Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010



Δακρυγόνο πέταξε η αστυνομια στο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας,με στόχο την διάλυση της πορείας και επιχειρησε να πέσει με τις μοτοσυκλέτες πάνω στους διαδηλωτές!






Στην κεφαλή της πορειας στην μνήμη της δολοφονίας Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Λάρισα Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εργατικές Κινήσεις ,Παρεμβασεις Συσπειρωσεις Λάρισας

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ! ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΗΣ!
ΚΑΤΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θλιβερή μειοψηφία μέσα στον λαό, μαζί με την μισητή τρόικα των τοκογλύφων «δανειστών», υπογράφουν τον πιο κανιβαλικό προϋπολογισμό εδώ και δεκαετίες! Με τον προϋπολογισμό του 2010, ανάμεσα στα άλλα περικόπτονται άγρια:
• δαπάνες για κοινωνικές παροχές, (πάνω από 4 δις € για δαπάνες παιδείας, υγείας, ΔΕΚΟ που οδηγεί στην διάλυσή τους, σε μειώσεις μισθών και απολύσεις για ΔΕΚΟ και ΟΤΑ.)
• οι μισθοί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπου στην ουσία καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις.
• 500 εκατομμύρια από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων που σημαίνει νέα τεράστια εκτόξευση της ανεργίας.
• 500 εκατομμύρια επιχορηγήσεις στην «Τοπική Αυτοδιοίκηση», νέα βάρη θα φορτωθούν στους δημότες μετά και τις «νέες αρμοδιότητες» του «Καλλικράτη».Φορτώνονται απίστευτα φορολογικά βάρη ύψους 7,8 δις ευρώ στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ, του πετρελαίου θέρμανσης κλπ.
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!
Υπάρχουν και κάποιοι στους οποίους δίνει απλόχερα ο προϋπολογισμός:
• Αυξάνονται δραματικά οι δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους. Μέσα στο 2011 θα ξοδέψουν 62 δισεκατομμύρια ευρώ για τόκους και χρεολύσια, πάνω από 1 δις € κάθε βδομάδα. Χωρίς το χρέος, το «έλλειμμα» των 20 δις του προϋπολογισμού θα γινόταν «πλεόνασμα»…
• Μειώνεται δραστικά η φορολογία του κεφαλαίου από 24 σε 20%, με αποτέλεσμα μείωση των κρατικών εσόδων κατά τουλάχιστον 535 εκατομμύρια ευρώ.
• Συνεχίζουν την σπατάλη των εξοπλισμών για χάρη του ΝΑΤΟ και των εμπόρων όπλων, και η αύξηση των δαπανών για την Αστυνομία, την καταστολή των εργαζομένων, τα ρατσιστικά πογκρόμ.
ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΔΗΓΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
Μας λένε ότι πρέπει να υποστούμε όλες αυτές τις θυσίες «για να αποφύγουμε την χρεοκοπία».Λένε ψέματα! Αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική είναι που οδηγεί κατευθείαν στην κοινωνική χρεοκοπία, σε ένα απόλυτο αδιέξοδο. Ήδη το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι ένα χρόνο πριν και θα χειροτερέψει τα επόμενα χρόνια. Η Τρόικα και οι εκπρόσωποί της στην χώρα μας ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και η ΝΔ που τους στηρίζει στην πράξη νοιάζονται μονάχα για το πώς θα πάρουν οι τοκογλύφοι τα λεφτά τους και πως θα συντριβεί κάθε κοινωνικό δικαίωμα, ώστε πάνω στα ερείπια της κοινωνίας να τρέξει η κερδοφορία του ελληνικού κεφαλαίου, αν και όταν ξεπεραστεί η κρίση του καπιταλισμού. Αυτοί είναι οι «πατριωτικοί» στόχοι της κυβέρνησης Παπανδρέου…
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: ΕΝΑ ΔΝΤ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η καρδιά αυτής της βάρβαρης πολιτικής στην Ευρώπη είναι η ΕΕ. Η ΕΕ, με πρωτεργάτη την Γερμανία και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ετοιμάζει ένα μόνιμο «μηχανισμό στήριξης» για να εκμεταλλεύονται και ελέγχουν τους λαούς της Ευρώπης σπρώχνοντάς τους στην φτώχια και την εξαθλίωση. Ξεκίνησαν με την Ελλάδα, συνεχίζουν με την Ιρλανδία και τις υπόλοιπες χώρες του Νότου. Με την δύναμη αυτού του μηχανισμού η άρχουσα τάξη κάθε χώρας θα μπορεί να επιβάλλει τα πιο βάρβαρα συμφέροντά της πάνω στους εργαζόμενους. Αυτά θα αποφασίσουν τον Δεκέμβρη με τις νέες συνθήκες που ετοιμάζουν..
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!
Εργαζόμενοι,
Για να αυξηθούν οι μισθοί και τα μεροκάματα, για να έχουμε αξιοπρεπή ασφάλιση, παιδεία, υγεία, για να ζήσουμε σε μια κοινωνία που μας αξίζει πρέπει να πάρουμε πίσω τον πλούτο που τώρα μας κλέβουν, να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των τραπεζών.
 Κάτω η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όσοι την στηρίζουν. Άμεση έξοδος από τον «μηχανισμό στήριξης».
 Παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού και χιλιοπληρωμένου χρέους.
 Άμεση έξοδος από το ευρώ και την ΟΝΕ, αντικαπιταλιστική ρήξη κι αποδέσμευση από την ΕΕ. Διεθνιστική αλληλεγγύη στους αγώνες των εργατών ενάντια στην επέκταση του «μηχανισμού στήριξης» στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία κ.ά.
 Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
 Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα. Μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων δουλειάς για να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι και οι νέοι.
 Απαγόρευση των απολύσεων. Μαζικές προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και μείωση της λαϊκής φορολογίας, και ειδικά των έμμεσων φόρων, με κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
 Δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ! Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να γίνει πράξη μόνο αν γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων και των αγώνων τους. Δεν περιμένουμε να κάνει κάτι για αυτό η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι προκλητικά απούσες!. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ λειτουργεί ως άτυπος «υφυπουργός» της κυβέρνησης και όχι ως εκπρόσωπος των εργαζόμενων.
Για αυτό χρειάζεται άμεσα κλιμάκωση των αγώνων, με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις και διαδηλώσεις, με μια πραγματική εξέγερση, με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, παντού στα εργοστάσια, τις γειτονιές και τις σχολές, με από τα κάτω συντονισμό, να υψώσουμε τον δικό μας «ατίθασο πύργο» στην δική τους υποταγή, συμβιβασμό και ξεπούλημα.
Η πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη πρέπει και μπορεί να μετατραπεί σε ένα νέο σταθμό για την συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Προσυγκέντρωση πλ. Νομαρχίας ώρα 9.30 π.μ.





ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Απεργία 15 Δεκεβρη ΜΜΕ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2010


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ στα πλαίσια της κλιμακούμενης αντίδρασης για να αντιμετωπιστούν οι συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις σε βάρος εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με απολύσεις, αύξηση της ανεργίας, εκ περιτροπής εργασία, αντικατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις εργασίες και σε συνέχεια των κινητοποιήσεων καλεί τις Ενώσεις του κλάδου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου και την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ για την Παρασκευή 17/12 και Σάββατο 18/12/2010.
Ζητάμε:
• Την άμεση υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
• Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και
• Την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.
Σήμερα, στο όνομα μιας οικονομικής κρίσης και με την απειλή της χρεοκοπίας, που προκάλεσαν η κακοδιαχείριση, η σπατάλη, η κερδοσκοπία με την ανοχή και την συνενοχή του πολιτικού συστήματος οι.εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση. Σκοπός η αφαίρεση ακόμα και των στοιχειωδών ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων για τη επαναφορά εργατικού Μεσαίωνα. στοι
Η δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές η και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, η σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στο βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων, θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και μαζικά από όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
Η Συντονιστική Επιτροπή τέλος διακηρύσσει την απόφασή της να προχωρήσει συντεταγμένα με τους εργαζομένους όλης της χώρας συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Τριτοβάθμιων Εργατικών Οργανώσεων.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.