Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Εκπομπή παρουσίασης των θέσεων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την οικονομία

Εκπομπή παρουσίασης των θέσεων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την οικονομία
 
Σήμερα, στις 9.00 το βράδυ, ζωντανά από το site της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (στο link: http://antarsya.gr/node/172) θα προβληθεί εκπομπή με παρουσίαση των θέσεων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την οικονομία. Καλεσμένοι είναι οι:
 
Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος του Debtocracy και του Catastroika, υποψήφιος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην Α΄ Πειραιά
 
Βασίλης Γάτσιος, οικονομολόγος, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας
 
Κώστας Σαρρής, δημοσιογράφος, οικονομικός αναλυτής, και υποψήφιος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην Α΄ Πειραιά
 
Την κουβέντα θα συντονίζει ο δημοσιογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μιχάλης Ψύλλος.
 
Στην εκπομπή θα περιγραφούν οι θέσεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για την παύση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε., καθώς και τη δυνατότητα να υπάρξει διαφορετικός δρόμος για τους εργαζομένους και τη νεολαία.
 
Υπάρχει η δυνατότητα, πριν και κατά τη διάρκεια της εκπομπής, να γίνονται ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τους καλεσμένους είτε μέσω Twitter στο #antarsyaeconomy είτε στο mail pressantarsya@gmail.com

Καταγγελία για τη μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια από το Υπουργείο Εσωτερικών

Οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και οι αποκλεισμοί δεν θα περάσουν! Καταγγελία για τη μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια από το Υπουργείο Εσωτερικών
Πραγματοποιήθηκε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από κοινού με αντιπροσωπεία της Εκλογικής Συνεργασίας Μ-Λ ΚΚΕ-ΚΚΕ μ-λ στο Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την μη διανομή του χαρτιού για τα ψηφοδέλτια.
Ο Υπουργός κος Τάσος Γιαννίτσης αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία, αρνούμενος να πάει πίσω από τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του. Την αντιπροσωπεία τελικά συνάντησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου κος Θ. Ξηρός, ο οποίος μετέφερε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι σε θέση αύριο Τρίτη 24/4 να ξεκινήσει να διαθέτει μόλις 20.000 δεσμίδες χαρτί από τις συνολικά 30.000 που είναι απαραίτητες για να τυπωθούν τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών που επιθυμούν να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές!
Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ δεν δεσμεύτηκε ούτε καν ότι το χαρτί θα διατεθεί εγκαίρως ώστε να τηρηθεί η προθεσμία (Παρασκευή 27/4) που έχει τεθεί για την αποστολή των ψηφοδελτίων στις Περιφέρειες της χώρας. Στην πραγματικότητα, το Υπουργείο Εσωτερικών λέει με ωμότητα ότι στις εκλογές θα κατέβουν μόνο οι συνδυασμοί εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τυπώσουν ιδίοις εξόδοις τα ψηφοδέλτιά τους.
Στην εποχή της μετα-δημοκρατίας όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια αντιδημοκρατική μεθόδευση, με μόνο στόχο να πλήξει τους συνδυασμούς που κατέρχονται στις εκλογές χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση, και κυρίως την Αριστερά. Αποτελεί επιλογή των κομμάτων του Μνημονίου και της Τρόικας να προχωρήσουν σε εκλογές φαστ-τρακ, με πρωτοφανείς αποκλεισμούς. Αποτελεί συνέχεια του χαρατσιού των 150 ευρώ για κάθε υποψήφιο. Αποτελεί συνέχεια των αποκλεισμών από τα ΜΜΕ, τα πάνελ των οποίων φιλοξενούν μόνο τους εκλεκτούς του Μνημονίου και της συγκυβέρνησης και τα δεκανίκια τους.
Πρόκειται για μια κατάφωρη αντιδημοκρατική μεθόδευση. Η «ιδιωτικοποίηση» των πάντων, που έχουν ήδη εξαγγείλει Παπαδήμος-Σαμαράς-Βενιζέλος ξεκινά από τις ίδιες τις εκλογές! Όποιος έχει τα λεφτά (ή τους σπόνσορες…) δικαιούται να κατέβει.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποκλειστικά χάρη στις προσφορές των μελών της και των φίλων της, έχει αντεπεξέλθει σε όλα τα διαδοχικά εμπόδια που έχουν τεθεί ως τώρα. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αποκλεισμού μας και δηλώνουμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

