Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Όλοι στα συλλαλητήρια



Διακοπή των διαπραγματεύσεων. Ρήξη με Ευρωζώνη-ΕΕ, ΔΝΤ τώρα.

Όλοι στα συλλαλητήρια

(Λάρισα στις 10/6 κ. Πλατεία 8μμ)

Οι πρόσφατες προτάσεις Γιούνκερ δείχνουν για μια ακόμα φορά ότι η ΕΕ είναι μια Ένωση Εγκληματιών, οικονομικών και πολιτικών δολοφόνων, που μέσα από τη λεηλασία των λαών  επιβάλλουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών που εκπροσωπούν .  Γράφουν κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκή κυριαρχίας στα παλιά τους τα παπούτσια. Δεν θέλουν τίποτα λιγότερο από την συνέχιση και κλιμάκωση όλης της μνημονιακής κόλασης. Αυτή είναι η "Ευρώπη" που θέλει να "σώσει" ο κ Τσίπρας.
Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ έχει ήδη αποστείλει τις δικές της "προτάσεις" οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν μόλις προχθές και κινούνται σε σκληρή αντιλαϊκή κατεύθυνση με κλιμάκωση της φορολεηλασίας, ιδιωτικοποιήσεις, συνέχιση της σημερινής ζούγκλας  στις εργασιακές σχέσεις, σκληρά αντιλαϊκά μέτρα στο ασφαλιστικό. Οι προτάσεις αυτές είναι σαφώς προσανατολισμένες στη λογική και την αντίληψη της Τρόικα και των δανειστών, αποδέχονται ως αυτονόητες τις απαιτήσεις τους και συνεχίζουν με διαφορετικούς ρυθμούς στην ίδια όμως κατεύθυνση.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που επιβεβαιώθηκε όλους αυτούς τους μήνες είναι  ότι η πολιτική της υποταγής στην ευρωζώνη και την ΕΕ, και της συμμαχίας με το κεφάλαιο οδηγεί κατευθείαν σε αντιλαϊκές πολιτικής και νέο μνημόνιο. Η συνέχιση της διαπραγμάτευση εντός του «λάκκου των λεόντων», ανεξάρτητα από ενδεχόμενες επιπλοκές και πολιτικές κινήσεις, ειδικά μετά την κυνική στάση του μαύρου μπλοκ  ΕΕ – ΔΝΤ, η κατάληξη είναι προδικασμένη και είναι αντιλαϊκή.
Τα "εκλογικά γυμνάσια" της κυβέρνησης δεν είναι για να ενισχύσουν αλλά για να ακυρώσουν την πρωτοβουλία του λαϊκού παράγοντα και να επικυρώσουν την μέχρι τώρα κατεύθυνση της πολιτικής τους.
Τώρα είναι η ώρα ενός ισχυρού κινήματος που θα αποτρέψει το πέρασμα της νέας συμφωνίας. Για την συνεργασία όλων των ​ κοινωνικών και πολιτικών ​ δυνάμεων που ​ έχουν συμφέρον να ανατραπεί η λεηλασία του λαού και το ξεπούλημα της του κοινωνικού πλούτου ​.  Των δυνάμεων που  παλεύουν ενάντια στην συμφωνία, για διακοπή των διαπραγματεύσεων και ρήξη εδώ και τώρα με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Για παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους. Για εθνικοποίηση των τραπεζών. Για άμεσα μέτρα βελτίωσης της ζωής των εργαζόμενων. 

 Όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς πρέπει να παλέψουν σε αυτή την κατεύθυνση. Τα μεγάλα συλλαλητήρια στις 11 του Ιούνη και οι άλλες κινητοποιήσεις πρέπει να δείξουν, με την μαζικότητα και την δυναμική τους ότι κανένα νέο μνημόνιο δεν θα περάσει, ότι η ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι όχι μόνο απόλυτα αναγκαία, αλλά και δυνατή!