Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

φωτογραφιεσ απο την πορεία της Κυριακης 6 Δεκέμβρη στην Λάρισα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Κοινή ανακοίνωση: ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΕΚΚΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΝΑΡ, ΣΕΚ, Κομμουνιστική Ανανέωση, Οικολόγοι-Εναλλακτικοί, ΟΚΔΕ.

‘Ολοι στη διαδήλωση την Τρίτη 8 Δεκέμβρη στις 7.00 μ.μ. στα Προπύλαια ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία.


Καταγγέλλουμε τον παροξυσμό αστυνομικής βίας και καταστολής απέναντι στις μεγάλες κινητοποιήσεις των μαθητών, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
.Η λογική της «μηδενικής ανοχής» απέναντι στους διαδηλωτές στην οποία επιμένει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Υπουργός Χρυσοχοΐδης οδήγησαν σε εκατοντάδες παράνομες προληπτικές «προσαγωγές», στην κατάργηση κατ’ επανάληψη του πανεπιστημιακού ασύλου, σε συνεχείς προκλήσεις της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές, σε εισβολές της αστυνομίας σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια όπως στο Ρεσάλτο στο Κερατσίνι , σε ντε φάκτο απαγορεύσεις ως προς το δικαίωμα στη διαδήλωση, σε συλλήψεις αγωνιστών. Θλιβεροί συνοδοιπόροι της κυβέρνησης και της αστυνομίας όσοι πρυτάνεις κάλεσαν την αστυνομία να παραβιάσει το άσυλο.
Το «πράσινο φως» που έδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην αστυνομία να επιτίθεται στους διαδηλωτές οδήγησε επίσης στις δολοφονικές επιθέσεις αστυνομικών πάνω σε μοτοσυκλέτες εναντίον διαδηλωτών που οδήγησαν στο σοβαρό τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού, μέλους του ΕΕΚ και αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα.
Είναι γελασμένη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εάν νομίζει ότι αυτή η κλιμάκωση κρατικής βίας και τρομοκρατίας πίσω από τα κηρύγματα περί «καταδίκης κάθε μορφής βίας» απ’ τη μεριά του Πρωθυπουργού, ή τα φασίζοντα παραληρήματα του Χρυσοχοΐδη περί «2000 προληπτικών συλλήψεων εάν χρειαστεί» θα κάμψουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων και της νεολαίας και θα διευκολύνουν να περάσει ο νέος γύρος των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Αντίθετα το μόνο που κάνουν είναι να φουντώνει η οργή και η αγανάκτηση. Φάνηκε, άλλωστε, και από τα χτεσινά μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα ότι συσσωρεύονται εκρηκτικά κοινωνικά υλικά.
Γι’ αυτό και η καλύτερη απάντηση στην κρατική βία και την καταστολή θα είναι η κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, για να μην περάσει η νέα επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές και όχι οι εργαζόμενοι. Η πανεργατική απεργία στις 17 Δεκέμβρη, που οργανώνεται από τα ίδια τα συνδικάτα και όχι από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, είναι ένα πρώτο κρίσιμο ορόσημο.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους εργαζομένους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζική στη σημερινή διαδήλωση στις 7.00 μ.μ. στα Προπύλαια ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία.
- Κάτω τα χέρια από το Άσυλο και το δικαίωμα στη διαδήλωση.
- Έξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις – Να αφοπλιστεί η αστυνομία – Να διαλυθούν όλες οι κατασταλτικές και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις του κράτους.
- Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονικές επιθέσεις.
- Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες διαδηλωτές και να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον τους.