περί διώξεων και διοδίων ,ανακοινώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε αγαστή συνεργασία Επιχειρηματική, Αστυνομική και Δικαστική εξουσία, μέσα σ' ένα κλίμα γενικευμένης καταστολής και τρομοκρατίας, παραπέμπουν το σύντροφο Παπαδόπουλο Δημήτρη(αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Λάρισας), σε δίκη στις 16/01/2013, μετά από μήνυση της Εταιρίας “Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου” για το αδίκημα της δημόσιας πρόσκλησης σε διάπραξη πλημμελήματος.
Το αδίκημα του συντρόφου μας, το οποίο κατηγορείται ότι διέπραξε, είναι η ειρηνική διαδήλωση μαζί με δεκάδες άλλους συντρόφους και συναγωνιστές υπέρ του δικαιώματος της ελεύθερης και ασφαλούς μετακίνησης στους χιλιοπληρωμένους δρόμους μας που λυμαίνονται εταιρίες όπως οι “Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου”.
Η επιλογή του Δημήτρη Παπαδόπουλου δεν είναι τυχαία. Είναι γνωστή η ασυμβίβαστη πολιτική και συνδικαλιστική του δράση για τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. Στο πρόσωπό του στοχοποιείται και διώκεται ολόκληρο το κίνημα όσων αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του μαύρου μετώπου (Κυβέρνησης, Ε.Ε., και Δ.Ν.Τ ), κομμάτι της οποίας είναι και τα ποικίλα χαράτσια, όπως τα διόδια, αλλά και για τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που καθημερινά “κουρεύονται” απ' την Ευρωσυμμορία.
Κατηγορείται μ' ένα σαθρό κατηγορητήριο όπως παρακώλυση συγκοινωνιών, απ' αυτούς που έκοψαν για μήνες την Ελλάδα στη μέση , με τους βράχους στα Τέμπη.
Για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών απ' αυτούς που σκότωσαν το δικό τους άνθρωπο, από έλλειψη ασφάλειας κατά τη διάρκεια εργασιών και στέλνουν χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά στους επικίνδυνους παράδρομους -καρμανιόλες.
Για τρομοκρατία εργαζομένων, απ' αυτούς που απολύουν εκατοντάδες και έχουν δημιουργήσει κλίμα εργατικού Νταχάου σ' όσους εξακολουθούν να εργάζονται στην Εταιρεία.
Οι αστυνομικοί, που απ' τις καταθέσεις τους δεν προκύπτει κανένα αδίκημα, δε δίστασαν να λειτουργήσουν ως υπάλληλοι της Εταιρείας, να καταγράψουν και να παραδώσουν τους αριθμούς αυτοκινήτων των διαδηλωτών.
Η δικαστική εξουσία αφού “τιμώρησε” τους εμπλεκόμενους στα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, της Ζίμενς, των υποβρυχίων και αφού αθώωσαν τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ που τραυμάτισε τη συναγωνίστρια Κουτσουμπού του ΕΕΚ, θεωρώντας τη δολοφονική επίθεση “ατύχημα”, βρήκαν το χρόνο να ανασύρουν υποθέσεις απ' το αρχείο και να καταλογίσουν “αξιόποινες πράξεις” σε ειρηνικούς διαδηλωτές.
Το μέτωπο ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λάρισας απαιτεί και θα αγωνιστεί για την άμεση απόσυρση της κατηγορίας και την αθώωση του συντρόφου. Θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια, μέρος των οποίων αποτελούν τα διόδια, παρά τον πρόσφατο “τρομονόμο” του τσεκουροφόρου “ακτιβιστή της Δεξιάς” Βορίδη, που προβλέπει ποινές τριών έως έξι μηνών για τη μη πληρωμή του φόρου υποτέλειας στις εταιρείες που ελέγχουν το δημόσιο πλούτο των εθνικών οδών.
Καλεί σε συμπαράσταση του διωκόμενου συντρόφου της και κάθε άλλου συναγωνιστή, τους εργαζόμενους και ολόκληρο το λαό της Λάρισας.
Καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση και κοινή δράση γύρω από το πρόβλημα των χαρατσιών, των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τα κόμματα , τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες της υπόλοιπης Αριστεράς.
Τέλος ζητά την ψήφο σας στις επερχόμενες εκλογές για να συνεχίσει με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης, της φτώχειας, της ανεργίας, της υποτέλειας και την καταστολή και την τρομοκρατία που την υπηρετούν.
ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ
ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
http://www.antarsyalarisas.blogspot.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λάρισας δηλώνει τη συμπαράστασή της στη δικαστική προσφυγή της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών για την κατάργηση του Σταθμού Διοδίων Πυργετού.
Παλεύει, ελπίζει και εκτιμά πως οι ανυποχώρητοι αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του μαύρου μετώπου Κυβέρνησης-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ και ντόπιου και ξένου κεφαλαίου θα οδηγήσει στην κατάργηση όλων των διοδίων που μετατρέπουν το δικαίωμα της ασφαλούς και ελεύθερης μετακίνησης στους δρόμος σε χρυσωρυχείο για κρατικοδίαιτες πολυεθνικές Εταιρείες μέσα απ' τη λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων, που καθιστούν απαγορευτική τη μετακίνηση μέσα στην ίδια τη χώρα τους καταργώντας το δικαίωμα της λαϊκής κυριαρχίας .
Δε θεωρεί λύση τους παράδρομους -καρμανιόλες και καταγγέλλει ως υποκριτικό το ενδιαφέρον του Δημάρχου Τεμπών για την ασφάλεια των συμπολιτών με τη χρήση περιοριστών.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α , μέλος της οποίας διώκεται για τους αγώνες κατά των διοδίων μαζί με άλλους συναγωνιστές, θεωρεί πως η λύση δε βρίσκεται στη χρήση ή την κατάργηση των περιοριστών, αλλά στην κατάργηση των περιορισμών στοιχειωδών δικαιωμάτων όπως η δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση των κατοίκων.

