Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α


Η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου προχώρησε σε μια ακόμα φασιστική πράξη, την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ. Η άθλια συγκυβέρνηση προκειμένου να ξεπουλήσει την ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο στα αφεντικά της, τους Γερμανούς της RWE, τους Λάτσηδες και τους Μυτιληναίους, δρα αδίσταχτα.
Έχουν το θράσος να μιλάνε για το δημόσιο συμφέρον, αυτοί που έβαλαν το χαράτσι στους λογαριασμούς και άφησαν 300 χιλ οικογένειες χωρίς ρεύμα. Αυτοί που αύξησαν 50% το ρεύμα σε 4 χρόνια. Αυτοί που αξιοποίησαν την ΔΕΗ για να προικίσουν με δισεκατομμύρια του ιδιώτες παραγωγούς ενέργειας.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ για την συνέχιση της απεργίας. Καλεί τα συνδικάτα να πάρουν απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα, με απεργία και καταλήψεις, με κήρυξη πανεργατικής απεργίας άμεσα ενάντια στην επιστράτευση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ενάντια στην αξιολόγηση και τις χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, την διάλυση του ασφαλιστικού, το γενικό ξεπούλημα δημόσιων υπηρεσιών, ακτών, παραλιών, δασών. Για αν φύγει αυτή η άθλια συγκυβέρνηση οικτρής μειοψηφίας μέσα στον λαό που θέλει να μας αλυσοδέσει για μια ζωή, να ανατραπεί το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Τους καλεί να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με συνελεύσεις και συντονισμούς χωρίς να περιμένουν την συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Είναι ώρα ευθύνης για την αριστερά. Τώρα χρειάζεται οι δυνάμεις της αριστεράς να μπουν μπροστά και να βάλουν πλάτη για να συνεχιστεί η απεργία, να σπάσει η επιστράτευση, να ενοποιηθούν και να κλιμακωθούν άμεσα οι αγώνες, πρόταση που έχει κατατεθεί στο ΕΚΑ από την Παρασκευή. Χωρίς αναμονή. Τώρα κρίνεται η μάχη.
Η μάχη αυτή μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρα!
5 Ιουλίου 2014
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)