Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Κάτω τα χέρια από το Άσυλο – Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές φοιτητές και εργαζόμενους



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Σ.Ε ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 είχε προγραμματιστεί κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας από τους φοιτητικούς συλλόγους και τους συλλόγους εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αθηνών στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ για να διαμαρτυρηθούν για τις αυταρχικές μεθοδεύσεις στην εκπαίδευση και για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η ειρηνική κινητοποίηση φοιτητών και εργαζομένων αντιμετωπίστηκε με την εισβολή των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ στο χώρο της πρυτανείας και με δεκάδες προσαγωγές φοιτητών και εργαζομένων ενώ δεκάδες άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο κτίριο του Πανεπιστημίου και απειλούνται με σύλληψη.
Η εισβολή των δυνάμεων καταστολής μέσα στο χώρο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου δεν καταπατά απλά το άσυλο αλλά ποινικοποιεί κάθε συλλογική κοινωνική διαμαρτυρία των εργαζομένων και των φοιτητών μέσα στους χώρους που εργάζονται και σπουδάζουν, μέσα στους χώρους που τους ανήκουν.
Περίπου σαράντα χρόνια μετά την πτώση της Χούντας το δόγμα, η ρητορική και η πρακτική της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου γίνεται όλο και ποιο επικίνδυνη. Αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κύμα κοινωνικής δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας σε μια σειρά εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους, αντιμέτωπη με τον αναβρασμό στους χώρους της εκπαίδευσης, έναν αναβρασμό που δεν μπορεί να κατασιγάσει με τις επιστρατεύσεις και τα ΜΑΤ, θέλει προκαταβολικά να τρομοκρατήσει και να καταστείλει για να αποφύγει το κύμα των κοινωνικών αγώνων που αναπτύσσεται και θα εντείνεται όλο και περισσότερο.
Σε αυτή τη πολιτική βρίσκει ελάχιστους «πρόθυμους» συμμάχους όπως τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ που αρνήθηκαν να συζητήσουν με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους τα οξυμένα προβλήματα τους, και κλειδώθηκαν μέσα στην αίθουσα του συμβουλίου. Αυτοί οι ελάχιστοι «πρόθυμοι» όπως η κ. Βάσω Κιντή που έκανε την καταγγελία και κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει τους φοιτητές σε μία ειρηνική διαμαρτυρία επιτελούν τον ιστορικά ανάλογο ρόλο με τους λίγους εκείνους καθηγητές που συνεργάζονταν με το σπουδαστικό της ασφάλειας της Χούντας και καλούσαν σε επεμβάσεις της αστυνομίας όποτε γίνονταν φοιτητικές κινητοποιήσεις.
Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη, τη νεολαία, τα συνδικάτα να βάλουν άμεσα φραγμό στην αυταρχική εκτροπή.


ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΟΛΟΙ ΣΤH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH ΣΤΗ ΓΑΔΑ