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
(ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ)


Υπουργείο Εσωτερικών-άθλιες μεθοδεύσεις

Το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί με άθλιες μεθοδεύσεις να αποκλείσει τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών δυνάμεων από τις εκλογές!
Παράσταση διαμαρτυρίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα Δευτέρα 23/4 στις 10.30 πμ στο Υπουργείο Εσωτερικών (πλ. Κοραή, Σταδίου)


Να σταματήσουν τώρα οι άθλιες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.
Με γελοίες δικαιολογίες ο διορισμένος υπουργός Eσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης απειλεί να στερήσει το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε άλλα εκλογικά σχήματα που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή!
Συγκεκριμένα, αρνείται να αποδεσμεύσει από σήμερα το χαρτί για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων, με το πρόσχημα ότι πρέπει να γίνει πρώτα η επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο. Μόνο που αυτό δεν προβλέπεται πριν από την Τετάρτη κι ενώ η τελευταία διορία για να πάνε τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων στις νομαρχίες είναι η Παρασκευή. Όπως γίνεται φανερό, είναι ανθρωπίνως αδύνατον μέσα σε μια μόνο εργάσιμη μέρα να τυπωθούν και να μοιραστούν εκατομμύρια ψηφοδέλτια!
Ο τελευταίος των ...εκσυγχρονιστών κρύβεται πίσω από προσχήματα, καθώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ήδη ενημερώσει υπεύθυνα για την κάθοδό της σε όλες τις περιφέρειες με υπερπλήρη ψηφοδέλτια, ενώ ήδη από χθες Σάββατο οι συνδυασμοί της έχουν ανακηρυχτεί από τα πρωτοδικεία όλης της χώρας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί εδώ και τώρα τον Τάσο Γιαννίτση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και να μην επιμείνει σε αυτές τις πολύ επικίνδυνες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Η προσχηματική άρνηση συνιστά άμεση παραβίαση της αρχής της ισότιμης αντιμετώπισης των συνδυασμών και αποτελεί το τελευταίο οχυρό του μαύρου μετώπου και των πολιτικών του υπαλλήλων στην προσπάθεια να φιμώσουν τις ενοχλητικές αντισυστημικές φωνές, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές δυνάμεις.  

 γρ τυπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