Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

     Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας σε ανοιχτή συνέλευση που πήραν μέρος μέλη και φίλοι της, την Κυριακή 6.11.2011, συζήτησε την Πολιτική και Οργανωτική Απόφαση της 1ης  Πανελλαδικής Συνδιάσκεψής της και τις πολιτικές εξελίξεις.
   
Οι φίλοι και σύντροφοι που πήραν μέρος στη συνέλευση με αυτοκριτική διάθεση, συναίσθηση ευθύνης και αγωνιστική ετοιμότητα επισήμαναν πως :

    Η 1η  Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αποτέλεσε κορύφωση μιας πρωτόγνωρης δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής αντιπροσώπων από συνελεύσεις σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, ένα πολιτικό μέτωπο αριστερών οργανώσεων και ανένταχτων αγωνιστών, με διαφορετικές και πολλές φορές αντιπαραθετικές ιστορικές αναφορές, προχωρά σε δημοκρατική ενοποίηση κάτω από την αρχή  «ένα μέλος μία ψήφος»,  που γκρεμίζει τους φράχτες της πολιτικής  μικροϊδιοκτησίας. Μένουν πολλά να γίνουν για βαθύτερη ενοποίηση και θα γίνουν όχι σε γραφεία αλλά στο καμίνι της ταξικής πάλης και σε ελεύθερη ιδεολογική διαπάλη, σε κλίμα συντροφικού πολιτισμού, που ανέδειξε η Συνδιάσκεψη.

    Στη συζήτηση γύρω από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις η συνέλευση στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάρρευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κάτω από τηνοργή του λαού, που εκφράστηκε την πανελλαδική πολιτική απεργία στις 19-20 του Οκτώβρη και τον ξεσηκωμό στις 28 του μήνα και την οδήγησε στην εξαγγελία αποπροσανατολιστικού-εκβιαστικού δημοψηφίσματος, που πήρε πίσω κάτω από την πίεση της « Ευρωπαϊκής εποπτείας» και του ντόπιου κεφαλαίου, που έκφραζαν το φόβο για «λάθος απάντηση» από τον «κυρίαρχο» λαό.
    
    Η απόλυτη γελοιοποίησή  και απονομιμοποίησής της έκανε αναγκαία την άμεση στήριξή της από το δεύτερο βασικό πυλώνα του αστικού πολιτικού συστήματος, τη Ν..Δ. Τα καμώματα (ψηφίζουμε τη δανειακή σύμβαση αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε με τον εφαρμοστικό νόμο) έγιναν σμπαράλι κάτω απ’ τις επιταγές του ντόπιου κεφαλαίου, της μιντιοκρατίας και των υπερεθνικών εποπτών.

    Οι μάσκες πράγματι έπεσαν όπως δήλωσε ο Σαμαράς το βράδυ της Παρασκευής, μετά τη φαρσοκωμωδία ψήφου εμπιστοσύνης. Το καλομακιγιαρισμένο αντιμνημονιακό προφίλ ξεθώριασε και ο διαπραγματευτικός ψευτοτσαμπουκάς έγινε παζάρι για συμμετοχή σε πραξικοματική κυβέρνηση, με στόχο την επιβολή χούντας των αγορών και των πιστωτών, για κυβέρνηση κοινωνικής ερήμωσης και λαϊκής λεηλασίας.

    Και η κοινοβουλευτική Αριστερά ?
  
    Αμήχανη, μοιραία και άβουλη, θύμα των στρατηγικών και τακτικών χρόνιων αδυναμιών της, στην ιστορική πρόκληση του συστήματος εξουσίας απαντά με το «εκλογές τώρα» και καλλιεργεί αυταπάτες στους μαχόμενους εργαζόμενους,πως η πολιτική αυτή μπορεί να ανατραπεί με αλλαγή των συσχετισμών από τις εκλογές, με δημιουργία  «προοδευτικής αριστερής κυβέρνησης» ή με «λαϊκή εξουσία» σε συνθήκες καπιταλιστικής κυριαρχίας.
    Μ’ αυτό τον τρόπο όμως στέλνει τους εργαζόμενους στον καναπέ να περιμένουν την πτώση της Κυβέρνησης από το «όχι» της Καϊλή, να ψυχαγωγούνται από τις κωλοτούμπες της Κατσέλη και να στοιχηματίζουν αν θα συμμετέχει ή όχι η θεσμική έκφραση του φασισμού, ο Καρατζαφέρης, στη «μεταβατική» κυβέρνηση.
    Απευθύνουμε συντροφικό κάλεσμα στους συναγωνιστές της κοινοβουλευτικής αριστεράς και στις ηγεσίες τους για αλλαγή της στάσης τους, για την οποία εκτιμάμε ότι αν  δεν αλλάξει, θα έχει δραματικές συνέπειες για το λαό, «το έθνος των εργαζόμενων» και την ίδια την αριστερά.

    Καλούμε όλους όσους  μαζί αγωνιστήκαμε το προηγούμενο διάστημα και φωνάξαμε να φύγει η Κυβέρνηση, η Τρόϊκα και η πολιτική  τους, να σηκώσουμε το γάντι των εκβιασμών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και του πολιτικού τους προσωπικού και να απαντήσουμε  με παραπέρα ένταση της ανυπακοής που εκδηλώθηκε με τις απεργίες, τις καταλήψεις, τις πλατείες, τα συλλαλλητήρια και την άρνηση πληρωμής των ποικίλων χαρατσιών. Να συντονιστούμε και να πιέσουμε στην  προκήρυξη γενικής απεργίας άμεσα ή τουλάχιστον στις 17 Νοέμβρη, που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, με αίτημα να πέσει η νέα Κυβέρνηση της υποτέλειας και της λεηλασίας από  κάτω και αριστερά, να φύγει η τρόϊκα, χωρίς καμιά αναμονή και προεκλογική ανακωχή.

    Να οικοδομήσουμε ένα πλατύ αντικαπιταλιστικό μέτωπο κατά της Ε.Ε. και του Ευρώ.
    Να απαντήσουμε στο «κούρεμα» των ταμείων και την ευρωκρατικοποίηση των τραπεζών με την επιβολή διαγραφής του χρέους και στάση πληρωμών στους τοκογλύφους – εθνικοποίηση τραπεζών και επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο  και χωρίς αποζημίωση.
    Να ακυρώσουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν, δημόσια υγεία, παιδεία, ενέργεια.

    Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας δεσμευόμαστε να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για συντονισμό όλων όσων απεργούν, των επιτροπών αγώνα που υπάρχουν και των κινημάτων ανυπακοής στις γειτονιές , όπου υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν, με στόχο την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και επιδίωξη της δημιουργίας κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, για την απόκρουση της πολεμικής επίθεσης του κεφαλαίου και χάραξη σύγχρονης σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοοπτικής.