιμοποιεί επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν δεκαετίες οι κατεστημένες δυνάμεις στην Ελλάδα κατά της Αριστεράς, περί χαμένης ψήφου κ.λπ. Θα περιμέναμε να έχει αναθεωρήσει κάποιες λογικές, καθώς ο ίδιος καλούσε να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ και παλιότερα ΠΑΣΟΚ και τελικά ούτε η «λαϊκή εξουσία» ήρθε, αλλά και αποδείχτηκαν «χαμένη ψήφος», κερδισμένη από τον αντίπαλο.
Χαμένη δεν είναι η ψήφος στη μαχόμενη Αριστερά, πολύ περισσότερο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όχι μόνο γιατί διεκδικεί να σπάσει το αντιδημοκρατικό απαγορευτικό όριο εισόδου στη βουλή, αλλά κυρίως γιατί κάθε ψήφος που δίνεται υπέρ της αντεπίθεσης του κινήματος για την ανατροπή της μνημονιακής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την αναγκαία εργατική λαϊκή αριστερή αντιπολίτευση της επόμενης μέρας, για την Αριστερά που τολμά να σηκώσει το γάντι και να πάει το ΟΧΙ του λαού μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη, είναι ψήφος διπλά και τριπλά κερδισμένη, ψήφος ελπίδας και προοπτικής. Είναι ψήφος για μια Αριστερά που σημαδεύει τον εχθρό του λαού μας, δηλαδή το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, την ΕΕ και το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα.
Το '40, η γενιά του Μ. Γλέζου, μαζί της και ο ίδιος, αρνήθηκε την αντίληψη ότι είναι χαμένη υπόθεση η ένοπλη πάλη και πάλεψε για απελευθέρωση από τη ναζιστική – φασιστική κατοχή μαζί με την κοινωνική απελευθέρωση. Στη δικτατορία η νεολαία εξεγέρθηκε ενάντια στη χούντα και τον ιμπεριαλισμό κόντρα στο συμβιβασμό μαζί τους. Έτσι και σήμερα που νέοι και εργαζόμενοι παλεύουν για την απελευθέρωση από τη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ, για τη χειραφέτηση από τους τοκογλύφους και την ολιγαρχία, είναι αναγκαία, χρήσιμη και αποτελεσματική η Αριστερά που δεν μασάει τα λόγια της.
Η ψήφος με αυτό το στόχο, είναι βόλι ευθύβολο και φέρνει αποτελέσματα, που δεν μπορεί να δημιουργήσει ούτε η Αριστερά που υποτάσσεται ούτε εκείνη που μένει στη μέση του δρόμου ή πετά την μπάλα στην εξέδρα.
Πολύ περισσότερο όταν και ο Μ. Γλέζος θέτει την ανάγκη να οργανωθεί ο λαός από τα κάτω, δημιουργώντας «Παντού επιτροπές. Και στους χώρους δουλειάς και στους χώρους κατοικίας και όπου αλλού, να σχηματιστούν αμέσως επιτροπές της εξουσίας του λαού». Η οργάνωση του λαού από τα κάτω, με δημοκρατία, ενωτικό πνεύμα και αυτενέργεια, με τις πρωτοβουλίες για το ΟΧΙ μέχρι το τέλος, με ένα δίκτυο συνελεύσεων και κινήσεων, επιτροπών αγώνα κλπ. και κυρίως με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, που θα στηρίζεται πρωτίστως στα πρωτοβάθμια σωματεία που οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν τον έλεγχο, είναι βασικές πλευρές της λογικής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το αναγκαίο κοινωνικό – πολιτικό μέτωπο ανατροπής. Σε αυτά πρωτοστάτησε και θα πρωτοστατήσει και μετά τις 20/9, σε μια αγωνιστική συνάντηση σε αυτό το δρόμο καλεί να έρθουν το ΚΚΕ και η ΛΑΕ, υπερβαίνοντας την λογική του πάνσοφου κόμματος ή του μετώπου που προκύπτει «έτοιμο» μέσα από κοινοβουλευτικές ομάδες.
Γι' αυτό πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να ψηφιστεί μαζικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκλογική συνεργασία με ΕΕΚ και ανένταχτους/ες αγωνιστές/στριες της Αριστεράς.