Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. προβολή στα γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Λάρισα την Τρίτη 15 Απρίλη

Την Τρίτη 15 Απρίλη στις 7¨μιση το απόγευμα  στα γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Λάρισα θα γίνει η προβολή του νέου αποκαλυπτικού ντοκυμαντερ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.
Θα ακολουθήσει κουβέντα για την ταινία ,αντιφασιστικά τραγούδια με τα κατάλληλα συνοδευτικά!
 screenings

λίγα λόγια για την ταινία
Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν……
Επειδή η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας…
Επειδή ολόκληρη η Ευρώπη βυθίζεται στο σκοτάδι της άκρας δεξιάς…

Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika επιστρέφουν με ένα νέο ντοκιμαντέρ.
Θέλουμε να σας διηγηθούμε μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Το νέο ντοκιμαντέρ θα συνεχίσει στα βήματα του Debtocracy και του Catastroika, όπου περιγράψαμε τα αίτια της κρίσης χρέους, τις επιπτώσεις του μνημονίου, την κατάλυση της δημοκρατίας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας
 Το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας

Με ΜΑΤ και βία θέλουν να καταργήσουν την Κυριακή-αργία(αναδημοσιευση από την Pandiera

Με ΜΑΤ και βία θέλουν να καταργήσουν την Κυριακή-αργία (7 βίντεο)


image002Με τη συμμετοχή πολλών σωματείων, εργατικών σχημάτων, κινήσεων, συνελεύσεων και συλλογικοτήτων, που συμμετείχαν με τα πανό τους, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Ερμού, στο πλαίσιο της απεργίας στο εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η 24ωρη απεργία, για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, έχει κηρυχθεί από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, καθώς και άλλα σωματεία του εμπορίου, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, Εμποροϋπάλληλοι Αθήνας, κ.α.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, σωματεία και συλλογικότητες που υπερασπίζονται τα εργατικά συμφέροντα, στήριξαν τις παρεμβάσεις, τις απεργιακές φρουρές και τη συγκέντρωση που κάλεσε ο «Συντονισμός Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια» από το πρωί της Κυριακής στο Σύνταγμα και την Ερμού.
Τα πανό των συλλογικοτήτων, πήραν θέση μπροστά από τις εισόδους των καταστημάτων στην Ερμού, τα οποία αποκλείστηκαν για αρκετές ώρες. Οι διαδηλωτές μοίραζαν ανακοινώσεις και φώναζαν συνθήματα κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Η μικροφωνική καλούσε τους εργαζόμενους να μην δουλέψουν και τον κόσμο να μην ψωνίζει.
image002 (3)Ορισμένοι ιδιοκτήτες που θέλησαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, υποχώρησαν εξαιτίας της μαζικότητας και της αποφασιστικότητας των συγκεντρωμένων.
Σε κάποιες περιπτώσεις οι εργοδότες, δεν δίστασαν να κρατήσουν τους εργαζόμενους κλειδωμένους στα μαγαζιά, ακόμα και στις αποθήκες!
Η ανταπόκριση του «καταναλωτικού κοινού» ήταν σε γενικές γραμμές θετική. Η παρουσία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ήταν «συμβολική».
image002 (6)Η κυβέρνηση και το κράτος προσπάθησαν να υπερασπιστούν το «success story» τους, και να διαλύσουν την συγκέντρωση με τη βία. Στον κεντρικότερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, που ήταν γεμάτος από κόσμο, οι δυνάμεις καταστολής δεν υπολόγισαν τίποτα, χτύπησαν αναίτια τους διαδηλωτές με χημικά και γκλομπς. Διαδηλωτές έπεσαν στον δρόμο από το ξύλο, ενώ η κατάσταση στην Ερμού έγινε αποπνιχτική από τα χημικά. Ένας διαδηλωτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι.
image002 (3)Οι διαδηλωτές ανασυγκροτήθηκαν και παρέμειναν για αρκετή ώρα στην Ερμού.
Στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία από την Ερμού προς το Μοναστηράκι. Φωνάχτηκαν συνθήματα: «Ένας είναι ο δρόμος εργάτη να νικάς, οργάνωση αντίσταση στους χώρους της δουλειάς», «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι” ανθρώπινες ζωές», «Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», «Βιτρίνες λουσάτες, απλήρωτοι εργάτες», «Ανυπακοή, δεν δουλεύω Κυριακή», «Αυτή την Κυριακή να πάνε για δουλειά υπουργοί, οι δήμαρχοι και τα αφεντικά» , «Κάτω οι νόμοι της αγοράς , το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς», «Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε μαγαζί, σκλάβους θα μας έχουνε για μια μπουκιά ψωμί», «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
image002 (3)Στο πλαίσιο της απεργίας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κάλεσε σε συγκέντρωση στην πλατεία Καπνικαρέας. Οι συγκεντρωμένοι πορεύθηκαν έως το «Notos Galleries», ενώ πραγματοποίησαν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.
Η σημερινή κινητοποίηση στην Ερμού αποτελεί ένα πετυχημένο στιγμιότυπο της ταξικής πάλης, ενάντια στην προσπάθεια των εργοδοτών για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, όπως προβλέπει το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο που ψήφισε πρόσφατα η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
image002 (3)Η «απελευθέρωση» της αγοράς και των ωραρίων, εντάσσεται στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και στόχο έχει για την ανάταξη των κερδών του κεφαλαίου. Ο δήμαρχος Καμίνης και ο περιφερειάρχης Σγουρός, πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου στηρίζουν αυτή την κατεύθυνση.
Η συγκρότηση του «Συντονισμού Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια», αποτέλεσε ένα παράδειγμα συντονισμού των αγώνων από τα «κάτω». Συγκέντρωσε δεκάδες συλλογικότητες, ενώ οργάνωσε μια πετυχημένη καμπάνια και απευθύνθηκε τόσο στους εργαζόμενους στο εμπόριο, όσο και στους καταναλωτές να απέχουν από τα ψώνια τις Κυριακές. Το περιεχόμενο, η λειτουργία και η δράση του αποτέλεσε το κλειδί για την επιτυχία της σημερινής κινητοποίησης.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο Συντονισμός:
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.
τα βίντεο στο νέο site της αντικαπιταλιστικής αριστεράς
 PANDIERA