Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

συλλαλητηριο καλεσμα στην κεντρική πλατεία

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους
ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!
Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών και εγκληματικοί δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.
Το θράσος κυβέρνησης και τρόικας είναι απύθμενο, από την μια μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων, συνεχίζουν τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκποιούν το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο, επεξεργάζονται σε συμφωνία με την ΝΔ, νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών, συνεχίζουν να χαρατσώνουν βάναυσα και άδικα την πλειοψηφία της κοινωνίας. Με τα έκτακτα φοροληστρικά κυβερνητικά και τροϊκανά μέτρα στήνεται η μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αλλά προστατεύουν και αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Δεν θα ανεχθούμε να ληστεύετε τα βιβλία των παιδιών μας. Δεν θα ανεχθούμε να στερείτε στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, το ρεύμα. Δεν θα σας αφήσουμε να μας μετατρέψετε σε ανθρώπους των σπηλαίων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή με πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.
Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον λαό και τους φορείς του μαζικού κινήματος, σε μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στις έκτακτες ληστρικές εισφορές, οι οποίες μόνο έκτακτες δεν είναι καθώς το τέλος ακινήτων ισχύει για 2 χρόνια ενώ η έκτακτη εισφορά για 5!!.
Μαζικά και συλλογικά να συγκροτηθούν αντιστάσεις ανυπακοής στα νέα χαράτσια.
Πρώτα απ’ όλα οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, να αντισταθούν συλλογικά και μαζικά στα νέα ληστρικά χαράτσια. Να δημιουργήσουμε ένα πλατύ, μαζικό κίνημα ανυπακοής ενάντια στα χαράτσια, στο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, την κυβέρνηση, την τρόικα.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!
Η κυβέρνηση χαρατσώνει το λαό για να πληρώσει τους «δανειστές». Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους των αγορών, στο ΔΝΤ, την ΕΕ και τη κυβέρνηση.
Να επιστρέψουμε στους δρόμους και τις πλατείες, να γιγαντώσουμε τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις, να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, για να ανατρέψουμε, τα χαράτσια και τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!
Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα, τις φοιτητικές καταλήψεις, τα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις των πλατειών σε πόλεις και γειτονιές, με συλλογικές αποφάσεις να απορρίψουν τα νέα χαράτσια, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να καλύψουν τα μέλη τους στη μη καταβολή τους. Για την ανάπτυξη ενός πολύμορφου απεργιακού μαζικού αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ-ΔΝΤ.
Καλούμε την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη σε συγκέντρωση-πορεία στις 7 το απογευμα στην κεντρική πλατεία
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η πρόθυμη στατιστική κυβέρνησης και τρόικας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η πρόθυμη στατιστική κυβέρνησης και τρόικας PDF Print E-mail
Tuesday, 20 September 2011 15:19
Οι πρόσφατες καταγγελίες της κ. Γεωργαντά που η κυβέρνηση έδιωξε μαζί με άλλους από το ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας αναδεικνύουν την πραγματική λειτουργία της υπηρεσίας που δεν είναι παρά η κατασκευή «στοιχείων», υπό τη σκέπη του Παπακωνσταντίνου χτες, του Βενιζέλου σήμερα. Στόχος η προπαγανδιστική στήριξη του ξεπουλήματος από την πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΕΕ - ΔΝΤ. Οι ακριβοπληρωμένοι τεχνοκράτες λειτουργούν με όρους μαφίας, ζητώντας ομερτά και συνένοχη σιωπή, μεθοδεύοντας εισβολές της ασφάλειας σε σπίτια, εξωθώντας σε παραιτήσεις.
Η ΕΛΛΣΤΑΤ ουσιαστικά δεν έχει καμιά σχέση με στατιστική. Όσα ήρθαν στο φως δείχνουν -μαζί με τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της κυβέρνησης ως προς τους δεδηλωμένους στόχους- πως η διόγκωση του χρέους έγινε το πρόσχημα για πληρώσει την κρίση η κοινωνική πλειοψηφία και οι εργαζόμενοι.
Τέρμα πια με την προπαγάνδα των δήθεν στατιστικών. Ανατροπή της κυβέρνησης και αποπομπή της Τρόικα για να σωθούν οι εργαζόμενοι μέσα από τη μόνη λύση που έμεινε: Άρνηση του χρέους και παύση πληρωμών, έξοδος από ευρώ, εθνικοποίηση των τραπεζών και αποδέσμευση από την ΕΕ, ριζική ανακατανομή του πλούτου υπέρ λαού και εργαζομένων.