Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πώς να ζήσω, πώς; Αυξήθηκε το τηλέφωνο, αυξήθηκε και το φως!


Η ερώτηση του στίχου πλέον δεν είναι ρητορική... Όλοι οι αναπληρωτές περιμέναν να πληρωθούν στις 10 Γενάρη για τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη. Το υπουργείο αποφάσισε την ίδια μέρα να «ενημερώσει» τους συναδέλφους αναπληρωτές ότι θα πληρωθούν στις 16 Γενάρη.(για να δούμε...) Προφανώς το υπουργείο αντιλαμβάνεται πως αν και τα αποθέματα ψωμιού έχουν εξαντληθεί, τα αποθέματα από το παντεσπάνι είναι περισσά! Γι’αυτό και καθυστερεί τις πληρωμές.
Περισσή καθυστέρηση επιδεικνύει και στην απάντηση δύο πολύ κρίσιμων ερωτημάτων. Το πρώτο αφορά τη διάρκεια των συμβασεων των αναπλήρωτών. Όλοι γνωρίζαμε πως οι συμβάσεις έχουν διάρκεια εννιά μήνες. Άξαφνα μάθαμε πως θα έχουν διάρκεια οκτώ μήνες, αλλα η επίσημη απάντηση εκόμη εκκρεμεί. Το δεύτερο αναπάντητο ερώτημα σχετίζεται με τον υπολογισμό της προυπηρεσίας για την ένταξη σε βαθμό του νέου μισθολογιού για τους αναπληρωτές. Μέχρι στιγμής κατατάσσονται στον εισαγωγικό βαθμό ανεξάρτητα της προυπηρεσίας τους. Σε μια εποχή μηδενικών διορισμών η διαιώνηση της αναπλήρωσης σημαίνει και εσαεί μισθολογική στασιμότητα.
Το κλίμα αβεβαιότητας και φόβου που σπέρνει το υπουργείο ανάμεσα στους συναδέλφους πλέον έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Μόνο οργή και αγωνιστική εγρήγορση προκαλούν


Π.Ε.Α.Ε.
Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών