Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ο λαός θα Ο λαός θα αταργήσει την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου

Ο λαός θα καταργήσει την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου
Αμέσως μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στο ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, υλοποιώντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που κατήγγειλε μέχρι τώρα.
Η πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του υπόλοιπου μνημονιακού μπλοκ έγινε «μονόδρομος» για την κυβέρνηση Τσίπρα μετά την επιλογή να πληρώσει το ληστρικό χρέος. Πρώτη συνέπεια η τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου για χάρη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου δεσπόζει το γερμανικό. Αυτό που διασφάλισε σε «τιμή ευκαιρίας» τα 14 αεροδρόμια επωφελούμενο από τα μνημόνια και το καθεστώς επιτροπείας της χώρας από ΕΕ και ΔΝΤ.
Αυτές είναι οι «μεταρρυθμίσεις» των μνημονίων. Ξεπούλημα που βαφτίζεται επένδυση από τα γερμανικά συμφέροντα που βάζουν στο χέρι υποδομές τεράστιας αξίας που χτίστηκαν με το υστέρημα του λαού. Φτηνή προπαγάνδα τα περί προβληματικού δημοσίου, όταν η ΦΡΑΠΟΡΤ που άρπαξε τα αεροδρόμια ελέγχεται από το γερμανικό δημόσιο.
Το ξεπούλημα υποδομών που είναι αναγκαίες για την καθημερινή ζωή και πηγή δημόσιου πλούτου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ο εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δε δεσμεύει το λαό. Τώρα αρχίζει ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων. Για την ακύρωσή τους, για να δώσουν λόγο όλοι όσοι τις μεθόδευσαν, για το πέρασμα τους σε δημόσια ιδιοκτησία και τη λειτουργία τους με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο και με βάση τις ανάγκες του λαού.




Να σταματήσει κάθε δίωξη και να δικαιωθούν οι απλήρωτοι ναυτεργάτες της ΝΕΛ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη μαζική προσαγωγή την Τρίτη 18/8 των διαμαρτυρόμενων απλήρωτων ναυτεργατών της ΝΕΛ έξω από το Μαξίμου όπου ζητούσαν συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης. Τελικά παρά τις διαβεβαιώσεις για συνάντηση, τους επιτέθηκε η αστυνομία γιατί «ενοχλούσαν» με τη διαμαρτυρία τους ενοίκους του Μαξίμου!
Οι αγωνιζόμενοι ναυτεργάτες, απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες, πέρα από τη βρόμικη και άθλια τακτική της εργοδοσίας έχουν να αντιμετωπίσουν και την κρατική καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα όργανα και οι μηχανισμοί ενός κράτους που επιτρέπει την εργοδοτική ασυδοσία με νόμιμους και παράνομους τρόπους, δείχνουν ότι εχθρός είναι ο εργαζόμενος λαός.
Η κυβέρνηση Τσίπρα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της καταστολής και της αστυνομικής βαρβαρότητας των προκατόχων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτή είναι προϋπόθεση για να επιβάλλει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο που συμφώνησε με ΕΕ-ΔΝΤ.
Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των εργαζομένων της ΝΕΛ, να σταματήσει η ασυλία της εργοδοσίας και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, με παράλληλη διασφάλιση της εργασίας τους.
Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση των ναυτιλιακών εταιριών η οριστική λύση είναι δημόσιος φορέας ναυτικών συγκοινωνιών, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, λειτουργία με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, τα εργασιακά δικαιώματα και το σεβασμό στο περιβάλλον.